ترنيمة

michaeld1

New member
באמת? אנחנו % 58? תמיד סברתי כי

אלרוום אכתאר מנינא. מקור המידע?

salt of earth

New member
56% ירדנו שני אחוזים ../images/Emo13.gif

בתחילת הפורום כתבתי מאמר על כל 14 הכנסיות המיוצגות פה. הנה ציטוט מהמאמר: >> הכנסייה היוונית-קתולית מלכיתית: הקהילה המלכיתית תמיד נכחה בארץ הקודש אך בזמן הפיצול הגדול ב 1054 היא הייתה עם הפלג האורתודוקסי, בשנת 1724 היא הצטרפה רשמית לכנסייה הקתולית ושינתה את השם ליוונית-קתולית. הכנסייה הזאת קיימת בעיקר בלבנון, ירדן, סוריה, הרשות הפלסטינית, ובישראל היא נחשבת לכנסייה הגדולה ביותר אליה משתייכים כ 68-70 אלף מאמין שבעצם מהווים כ-56% מהערבים-נוצרים.<< הנוצרים הערבים הם 120,000 ואנחנו 70,000 הרוב מתרכז בגליל בעוד שבאזור המרכז כמעט ואין קאתוליק. אל רום הם 30,000 והלטין 16,000 לכן אמרתי בלאש תיסת2יל בל קאתוליק
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1674&a=79222&c=7994&sc=0&ssc=0

michaeld1

New member
יופי של מאמר, תודה על ההפניה

אשרי, אני כבר לא מיעוט
מאין שאבת הנתונים?

michaeld1

New member
אגב, גם אצלנו, בדומה לכנסיה

האורתודוקסית, משתמשים, במועדים מסויימים, גם בנוסח של בסיליוס הגדול. למשל בכל תקופת צום הארבעים המיסות נערכות לפי בסיליוס הגדול. אנחנו ואלרוום אלו ממש אותם טקסים ואותה מיסה (הבדלים מזעריים ביותר).

salt of earth

New member
בהחלט

רק שנדמה לי שאנחנו משתמשים יותר במיסה של יוחנן פי הזהב והם לא באותה מידה כמונו. הנתונים לקוחים מאיסוף של מאמרים עדכניים בנושא (הסתמכתי בעיקר על מאמר מצוין באנגלית) שמע, בהצטרפות לכנסייה הקתולית ב 1724 אנחנו שימרנו כמעט את מבנה הכנסייה ונוהג התפילה ולא שונה דבר. היו נסיונות להעביר אותנו תהליך לטיניזציה אבל אלו לא צלחו, ואגב בועידת הותיקן השנייה ב 1965 האפיפיור הוציא מסמך המגדיר את היחסים בין הכנסייה הלטינית הגדולה לבין הכנסיות האוניאיטיות (הכנסיות המזרחיות אשר התאחדו עם הכס הקדוש) ובו הוא העניק את הזכות לאותם כנסיות לניהול עצמאי של הכנסייה עם פיקוח של הותיקן כמובן והזכות ואף את הצורך שלהם לסייע לנו לשמר את המסורת המזרחית, וגם כלל סעיף על שיוויון בין מעמד האפיפיור כראש הכנסייה הלטינית לבין ראשי הכנסיות המזרחיות-קתוליות (אין גיל פרישה)... מסמך זה מאוד חשוב ביחסים בינינו לבין האחים הלטינים כי זאת הייתה הכרה מלאה במסורת שלנו ובתרומה שלנו. לסבא שלי היה ספר שנקרא "הכנסייה היוונית-קתולית בועידת הותיקן השנייה" ובו מדווח על כל המאמצים והתרומה של הכנסייה היוונית-קתולית... כמובן שלא קראתי אותו במלואו אבל אני דפדפתי בו קצת
ספר מצוין
אגב
אתה יודע על קיום איזשהי ספריה דתית בארץ, לא חנות ספרים אלא ספריה דתית? נדמה לי שאין פה.

michaeld1

New member
לעניין ספריה דתית, לפני מס' שנים,

כשלמדתי בירושלים, נהגתי לעיין בספרים בספריה (וחנות) דתית של אבונא נזיה כורי ברמאללה. בצפון, לא ידוע לי על ספריה דתית. אנסה אברר יותר לעומק לגבי קיומה/אי קיומה של ספריה כזו. במידה ואין, אציע כי אנשי אלמוטראניה יקחו יוזמה ויפעלו להקמת ספריה כזו. בהקשר לאותו מסמך משנת 1965, איך אפשר להשיג?

