../images/Emo26.gif
ברגע שהילד החרשן, המצטיין של הכיתה, נתפס ברגע קטן של איבוד שליטה ומפיל למורה את הספוג מהשולחן, ברור שהוא יענש על זה (נו, ככה אלו מורים), וברור שהמורה תגיד שבפעם הבאה שיקרה דבר כזה היא תעניש בחומרה את הילד שיהיה מעורב בדבר כזה. האתר הרשמי של ביטורנט לא היה אמור להעביר קבצים, ולא היה לי מושג שהוא העביר קבצים עד שקראתי את הידיעה. נראה לך שבעקבות המקרה שאר הילדים יפסיקו לקלל, להשתולל ולהתנהג בצורה לא מכובדת אחד כלפי השני? וגם אם ישעו אותם ליום-יומיים, הם לא ישתוללו מחוץ לבצפר? אביעד, מה שאני מנסה להגיד, זה ש"מכירת חיסול" של הביטורנט בלתי אפשרית, בכל מובן שהוא. פרוטוקול התוכנה והרשת חופשיים לגמרי, וכל עוד לא נעשית הפרה של רשיון הGPL של הפרוטוקול והלקוחות המשתמשים בו, כל אדם יכול להשתמש בתוכנה באופן חופשי. ברגע שתפול קבוצה אחת שמספקת Releases בטורנטים תקומנה במקומה 20 אחרות. על האתרים אני בכלל לא מתכוון לדבר. אותם אין אפשרות לחסל כלל, וגם אם כולם יפלו מהWeb (ואין אפשרות להפיל אותם בבת-אחת, בעיקר בעקבות טבעות הקהילה שהחלו להתארגן עליהם, שבהן הם מקשרים משתמשים ותכנים בין אתר אחד לשני, לשלישי וכן הלאה..), הם ימצאו דרכים להעביר את הטורנטים מבלי שיוכלו להפיל אותם (ולא חסרות דרכים כאלו ברשת). הדרך הכי מציאותית להפיל את רשתות שיתוף הקבצים היא שיתוק מידי של כל המוקדים להעברתה, ופיקוח כולל עליה. מעבר לעובדה שרעיון כזה אינו חוקי ובלתי מציאותי, עלינו למצוא גופים אדירים בעלי מוסר מפוקפק ורצון לשלוט ברשת, ומאחר שמיקרוסופט נכשלה במיגור הפיראטיות, אני מציע לכולנו להפסיק להתלהב מכל ידיעה מטופשת וחסרת בסיס בynet, שמטרתה למשוך קוראים ולהוציא סקופים לפני כולם (מישהו אמר "המעבורת 'קולומביה' נחתה בהצלחה"...?).