תת פעילות ונשירה

kerend

New member
תת פעילות ונשירה

הי דר' תורג'מן. אני נותנת תזכורת קצרה על מצבי : בת 28.יש לי תת פעילות בבלוטת התריס ואני מטופלת באנדו' כשנה. אני מקבלת אלטרוקסין כשלאחרונה האנדו שלי העלתה לי את המינון . כרגע אני לוקחת אלטרוקסין: 50 מ"ג כל יום ו 100 מ"ג בשישי-שבת. הבלוטה כמעט ומאוזנת. אני צריכה עוד לעשות בדיקות נוספות בעוד כ 3 חודשים. ועכשיו השאלה : יש לי נשירה בשיער שכבר ממש מתחילה להלחיץ אותי.. (אפילו הסתפרתי קצת כי חשבתי שזה יוכל לעזור אבל זה לא עזר..) היום קראתי בעיתון על אחת שלוקחת שנתיים אלטרוקסין וגם סובלת מנשירה וכבר התחילו להיות לה ממש קרחות בראש והיא בת 38. אני יודעת שיש קשר בין הדברים והכתבה בעיתון די חיזקה לי את מה שחשבתי עליו. אז אני רוצה ללכת ולבקש שיוסיפו לי עוד בדיקות לבדיקות דם שגם ככה אני צריכה לעשות. (אני אבקש זאת מרופא המשפחה שלי). אני רוצה להתייעץ איתך - מה את ממליצה לי לבקש שיבדקו בבדיקות דם כדי לדעת מה מקור הנשירה ? (ע"מ להקדים ולטפל בכך כי אני מבינה שזה בר טיפול ) הבנתי שצריך לבדוק ברזל, אבץ ו B12. יש עוד דברים שכדאי לבקש שיבדקו בבדיקה ? תודה. קרן

אני לא יודעת מה עוד אפשר לבדוק

שלום רקן, אכן זה יכול להיות קשור, ואם אם זה בגלל שינויים באיזון הבלוטה ומעברים חדים, זה בד"כ מסתדר.

למעלה