תת תזונה

Pearl Boy

New member
תת תזונה

שלום לכולם, לאחרונה הפכתי להיות פעיל יותר בבלוג עקב המעבר ל(כמעט*) טבעונות. ואני שמח מאוד לשתף ולקחת חלק בדיונים כאן (מהצד השואל ומהצד שעונה*)

רציתי לשאול, היום הייתי אצל רופאת המשפחה, היא בדקה את הגובה והמשקל שלי ואמרה לי שאני נמצא בתת תזונה.
אני בגובה 1.72 ושוקל 53 ק"ג
אני לא אוכל בשר, ונמנע כמעט לחלוטין בכל מה שקשור בחלב ובביצים. גם לחם איני אוכל כל כך הרבה.
מה שאני כן אוכל - זה קטניות, דגנים, ירקות פירות, זרעים ואגוזים.

רציתי לשאול מה אתם ממליצים לי כדי לחזור למשקל יותר מאוזן?
מישהו אמר לי שאולי כדאי שאתחיל לאכול חלבונים ביחד עם פעילות גופנית.
איני מעוניין לאכול חלבונים מהחי אלא רק מהצומח (הצעות...?)

בנוסף חשוב לי לומר שאני מרגיש בריא, ואיני סובל כרגע משום דבר פיזי.

אז פשוט תעשה

תאכל חלבונים מהצומח (קטניות,טופו,קינואה וכ'ו וכ'ו) ביחד עם פעילות גופנית .

זאת דרך מצויינת להעלות במשקל.

strange key

New member
עניין חשוב:

תת תזונה *לא* מודדים לפי גובה ומשקל.

תת תזונה היא מצב שבו הגוף לא מקבל מספיק צרכים תזונתיים, וישנם במדינות מתועשות היום לא מעט אנשים בעודף משקל רציני שנמצאים במצב של תת תזונה, כי התזונה שלהם מבוססת על פחמימות ריקות (לחם, צ'יפס, מטוגנים למיניהם).

הרופאה התכוונה שאתה בתת-משקל, שזהו מצב שונה.
על פי הגובה והמשקל שלך, מדד ה- BMI שלך הוא 17.9, שזה גבולי. משקל תקין נחשב לכזה שה- BMI שלו גבוה מ- 18.5 (ועד 26).

ישנם גם אנשים שמבנה הגוף שלהם הוא פשוט כזה.

אבל כדי להעלות במשקל בכל מקרה, כדאי לשלב תוספות לתזונה ביחד עם פעילות גופנית, ולהקפיד שזו תהיה בעיקר עבודת שרירים (אנאירובי) ופחות פעילות אירובית (שיותר עובדת על שריפת קלוריות ופחות על עלייה במסת שריר).
במסגרת התוספות לתזונה:
למשל, אתה יכול לאכול יותר אגוזים למיניהם, יותר פירות, קטניות מכילות הרבה חלבונים, להגדיל בהדרגה את גודל המנות שאתה אוכל, וכו'.

מומלץ להתייעץ עם תזונאית שמבינה בתזונה טבעונית

J0hnny

New member
אתה גבולי

לפי הנתונים שציינת יחד עם זאת קשה להגיד ב 100%. מכיוון ש BMI הוא לא מדד נכון היום כבר משתמשים באחוז שומן כמדד הרבה יותר תקין. יש אנשים שיש להם למשל מסת שריר גבוה ולפי מדד ה BMI יחשבו בעודף משקל למשל, שזה ממש לא נכון.הייתי ממליץ למדוד אחוז שומן בכל מקרה.
אם אתה רוצה לעלות במשקל הדרך היא להיות כל יום במאזן קלורי חיובי לפחות 500 קלוריות. זאת אומרת שתאכל 500 קלוריות יותר ממה שאתה שורף בכל יום. שים לב שבתוך הספירת קלוריות אחוז החלבון צריך לעלות לעומת מה שאתה אוכל היום.(תתחיל לאכול יותר תפוח אדמה, שעועית לסוגיה ועוד קטניות, אגוזים, שקדים, טופו, אורז מלא, גריסים ועוד.
ולגבי אימונים, בשביל לעלות במסת שריר תצטרך להרים משקלים גבוהים ולעשות מספר חזרות קטן. אם לא יצא לך להתאמן קח מאמן שיבנה לך תוכנית בשביל להכנס לכושר בצורה הדרגתית ולמנוע פציעות.

אהבה 32

New member
אם אתה מרגיש

טוב ולא חלש אז זה העיקר! אתה יכול להתאמן אן אירובי כדיי לעלות מסת שריר וכן לשלב בתזונה הרבה טחינה,אבוקדו, אגוזים למינייהם - אפשר להכין שייקים.

Pearl Boy

New member
איזה שייקים?

ומה כדאי לאכול אחרי האימון?

האם שייק פירות או יותר ארוחה של קטניות וירקות?

כמה זמן אחרי אימון לאכול..?

אהבה 32

New member
שייקים

בשייק קל יותר לאכול כמות גדולה מאשר נשנוש של פרי ואגוזים . מה לשים בשייק זה עניין של טעם אישי,בעיקרון אני מדברת על לטחון אגוזים בבלנדר ולהם להוסיף סוגיי פירות- אני אוהבת בננה תפוח אגס תמרים ,להוסיף חלב צמחי כלשהו.אפשר להוסיף מעט טחינה,שקדייה, אבוקדו.
לדעתי בערך חצי שעה אחריי אימון מומלץ לאכול,ככה לי זה מרגיש טוב.

למעלה