ת`אמת!

ת`אמת!

למישהו כאן היו פעם שאלות באמונה? ואני מדבר על שאלות קיומיות שנשאלות בד``כ ע``י מתחזקים טריים בסמינרים של ``ערכים``..

מטעם עצמי לא...

אבל כשבאתי במגע עם חילוניים ושאלו אותי ביררתי, העמקתי עוד יותר את העניין כדי שהוא יהיה מושרש בי. עם זה, אני לא חושבת שזה רע שיש וששואלים.

שירליחצ

New member
היו- ותמיד יהיו

שהרי התשובה תמיד היא "אין ביכולת בני האדם להבין", "התשובות הן למעלה מהשגתנו" וכו... אבל עצם זה שיש דברים שאני לא מבינה לא מפריע לי להאמין בה' ולעבדו בתמימות

יש ביכולת בני האדם להבין.

אולי לא מי הוא אלוקים אבל להבין את מציאותו ביקום אין בעיה להוכיח

לי היו שאלות של כופרת גמורה..

והיום יש לי תשובות על הכללל (אגב,הרבה דרך רבנים של ערכים) אני לא מבינה מדוע לא מלמדים אמונה בבית יעקב ובישיבות מהיסוד? ואני לא מתכוות למאמרים על אמונה שרק מי שמאמין יכול לקבל אותם..אלא להוכיח את קיום אלוקים, להסביר על מדע-תנ``ך, תורה משמים וכו. זה המינימום של הבסיס כדי להיות שלם עם הדרך שלך

nesteaaa

New member
אין בעיה בלשאול.להיפך..

אנחנו החרדים גדלנו על זה.וזה בבחינת `מלומדה`.ומי שלא שואל הוא סוג של רובוט.

תרשה לי לחלוק עליך!

בבית יעקב לא גדלתי ע``ז. לרוב, מרוב התכנות של הבנות כמעט ולא היו שאלות אבל אף אחד לא לימד גם את המאמינות על אלוקים ממש מהיסוד כמו שמשכנעים חוזרים בתשובה.. לדעתי חוץ מיזה שבדורנו זה חובה, זה מגוכך להאמין רק מישום ההרגל (מרגע שנולדנו החדירו לנו את זה) אבל מגיע גיל שזכותי להבין מדוע אני מאמינה.ובכלל, אני לא מבינה איך אפשר להאמין במשהו שלא התעמקו בו? אם תשאל חרדית ממוצעת שאלות באמונה לא יהיו לה תשובות ואני שואלת- איך אפשר להאמין בלי להבין?? תשובה- א``א.

ז``א

תמיד האמנתי גם שהיו לי שאלות.האמונה היתה פשוט בתוכי כי מרוב שהורגלתי האמנתי במציאות הזאת אבל לא הייתי שלמה עמ זה כי לא הבנתי את זה

nesteaaa

New member
אז בגדול את לא חולקת עליי

כי בגדול כולנו מאמינים.גם בלי להיתעמק.כי על זה גדלנו.

nesteaaa

New member
נכון.לפעמים אני מרגיש רובוט..

הבושה כביכול מונעת מהחרדים לשאול.

מה בושה??

עדיף להרגיש אדיוט?? איך אתה יכול לישון עם `ה`שאלה- מציאות האלוקים?

nesteaaa

New member
תאמת אין לי שאלות כאלה.

כי אני חי את אלוקים.אני אוהב אותו.מאוווד.כשלומדים יש לפעמים סתירות וזה מבלבל.

שירליחצ

New member
תשובה לאחת ברמה

אנחנו למשל למדנו הרבה מחשבת ישראל, אמנם אני לא זוכרת הרבה.. אבל בגדול : הרמב"ם סובר כמוך, שאמונה = הבנה שכלית, ושיש לחקור לעומק את מציאות ה' בעולם וכו'... לעומת זאת יש שסוברים אחרת הריה"ל למשל, דווקא סובר שהאמונה צריכה להתבסס על המסורת, והוא מתנגד לחקירה שכלית. הוא טוען שאדם צריך להאמין כי אבות אבותיו (בעצם כל עם ישראל) היו עדים למעמד הר סיני , והעבירו זאת מדור לדור, ועל כך צריכה להתבסס האמונה. אני ממש ממליצה לך ללמוד את ספר הכוזרי, אני למדתי אותו בעיקר לבגרות אז זה לא ממש נקרא, אבל קניתי בדיוק עכשיו אחד ואני מתכננת בעז"ה ללמוד אותו יותר.

לי באופן אישי,

יש אפי` עכשיו מספר אי הבנות כבדות משקל,ואני מקווה שאמצא את האדם המתאים שיענה לי עליהם..

nesteaaa

New member
אם היה אפשר..

לפתוח פורום אמונה..עם אנשים שמבינים.אבל זה עלול להביא לתוצאות שליליות.

למעלה