ת"ד קשה

SuperMedic

New member
לא נכון

באט"ן ישנה רק אפשרות לjet וישנה גם ערכה לכך. וגם אי אפשר לבצע טרוקר כי אין לכך שום ערכה באט"ן

MdaMen

New member
בטח שיש,

יש אפילו 2 ערכות טרוקר באט"ן ויש גם ערכת קוניוטומיה.

SuperMedic

New member
אז זהו שלא!!!

אני מבטיח לך כמישהו שמכיר את האט"ן בתחנה שלי בע"פ אני יודע שאין לא ערכה לטרוקר ולא לקונוטומיה.

MdaMen

New member
טוב...תתווכח.

אז אולי לאט"ן שלכם חסר ציוד או שאתה לא באמת מכיר אותו כ"כ טוב כמו שאתה חושב כי באט"ן שלנו יש 2 ערכות טרוקר וערכת קוניוטומיה ואני בטוח שגם בשאר האט"נים בארץ בדיוק כמו בנט"נים, כי אין הבדל מבחינת האמבולנס ומבחינת הציוד בין אט"ן לנט"ן חוץ משבנט"ן יש רופא.

amitp

New member
על פי הנחיות מד"א יש להוציא מכל

ניידת המשמשת כאט"ן ולא נט"ן את כל הציוד שלא בתקן אט"ן לפני תחילת המשמרת, ובכללו ערכות טרוקר. היה על זה דיון ארוך בפורום של אתר איגוד הפאראמדיקים ז"ל.

MdaMen

New member
לא מבין למה לא מאפשרים לבצע

את הפעולות האלו באט"ן. לפעמים אלו יכולות להיות פעולות שיצילו חיים ואם הם לא יעשו מיד הפצוע ימות כמו למשל פצוע ת.ד עם טנשן פניאומטורקס והמוטורקס שהיה לכוד ברכב זמן כלשהו והמצב שלו אנוש ואם לא יבוצע בו טרוקר מיידית הוא ימות. נכון שיש להמנע מזה ככל שאפשר ואם הפצוע יציב אז לא לבצע את זה ולקחת אותו לבי"ח ששם יעשו לו אבל במקרים שזה הסיכוי האחרון של הפצוע והוא כבר במצב אנוש אז למה לא לאפשר לעשות את זה? לא שאין הכשרה, הפאראמדיקים הוכשרו לבצע טרוקר אז למה למנוע מהם פעולה מצילת חיים כזו כשהיא ממש נחוצה?

SuperMedic

New member
תבדוק ותראה...

קודם כול אני לא נכנס בכלל לויכוח אם צריך לאפשר לפראמדיקים לבצע טרוקר וקונוטומיה לעומת שדעתי בעד אבל תבין משהו ותבין אותו טוב אין בתקן של מד"א שפראמדיק יבצע טרוקר או קונוטומיה ללא נוכחות רופא ובגלל זה אין מחזיקים את הערכות ברוב האט"נים אלא כתוספת של התחנה שלא מחייבים להחזיק אותה ובדרך כלל גם לא... אז תיהיה בטוח פעם הבאה

SuperMedic

New member
המשך..

וחוץ מזה אין הגיון פיננסי לשים את הערכות באט"ן אם ממילא שיבוא רופא על הנט"ן הערכות כבר ימצאו אצלו... (חוץ ממקרים נדירים)

orend123

New member
ציוד באט"ן

אכן, מפני שאין לבצע פעולות מסויימות באט"ן הציוד לא יימצא ברשימת התקן של האט"ן וזאת בעצם א.צעד מניעה- שאף פאראמדיק לא ירגיש גיבור על הרגע. ב.התכלות ציוד- יותר ציוד מפוזר שלא משתמשים בו משמע יותר בלאי. אך למרות זאת ישנן תחנות שכן מציידות את האט"נים בערכות הנ"ל למקרה שם/ו...אם.... לדוגמא באיזור כרמל באט"ן נו"ש יש ערכת טרוקר ואילו באט"ן נשר המרוחק אין. סה"כ החלטה של א.הנט"ן האזורי...

קצת סדר

1. הוויכוח האם יש ערכת טרוקר באטן או לא הוא מיותר מפני שככל הנראה ישנם כאלה שיש ויש כאלו שאין. 2. ברוב האטנים הערכה קיימת מכמה סיבות: א. הם משמשים לפעמים כנט"ן בחלק מהתחנות. ב. ניתן לבצע טרוקר כאשר נוכח במקום רופא מזדמן. 3. לגבי העלות - עלות הערכה היא לא גבוהה וודאי שווה את החיים שהיא יכולה להציל (מדובר על עשרות בודדות של שקלים לערכה) 4. לגבי כדאיות הטיפול - אכן ישנם מקרים בהם כדאי לבצע טרוקר, כגון מקום מרוחק מאוד (!!!) מבי"ח או פצוע לכוד זמן רב. כמובן שהכל ע"פ השיקולים בשטח. זו הסיבה שביצוע הפעולה לא נאסר לחלוטין אלא ישנה הנחיה שלא לבצע בשטח ללא סיבות מיוחדות. לידע כללי - ע"פ הנחיות הPHTLS יש לבצע טרוקר בשטח בחשד לטנשן-פנאומטורקס. הסיבה העיקרית לאי-ביצוע של פרוצדורה זו בשטח הינה הזמן שהיא לוקחת (ממוצע של 7 דקות לאדם מיומן - משמע, כירורג או מרדים בחדר מיון) והסיבוך היחסי שלה. אני חוזר שוב, גם פעולות מסובכות יבוצעו לפעמים בשטח, אך בד"כ נשתדל להימנע. (באיזור ירושלים בוצעה פעם פתיחת חזה מלאה באט"ן מפני שהצטרף לפינוי רופא כירורג) ושלא נצטרך... 5.

MdaMen

New member
באמת ויכוח מיותר...

כנראה שיש אט"נים שיש בהם ואטנ"ים שאין בהם, בכל אופן אצלנו יש. יצחק- תודה על ההסבר.

meijin007

New member
אגב

בחדר טראומה בסורקה אכן עשו טרוקר (בזמן שניקינו ת'ציוד), ואפילו ראיתי איך זה נראה מבפנים, כי הביאו להם ניידת רנטגן חדשה שמראה ישר איך שזה נראה על המחשב. "מגניב" (חולני משהו מצידי) תסם ד"א, היה השתפרות ניכרת אחרי הנידל, אני לא חושב שגם אם היה רופא היו עושים טרוקר, לא היה צורך מידי בזה, כי הפצועה העלתה סטורציה ל100%.

למעלה