salt of earth

New member
נכון, דבר זה חסר אצלנו

בגלל העובדה שרוב הספרים הדתיים הנוצריים המתפרסמים ע"י בתי דפוס כנסייתיים בלבנון אז קשה להשיג ספרים דתיים. וכן הבהחלט צריך לפתוח ספרייה ציבורית דתית בצפון, מקווה שבישוף שקור יאמץ את הפרויקט הזה. זה לא מסמך, אלא ספר ענקי הוא נקרא: "كنيسة الروم الملكيين الكاثوليك في المجمع الفاتيكاني الثاني" خطابات وملاحظات البطريرك مكسيموس الرابع واحبار كنيسته في المحمع الفاتيكاني الثاني זה נאסף ופורסם ע"י הבישוף לוטפי לחאם בשנת 92 שהוא הפטריארך כיום. לא יודעת מאיפה ניתן להשיג זאת, נדמה לי שזה נקנה בתערוכות הספרים השנתיים שהיה עושים בבית ספר נזירות המושיע. ומי שהיה מביא את הספרים היה אבונא נזיה ונדמה לי שזה אותו אבונא נזיה ח'ורי שאתה הזכרת (הוא כומר לבנוני נכון?) כי הוא היה מלמד בבית ספר הזה וכל שנה היה עושה תערוכת ספרים שהיה מביא מבתי הדפוס הכנסייתיים בלבנון.

michaeld1

New member
לגבי אבונא נזיה חורי אני חושב שהוא

כן לבנוני. אני מציע שגם את וגם אני, דרך הכמרים שלנו, ננסה לגלגל הרעיון שלך לפתיחת ספריה דתית בצפון. אני מרגיש ויודע כי המאמינים (והמאמינים פחות) צמאים לידע ולהשכלה דתית-רוחנית. כך שהרעיון שאת מציעה הוא חיוני ביותר.

salt of earth

New member
עוד שאלה

هو قصير وشوي اصلع صح؟ اذا هذا نفس الخوري اللي كان يعمل معارض بس للأسف من زمان ما كان في معرض كتب مسيحية אפשר להרחיב את הרעיון, לא צריך להגביל את היוזמה רק על הכמרים הקאתוליק והמוטראנייה שלנו אלא למה לא שלא ייעשו מיזם משותף של כל הכנסיות? ישנה אחריות של הכנסיות בנושא הזה כי לא מלמדים את הילדים בבתי ספר הנוצריים שום דבר על ההיסטוריה שלנו פה וזה חבל מאוד, אפילו שיעורי הדת שלמדתי בבית הספר לא הועילו לי בדבר. אם שמעת אז הוחלט במשרד החינוך על הכנסת מגמת דת נוצרית של 5 יחידות בבגרות לבתי ספר הנוצריים-מקווה שזה יתרום להעשרה הרוחנית-דתית. מה שכן נכון שיש לנו הרבה עבודה עלינו המאמינים ביחד עם ציבור הכמרים בקידום ההשכלה דתית-רוחנית

michaeld1

New member
נכון (נמוך ואסלאע) ../images/Emo13.gif נשמע רע

מקווה כי התיאור שלך לא יגיע לאוזני אבונא
אני לא ערב לתגובתו
הרעיון של מיזם משותף הוא בהחלט יעיל וכדאי יותר. השאלה איך אפשר לקדם רעיון כזה בין כל הזרמים? אצלנו אני יודע שאפשר לקדם דרך המוטרנות ודרך וועדת הסינודוס (המורכבת מעילמאניין ואנשי כמורה). המנהלת יכולה לגשש עם אלאנג'יליין. וכן הלאה... לדעתי לא תהיה מחלוקת כי ספריה כזו חיונית ביותר לשימו הנוצרים תושבי ארץ הקודש.

salt of earth

New member
אז אני סומכת עליך שזה לא יגיע

לאוזניים שלו
המטרה מהתיאור זה לוודא שאנחנו מדברים על אותו אדם- לא הייתה כוונה אחרת מצדי (אפילו אם תנסה להדביק אחת )
מסכימה על שאר ההודעה שלך

michaeld1

New member
לשים בבטן אבטיח של קיץ ../images/Emo13.gif (תרגום

חופשי מערבית). ואת הרגליים במים קרים (עוד תרגום חופשי)
תסמכי עלי. אגב, איפה המנהלת? לאן נעלמה לנו?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחחח התגעגעת כבר?

אני פה כעת..כשאתה בטח
ותכף אצא לעבודה..המשך יום מקסים ומבורך חברים

michaeld1

New member
בוקר המנהלת..ממש חרוצה את ../images/Emo140.gif

נעלמת לנו ? !
יום מצויין שיהיה לכולנו. אלמסיח קאם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחח עשאן אלרום נאבדהין 2אווי

כמה מהם יעשו אפקט של צבא אנושי

salt of earth

New member
נכון, רק אתמול דיברנו על חארית

אל רום שאם מישהו נכנס להתגרות אז כל השכונה יורדת
בחארית אל קאתוליק אל כול בינד'בו בל ביות

gtg4ever

New member
ترنيمة

ترنيمة المسيح قام المسيح قام من بين الأموات و وطئ الموت بالموت و وهب الحياة للذين في القبور Christos anesti, ek nekron, thanato, thanaton patissas ke tis en dis minimassi zoin, khrisamenos هذا هو اليوم الذي صنعه الرب فلنفرح و لنتهلل به

למעלה