תת פעילות והריון

דריה14

New member
תת פעילות והריון

שלום, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כבר כשנתיים וחצי ומטופלת באלטרוקסין 50 מ"מ. בדיקות חצי שנתיות מראות על איזון בסביבות ה- 3.5 - אבל: אני עכשיו בהריון בשבוע 8 ורק עכשיו קיבלתי את התוצאה האחרונה ובה ה- tsh עלה ל- 5.77. אני מניחה שאצטרך להעלות את המינון וגם רק עכשיו ראיתי את עצתך להפריד בין זמן לקיחת התוספים והאלטרוקסין - דבר שכמובן לא עשיתי אלא בלעתי את כולם ביחד בבוקר. לשאלתי - האם לבוא אליך למעקב (הייתי אצלך מזמן)? או לסמוך על רופא הנשים שלי? תודה.

את רואה שהפורום הוא מקור מידע לא רע

שלום דריה, אני חושבת שעדיף להיות במעקב אנדוקריני בזמן הריון. לפני כמה ימים הגיעה אלי פציינטית שהייתה פציינטית שלי במשך שנים. הייתה מאוזנת מאד ולכן החזרתי אותה לרופאת המשפחה שלה. היא הרתה והגיעה אלי בשבוע 22 עם TSH 20. היא הייתה במעקב של רופא הנשים שלה שהבין שהיא לא מאוזנת אבל איכשהו לא הרשים אותה מספיק לגבי הדחיפות. זה חבל מאד. את כבר יודעת שזה לא טוב ולא תיגיעי לכך, אבל בכל זאת אני חושבת שאנדוקרינולוג/ית י/תעקוב אחריך. זה לא חייב להיות אני כמובן. אני שמחה שעל גבי דפי הפורום למדת על חשיבות ההפרדה בין הברזל והויטמינים לבין האלטרוקסין. גם זה טוב.

דריה14

New member
תודה ועוד שאלה

חשבתי גם שעדיף מעקב אנדוקריני. בכל אופן הצלחתי לקבוע תור רק לקראת סוף אפריל. יש לך המלצה מה לעשות עד אז? לעשות יום 100 ויום 50? זה מה שחברה עשתה. האם לעשות עוד בדיקת דם לפני התור לראות מה קורה בחודש הזה. תודה.

נראה לי בסדר, אבל...

את חייבת לזכור שיש פה disclaimer. אל תבואי אלי בטענות אם קורה משהו, אני באמת לא יכולה לקחת כאן אחריות.

דריה14

New member
תודה . אני מבינה

קצת מפחיד - מה כבר יכול לקרות. אני אנסה להשיג תור פרטי אצל מישהי/ו כי מצב התורים הציבוריים מזעזע. תודה שוב.

יש על זה כתבה היום בהארץ

שלום דריה, לא יכול לקרות שום דבר באמת. עד סוף אפריל נראה לי שאין בעיה. את לא חייבת ללכת למישהו באופן פרטי. אבל בדיוק על הבעיה שאת מעוררת ישנה היום כתבה בהארץ בעקבות סיכום של ועדת בדיקה של קופת חולים כללית שבדקה את הנושא בקופה והגיעה למסקנה שהיא לא פתירה. כמה מפתיע! חולים ממתינים לתור לרופא מקצועי במשך חודשים ארוכים והקופה מסרבת להפנות למרפאות של בתי חולים שנאשרות שוממות, ולא מוצאים פתרון, מה תגידו על זה!

דריה14

New member
קראתי ואני במכבי

כן ראיתי את הכתבה הבוקר. התור אצלכם הוא לסוף אפריל בנסיונותי לקבוע תור עם רופא מכבי המוקדם ביותר היה יוני. לא ידעתי שהן מסרבות להפנות, בתום לב האמנתי שזה נתון לבחירתי. טוב, לענייני - החלטתי לעשות יום 100 יום 50 ולהפגש איתך באפריל. הרופא המטפל שלי אמר לי להרים אליך טלפון ולומר שהוא הפנה (יעבץ) אבל נראה לי שאני לא אציק לך בטלפון ואסתפק בתקשורת בפורום. בנוסף הבנתי שאת ממליצה על איזון של 2.5 וכשאני הייתי על איזון של 3- 3.5 חשבתי שאני תקינה. וכמובן שרופא המשפחה ורופא הנשים גם חשבו שזה תקין. ועל זה נותר לי רק להלקות את עצמי שלא הלכתי באופן שוטף לאנדוקרינולוג/ית. אביב שמח, דריה

לא צריך להגזים

שלום דריה, ראשית נא לא להגזים (או אולי אני האשמה כאן כי התחלתי בהלה), זו לא רשלנות לאזן פציינט עם תת תריסיות על TSH של 4-5, במיוחד אם הוא/היא מרגיש/ה טוב. הנושא של ה-2.5 זה דבר חדש שצריך עוד לכבוש את הקהל הרפואי. עדיין הנורמות הרשומות הולכות עד 5-5.5. את לא צריכה לקבוע תור פרטי. הכל יהיה בסדר עד סוף אפריל. אנא ממך, לא הלקאה עצמית ולא כלום!

דריה14

New member
דווקא נהנתי מההלקאה העצמית

תודה על זריקת ההרגעה. שוב תודה רבה שאת בפורום וכל כך זמינה.

למעלה