תת פעילות בלוטת התריס-גבר בן 73

chanit

New member
תת פעילות בלוטת התריס-גבר בן 73

אבי בן 73,סובל מ A.P.B/s ו- V.P.B/s עקב כך מקבל תרופה בשם PROCOR במינון 200 מג' ליום. זה גרם לו ל TSH 90.41 (קיבל אתמול את התוצאה)(לפני מחצית השנה=20) מהיום לפי הוראת רופא המשפחה נוטל ELTROXIN במינון 50 מג' ליום. שאלתי: האם מינון ההורמון נכון? האם הבלוטה תחזור לתפקד למרות שאבי ממשיך ליטול PROCOR? האם נחוץ להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג? האם ישנם הגבלים/אמצעי זהירות שלפיהם על אבי לנהוג עד "לאיזון" הגוף? המון תודה, חן

קינטק

New member
תת פעילות...

מניסיוני האישי מומלץ (במידה) לאכול מזון מכיל יוד -בעיקר מוצרי ים:אצות ים, דגים(שגם עשירים באומגה 3), או ליטול טיפות-טבליות יוד, או שמן דגים. אגב אלתרוקסין בד"כ אינו מזיק כלל(במינון הנכון) ולכן אולי עדיף משאר התרופות...

תת פעילות עם פרוקור

שלום לך, גם אצלך אני מתנצלת על העיכוב בתשובה, בינתיים ענה לך איזה תמהוני שמפזר פה אבחנות (השערות כדבריו) ועצות למיניהן. תופעת התת תריסיות שכיחה מאד בקרב אנשים הנוטלים פרוקור. האמת היא שזו דווקא האופציה הפחות מסובכת כי פרוקור יכול גם לגרום לפעילות יתר וזו צרה צרורה. עם תת פעילות אין בעיה ואפשר לטפל בה תוך המשך נטילת הפרוקור. צר לי לאכזב אותך אבל הסיכויים שהבלוטה תחזור לתפקד כל עוד ואתה נוטל פרוקור לא רבים. מאידך, אין כל צורך בדיאטה מיוחדת, ההעצה של היועץ החיצוני מגוחכת כי הביעה של פרוקור זו תכולת היוד הגדולה שלו. אבל נעזוב את זה. בכל מקרה אני מציעה לך כן מעקב אצל אנדוקרינולוג/ית שמודע/ת גם להפרעות האחרות שפרוקור יודע לעשות בתפקוד הבלוטה ובבדיקות עצמן (חלק מההפרעות אינן הפרעות של ממש אלא חריגות מעבדתיות צפויות) בהצלחה!

למעלה