אני לא מכיר אף "ראיס"
תרשה לי לתת לך עצה קטנה: במסגרת הזכות להגדרה עצמית אדם יכול לקרוא לעצמו או לתאר את עצמו בכל דרך בה הוא בוחר. עראפת בחר לקרוא לעצמו "ראיס, שייבושם לו, אתה לא חייב להסכים עם התואר אבל האמת הפשוטה היא שהרבה פלסטינאים משתמשים בשם התואר הזה בדברם אל או עח יאסר עראפת. אתה יכול לשנוא את הבן אדם, אתה יכול שלא להסכים עם דרכו ואפילו לתעב אותו, אתה יכול גם לקרוא לו "עכבראש הרש"פ" אבל העובדה הפשוטה היא שהמתונים מהצד הפלסטינאים שייכים לזרם שלו (ע"ע סרי נוסייבה, אבו מאזן,ודומיהם, שתופסים עמדות מפתח בהנהגה המתונה של אש"פ והרש"פ ואותם יש לטפח. נכון שזה משחרר לחצים וכעסים כאשר אתה עולב במישהו אבל אישית אני לא רואה טעם בזה. שים לב שאני לא מגן על עראפת -למרות שאני חושב שהגורם להסלמה זה החמאס ולאו דווקא הוא. אני מסכים כי בשלב מסויים היה בכוח למנוע את האלימות מהצד הפלסטינאי אבל גם בתור מי שחווה את האינתיפאדה הקודמת מהצד של הצבא אני חושב שאין צורך מיידי לחפש אשמה - כי הצד הישראלי אשם באותה מידה (לפחות) בפרוץ האלימות. בקיצור אלעד2 היקר אני חייב לך התנצלות פשוט כי לא קראתי את ההודעות הראשונות בנושא ואני מסכים איתך שהאדם הזה רוצח אבל גםפ יצחק שמיר ומנחם בגין היו כאלה, בעצם גם אני רוצח - בעצם כל אדם שנוהג הוא רוצח בגלל הגז שנפלט מהאגזוז של המכונית, כל בני האדם רוצחים מכיוון שהנפיחות שיוצאות מבני מיעינו אינן ידידויות למחזוריות הנשימה. גדולתו של אדם נמדדת (בין השאר ביכולת שלו להפוך (מ)אוייב לידיד: מנחם בגין היה אדם גדול, יצחק רבין - לפני הרצחו - ידע לקחת את עשרות שנות הנסיון שלו בתור איש צבא ששונא ולנסות להתחיל תהליך ארוך מאוד - הרי שלום הוא מצב תודעתי ולאו דווקא מדיני.