תת המודע

KOSONNN

New member
תת המודע

קראתי בערך במהירות כזאות לא הכי בעומק תספר כוחו של התת המודע עכשיו השאלה שלי דברים שלא הכי הבנתי .. איך אפשר לקבל תמחשבה כאמת ? כי עם אני דוגמא חושב בראש שהחיים יפים שאני לא מפחד ממשהו מסוים וסתם דוגמא למחשבה עם דוגמא אני מפחד לשיר מול קהל אז איך אפשר לחשוב חיובי שאני לא מפחד לשיר מול קהל איך אפשר לקבל תמחשבה כאמיתית ? כי אולי אני יגיד בראש שלי לפני שנה יש לי ביטחון יש לי הכול אבל עמוק עמוק בטוח המחשבה שלי אני חושב שאני מפחד לשיר מבינים ?

גרא.

New member
KOSONNN,למחשבה כוח משלה,אם למחשבה שלילית

או חיובית,וזה על סמך ההנחה של "נבואה המגשימה את עצמה".אם תלמד לתרגל חשיבה חיובית,במקום שלילית די מהר תוכל להרגיש כיתד דברים משתנים.אם נתייחס לתהליך הזה כמטאפורה(ביטוי של מושג מופשט דרך הקבלה) נסה לדמות את המוח כמכשיר DVD משוכלל שבו מתנגן דיסק של מחשבות שליליות,כמו הפחדים שלך לשיר. אם תדע להחליף את הדיסק השלילי,בדיסק עם מחשבות חיוביות,זה מה שתרגיש,זה מה שינחה אותך.אם תתמקד רק בחשיבה חיובית,קשה להניח שמחשבות שליליות יחדרו.בכדי להרגיש בטוח בעצמך,חשוב שתנסה לשנן לפחות פעמיים ביום,לפני השינה ובבוקר,משפטים חיוביים כמו "מיום ליום אני מרגיש יותר בטוח בעצמי" "או,"יותר ויותר אני מסוגל לשיר מול קהל בבטחון עצמי רב"...

Bakbook1

New member
אני הבנתי

שאי אפשר לעשות סוגסטיות על משהו שאין לך או דבר מה שלא חווית או רכשת אותו בעבר. למשל - בן אדם שלא הרגיש אף פעם מהו בטחון עצמי. האם הוא יוכל לעשות על עצמו סוגסטיה של בטחון עצמי מבלי שאף פעם הוא הרגיש כך?

הכוונה באוטוסוגסטיות

היא לא להגיד משפטים שקריים או משפטים שאתה לא מאמין בהם. אלא להתמקד בחיובי שכבר קיים. למשל אם אין לך בטחון עצמי, זה לא יעזור שתגיד: אני בעל בטחון עצמי רב. אבל מכיוון שאתה עובד על כך ובכל זאת כנקודת מוצא קצת בטחון עצמי יש לך, אז יהיה יותר נכון להגיד "בטחוני העצמי הולך ומשתפר מיום ליום". או "מיום ליום אומץ ליבי הולך וגדל". העניין הוא התהליך וכאמור המיקוד בחיובי שכבר קיים. מעבר לזה גם לא מומלץ לכלול באוטוסוגסטיה דברים שליליים כמו למשל: "אני לא רוצה לפחד מ..." (כפי שפעם פסיכולוגית הציעה לי). כי עצם זה שאתה מכניס את המילה או השורש פחד לאוטוסוגסטיה, התת מודע שלך יקלוט את הפחד. רצוי לנסח את המשפט בצורה חיובית ככל שניתן, בלי להכניס את המילה "לא" או מילים שיש בהן קונוטציה שלילית.

גרא.

New member
נטע,בדיוק.תודה על ההסבר.אוטוסוגסטיה,כלומר

שכנוע עצמי,או השאה עצמית.זה המנגון הפועל כאשר ישנה חשיבה חיובית,או שלילית.

למעלה