תת-שר האוצר לפיד

shershku

New member
תת-שר האוצר לפיד

הציע לפני מספר חודשים (נעלם מהרדאר בגלל המלחמה) הגבלה כלשהי על השכר (3.5 מליון שקל לשנה). מי מסוגל להסביר לי מה הייתה הכוונה ברעיון הזה?

גרי רשף

New member
לא ברור מה לא ברור

אתה שואל מה פתאום להגביל את השכר?
למה הוא מציע גבול כה גבוה (מעל רבע מיליון ש"ח לחודש) שממילא לא ישפיע כמעט על איש?
&nbsp
מעבר לכך- כשמנסחים שאלה בצורה כזו (תת שר האוצר, נעלם מהרדאר וכו') זה יוצר תחושה שבאת לעסוק בפוליטיקה (במובן הרע של המילה) ולא בכלכלה, ללא קשר לדעות הפוליטיות (שלי לפחות) על יאיר לפיד ומפלגתו.

shershku

New member
מה שלא ברור לי

מה הפרקטיקה של ההצעה שלו. חוץ מזה, כל דבר שהאדם עושה זה פוליטי.

גרי רשף

New member

לא שמעתי על ההצעה ולא התעמקתי בה ואינני יודע מה הם נימוקיו,
אבל אני מוצא הגיון בלהגביל את שכר הבכירים.
מה הכוונה בפרקטיקה? איך יאכפו את זה? יקבעו מדרגת מס של 100% מעל שכר מסויים.. (הצעה בשליפה מהמותן)
&nbsp
שר אוצר הוא דמות פוליטית ונבחר לתפקידו בשל היותו פוליטיקאי, להבדיל מנגיד בנק ישראל שנבחר בשל מקצועיותו.
בערך כשם ששר הבטחון הוא דמות פוליטית, בניגוד לרמטכ"ל שהוא גנרל מקצועי.
לשר אוצר יש אג'נדה פוליטית שהוא מקדם, אין בכך חדש ואין פסול; ויש לי הרושם שגם הביקורת שלך עליו היא פוליטית.

shershku

New member
שאלתי פה משום שאני עשוי לקבל פה

תשובה לשאלה הזו. איך תעשה ההגבלה על שכר הבכירים. זה משהו בתחום המיסוי שלא הכרתי לפני.

galgal581

New member
בעיקרון אפשר להטיל מס שולי של

99% על שכר שמעל לסכום מסוים.
ואם מישהו נתפס בהעלמת מס על סכומי ענק אז להטיל עליו מאסר של 40 שנה ללא זכות לחופשות, חנינה או הקלה בעונש.

shershku

New member
לפיד מנסה להעביר חוק

שלפיו שכר של 3.5 מיליון שקל בחברות הפיננסיות לא יוכר לצרכי מס. מה המשמעות של הצעת החוק הזו?

נראה שאתה יודע את כל התשובות אבל מתעקש להמשיך לשאול.

מה עוד נשאר לומר בנושא? בפועל או ששכר הבכירים אכן יירד או שהמדינה תגבה יותר כסף מהחברות המשלמות את השכר הזה.

אבל היי, לא אמרתי לך שום דבר שלא באמת ידעת כבר.

shershku

New member
אני ממשיך לשאול את אותה השאלה

איך זה אמור להיעשות?
נתתי את המסגרת - על מי זה יכול. אבל לא את האיך.

shershku

New member
מה עומד מאחורי החוק?

איך החוק אמור להגביל את השכר של מגזר הפיננסים לשכר של 3.5 מל"ש?
ההודעה האחרונה שלך לא קשורה להצעת החוק שלו.

FineSilverMan

New member
בגדול,

חה"כ יחימוביץ' (ושות') דוחפת להגביל את שכר הבכירים לעד פי 40 מהשכר הנמוך בפירמה.
לפיד (וחבריו) הציע הגבלה של עד 3.5 מש"ח ואחריה אין הכרה מבחינת מיסוי. השאלה למה עד ל-3.5 יש הכרה מבחינת מיסוי.
&nbsp

paretomc

New member
הגבלה באמצעות איתות - זה מה שנעשה כאן

ראשית, ללפיד לא מגיע כל הקרדיט על הצעד. ח"כים רבים ומחאה חברתית גדולה, שמלווה בקמפיין עיתונאי חזק מאוד שמוביל דה מרקר הובילו את הקמת ועדת נאמן שהובילה להמלצות הללו.

יש בעיה בשוק - שכר הבכירים הגבוה, לא רק שגוזל כספים מהציבור ואינו מוצדק, הוא מהווה תמריץ קיצוני למנהל בכיר לעשות מה שאומר לו בעל השליטה. אם במצב עניינים תחרותי בשוק המנהלים הבכירים, מנהל טוב היה מקבל חבילת שכר הוגנת שתואמת את תרומתו, הרי שמנהל היה נשאר כל עוד התנאים טובים והקריירה מתפתחת, והחברה היתה משאירה את המנהל כל עוד תרומתו עולה על שכרו (ביחס למנהלים מוכשרים אחרים).
ברגע שמנהל מקבל שכר שמעביר אותו מקבוצת השכירים לקבוצת בעלי ההון, הוא מקבל איתות מבעל השליטה - "אתה משלנו, תדאג לנו"
עכשיו המנהל יודע שכדאי לו לעשות את מה שבעל השליטה אומר לו לעשות, כי הוא לא נמדד יותר בפרמטרים כלכליים.

הצעת החוק באה לאותת את ההיפך - "מי שנותן שכר מופרז, שואף לשעבד את המנכ"ל אליו ופוגע בעסקים"

העובדה שרשות המסים קובעת קטגורית ששכר מעבר לרף מסויים אינו מוכר כהוצאה, כמוהה כאמירה ששכר מעל רף מסויים אינו תורם לעסקים.
לכן החברה לא תהיה רשאית לנכות ממס את ההוצאה על שכר הבכירים, ויקשה על גרעין השליטה לעמוד באסיפת בעלי המניות ולהסביר לכולם שלמרות האיתות הברור ממשרד האוצר, כדאי לתת יותר למנכ"ל.
בינתיים זה מתחיל לעבוד.

אני לא מבין כמה דברים:

א) מה הקשר לקישורים ששמת?
ב) המיסוי הוא על המעסיק. מה זה משנה אם ההעסקה ישירה או דרך חברת ארנק?

FineSilverMan

New member
המממ

בקישור הראשון יש את עניין המיסוי ובקישור השני יש בדיקת הנושא ע"י הממ"מ.
&nbsp
אני מאמין שכאשר המעסיק משלם פחות מס, הוא יכול לתגמל את הבכיר בסכום נכבד יותר...
סוג של "יד רוחצת יד".
הבכיר זוכה למס של 25% ולא 50% וגם הפירמה זוכה להקלה במיסוי.
&nbsp
מעניין מה התקבולים מה-2% מס עושר שהוסיפו בזמנו.

למעלה