ת"ד קשה

meijin007

New member
ת"ד קשה

בכנסיה לקיבוץ סעד, אמש ב2145 לערך. להזנקה שיש שני פצועות קשה, יצאו גם נגב 27 וגם 25. הגענו למקום עם נגב 27, וביטלנו את ה25 כי היה רק פצועה אחת. הולכת רגל, חצתה כביש מהיר, ונכנס בה אוטו. קינמטיקה קשה מאוד. מולטי-טראומה:חזה, ראש, אגן, גפיים תחתונות. בהאזנה כניסה מופחתת לריאה ימין, בוצע נידל, מה ששיפר את הסטורציה דרסטית ומידית מ80% ל100%, וגרם בהמשך להורדת דופק מ150 ל100. עם הגעה לטראומה בסורקה, בוצע טרוקר. המון שברים בגפיים, בצלעות וכו'.

New member
כי טרוקר זה מסוכן

רק לפני זמן מה היה מקרה שמישהי מתה, בין השאר, בגלל טרוקר שנכנס לה לכבד.

Seidman

New member
המקרה הזה היה ב-669

וזכור לי שגם נידל זה לא בדיוק שיא הבטיחות...

Seidman

New member
ואגב בנוגע למקרה שציינת

הרופא שטיפל באותה בחורה עשה מספיק תהליכים רפואיים כושלים שהביאו אותה ממצב של הכרה מלאה למוות. זכור לי שקראתי את הדברים שהוא ביצע בשטח שלא היה בהם שום צורך, אז ברור שזה עניין של הכשרה טובה וגם החלטות טובות שלא נעשות בפזיזות דעת כל כך בוטה.

New member
ללא קשר למקרה הנ"ל

שבו בוצעה סדרה של פעולות לא נכונות ולאר הכרחיות שמן הראוי שמספר אנשים יתנו עליהן את הדין, טרוקר היא פעולה חודרנית ומסוכנת. ללא אמצעי דימות, כשהפצוע יציב (לפחות מבחינה נשימתית), וזמן הפינוי יחסית קצר אין שום טעם לבצע טרוקר, שהיא פעולה מסוכנת הרבה יותר מאינטובציה, NA, או פתיחת וריד. המקרה שהזכרת הוא דוגמא מצויינת מתי צריך לדעת גם איך לא לעשות פרוצדורות ולא לבצע אותם כי "אפשר". אבירם

מור

New member
השאלה עם זה אט"ן או נט"ן

באט"ן אסור לעשות טרוקר....

נגב 15

New member
שמענו על זה בקשר...

בדיוק כשיצאנו מב"ש אם אני לא טועה אחד מכם יצא ישר מהמיון או 25 או 27

לא מבצעים טרוקר בשטח

זו פעולה מסובכת יחסית שאורכת זמן (לפחות 15-20 דקות). לא נהוג בארץ לבצע טרוקר בשטח גם מפני שנידל זה פיתרון מועיל (אמנם לא כמו טרוקר אך מועיל מאוד) רק באיזור כרמל נהוג לבצע טרוקר בשטח.

Seidman

New member
זה למה שאלתי

אני באיזור כרמל

איזור כרמל...

באיזור כרמל ישנה הנחיה (די תמוהה, למען האמת) מבי"ח רמב"ם, לפארמדיקים. לבצע טרוקר בשטח במידת הצורך (טנשן-פנאמוטורקס).

BenCarmon

New member
זה ההנחיה בכל מדא!!

בכל מקרה של טנשן פניאומטורקס בלבד יש לבצע טרוקר (כמובן לא אם בית החולים קרוב מאד)

New member
באט"ן בכלל אי אפשר לבצע טרוקר

וגם בנט"ן יש לשקול היטב לפני ביצוע של פעולה מסוכנת, בעייתית וצורכת זמן שכזו ללא קשר להנחיות כאלה ואחרות.

BenCarmon

New member
כבר מותר...

הוכנס לאטנים ערכת קונוטומיה עם טובוס בגודל 4 ... שזה שווה בערך כמו ה Jet

JET

פעולה הנעשית באט"ן במקרה שיש צורך בקוניוטומיה (כלומר, כאשר יש צורך להנשים ואי-אפשר לעשות זאת דרך הפה) מוכנסת צינורית (בד"כ הפוליאטילן של וונפלון 14G) לתוך הקנה דרך הממברנה הקריקו-תירואידית. לצינורית מחובר חמצן. פעולה זו יעילה הרבה פחות מקוניוטומיה מפני שהיא משיגה רק את פעולת החמצון (וגם זה בקושי) ללא אורור.

אסור!!!

זה שיש באטנים ערכת קוניוטומיה זה במידה ויהיה רופא באיזור, ניתן יהיה לבצע זאת תחת השגחתו.

למעלה