תשתקי את הפה שלך

anat30g

New member
תשתקי את הפה שלך

נתנאל (בן שלוש) למד בגן לדבר לא יפה... תוך כדאי משחק דימיון עם הבובות אני שומעת אותו מדבר בצורה כוחנית, מקלל (אוצר המילים שלו כולל בעיקר מטומטם וטיפש)... השיא היה היום בבוקר שהוא אמר לי "תשתקי את הפה שלך" - אמרתי לו שזה לא יפה ושזה לא נעים לי שהוא מדבר אלי ככה ושזה עושה לי כואב בלב שהוא מדבר אלי לא יפה... מיד הוא אמר שהוא מצטער ומבקש סליחה, אבל בצהרים שחזר מהגן הוא שוב התבטא באותה הצורה. כבר בבוקר שאלתי את הגננת בגן - והיא אמרה לי שהוא משחק משחקי מלחמה ושזה שפת הדיבור שהקבוצה אימצה לעצמה... הגננת אמרה שהיא עובדת על זה בגן, אבל שהילדים באים עם אוצר המילים מהבית... ולכן קשה לשרש את זה. אצלי בבית לא מדברים ככה ואני לא רוצה שנתנאל ידבר ככה לא אל האחים שלו, לא אלינו וגם לא אל / עם הבובות... ברור לי שאוכל למנוע ממנו לדבר ככה בבית, הצלחתי עם הגדולים, השאלה האם יש דרך לעקוף את זה גם בגן, כשאין שיתוף פעולה מצד ההורים האחרים (שחושבים שזה נורא מצחיק שהילד מקלל).

סתם הרהור-אולי אני טועה,

אולי כדאי לאפשר לו לדבר כך אל הבובות? מין ונטיל לאוורור האגרסיות? תסבירי לו שהבובות לא נעלבות, אך אנשים כן.

אפרתש

New member
הפרדה בין הבית לרחוב

עוד לא התנסיתי בענין כאמא, אבל כילדה כן. ואני יודעת שגם בביתנו וגם בבתים אחרים ראיתי שהופעל הכלל של "יש שפה של רחוב ויש שפה של בית", והילדים לומדים את הכלל הזה בלי בעיה. אז כנראה כן אפשר להכחיד את השימוש בשפה בבית, למרות השימוש בה בגן. אני חושבת שאחרי פעמיים שלוש שתגידי שזה לא נעים לך, כבר אין צורך לתת הסבר. בכל פעם שישתמש במלים כאלה, פשוט לאמר "זה לא הרחוב", או "בבית לא מדברים ככה". מאחר שאת אומרת שעם הגדולים הצלחת, זה ייקל עליך - הוא רואה דוגמא טובה בבית.

לאה_מ

New member
גם אצלנו בבית זה היה כך, וזה בהחלט

עבד. אנחנו כילדים ידענו בדיוק איך לא מדברים בבית, גם אם אנו מרשים לעצמנו לדבר כך עם החברים שלנו.

נעה גל

New member
נשאר לי רק להוסיף חידוד קטן

במקום "זה לא נעים לי" ו"כואב לי בלב" (שאלה שני בטויים יחסית ערטילאיים) אפשר להגיד (ולדעתי כדאי) פשוט - "נעלבתי".

anat30g

New member
שפה של גן

בקשבתי למשחק דימיון של נתנאל עם הבובות שלו... הוא שיחק עם בובת ברבי של אחותו הגדולה ובובה של ספיידרמן - הבובות נלחמו והם דיבר מהפה שלהם. מצד אחד זה היה מאוד מצחיק - לפספוסים למשל... אבל לי לי כאמו - זה מאוד הפריע. ממש אלימות מילולית. ביקשתי מהגננת לעשות הפרדה פיזית בינו ובין אחיו התאום לבין הילדים האחרים - וזא התברר לי שבעצם את מי שצריך להפריד משאר הילדים זה ילד אחד שהוא ה"מנהיג" - שהביא לגן את אוצר המילים הזה. הגננת שוחחה עם הוריו בקשר לשפה שלו - ובקשר לנטיות האלימות שלו וההורים - נחמדים ככל שיהיו - היו חסרי אונים מול הילד שלהם. בבית אנחנו ממשיכים לעבוד על הנושא שבבית לא מדברים מילים הלא נעימות והלא נחמדות. שמילים מלוכלכות נשארות מחוץ לבית. ברור לי שבסוף זה יעזור. רק חבל לי שאין שיתוף פעולה מצד ההורים האחרים.

דליה.ד

New member
חכו חכו לכתה א´...../images/Emo122.gif

הבן שלי, סטודנט בכתה א´ הגיע הביתה עם "ברכות" כגון: כוסאמק" ו"מאנייק" ודורש הסבר למה הילדים אמרו לו ככה...

למעלה