תשפטו אתם

daniel12121

New member
תשפטו אתם

אתמול מישהו העיר לי שהפנס האחורי של לא עובד.
לתומי נכנסתי למוסך גדול בפ"ת ליד מקום העבודה שלי ושאלתי כמה יעלה לי להחליף נורה - הבעלים אמר 50 ש"ח כולל עבודה.
בזמן שהקטנוע (מובי 125) נכנס לשטח העבודה הבחור בקבלה לקח פרטים מזהים שלי ושאל אם אני רוצה להיות לקוח שלהם (אני מטפל במוסך בת"א) הסברתי שאם יהיה מחיר טוב וזמנים שיהיו לי נוחים אני אשקול את זה .
אחרי 20 שניות של עבודה הבנתי כמה טעיתי 2 ברגים מנורה ושלום .
לא יכולתי לשבת בשקט במשרד ועשיתי בדיקה קטנה ,הסתבר לי שבמוטדיפו מנורה כזאת עולה בין 2-5 ש"ח !!! למען השקט שלי התקשרתי למוסך והוא אומר לי בוא תעבור אצלי זה עולה 5 ש"ח כולל עבודה .
רותח חזרתי למוסך ופניתי לבעלים שלא יתכן שהוא ישחיז אותי במחיר מטורף כזה הסברתי לו שאין פה שום עבודה לא מכניקה מורכבת ולא זמן יקר . לא עזר כלום הוא התעקש שלא אבצע את החישובים בשבילו ולא משנה שאני הצרכן הקטן יכול לקנות את הנורה ב 2-5 ש"ח . הסברתי בשפה עדינה לא בצעקות ובנסיון להאיר את עיניו , כנראה שתאוות הבצע שלו לא נתנה לו לרדת מהעץ ולתת לי לפחות החזר סימלי שאני לא ארגיש דביל . הוא ניסה להסביר לי על מכון רישוי X שלוקח עבור לוחית רישוי כך וכך ואילו במקום אחר זה חצי מחיר (שטח גדול ויקר ארנונה עובדים בלבלבלה) אמרתי לו סבבה קח פי 2 פי 3 ממקום אחר אבל הציעו לי ב 5 ש"ח קרעת אותי ! והוא עוד ממשיך - אל תכנס לי לחישוב היה פה זמן(!?) היה פה עובד ,יש פה עלויות של המוסך והחנות...
הוא עוד אומר לי תבוא תהייה לקוח קבוע ואז אני אעשה לך הנחה(נראה לך ? ככה קונים לקוח ? עבודה של 20 שניות ! תן שירות ואולי אני אשקול את זה אבל אחרי מה שקרה היום אני לא מוותר לו וכל מי שאני מכיר ישמע על זה ממני)
האם תמימות (טפשות ! יש גוגל ובודקים 2 מקומות נוספים) של לקוח שלא מבין כלום חייבת להוביל ליחס כזה חרא וקריעה במחיר ?
אני את הלקח למדתי אני לא מחליף לפני שאני בודק טוב טוב גם בשביל 50 ש"ח
שנה טובה לכולם שנה של יושר ולקוחות מרוצים (ביצאת צדיק הוא נפל חזק מאוד באמינות ובמחיר)

לא נפל באמינות כלל ועיקר.

החליף לך ולא שיקר. הבעיה היא שלך שלא בדקת את העלות מראש, אלא אחרי שביצעת את התיקון. אם אתה עובד באופן לא נבון, אין לך אלא להלין על עצמך.

GuyN2

New member
סליחה? הוא לקח לו מחיר פי 10 מהמחיר המקובל

לא פי 2 או פי 3...
אמינות לא אמינות, הוא שדד אותו לאור היום, ואתה מגבה את זה

daniel12121

New member
מכיוון

שאתה מבין גדול בכל התחומים אז אתה בודק לפני או לפחות מגגל , אני רציתי לנסוע עם הקטנוע לפנות בוקר ולא בא לי ששוטר משועמם ילביש לי 500 ש"ח על אור אחורי ולכן נכנסתי באינסטינקט למוסך הנ"ל הבעלים בלי בושה דופק לי מחיר (הוא יודע מה היקף העבודה) ורואה שאני צנון שלא מבין כלום ובכל זאת מתווכח איתי על זה שהוא בישר לי מה המחיר וזאת בעיה שלי - לא ישר ולא אמין וכמובן על גבול הגניבה מבחינת המחיר .
אם היה מישהו נורמלי היה שם לו ז** בפנים ואומר לו מה הוא חושב על המחיר הריאלי שהוא הציע .- ללא ספק הטעות היא שלי רק חבל לי שעוד אנשים יפגעו ממנו ומהיחס הבוטה שלו גם לאחר מעשה

ממה יש להזהר?! המוסכניק אמר לו את המחיר

כולל עבודה ומע"מ ולא השחיל לו את המע"מ בדרך אגב. התאים לבחור שפתח את ההודעה המחיר
בא והחליף. זה שהוא בדק א"כ את העלויות וראה שיש הפרש ענק , זו הבעיה אך ורק שלו.

מפליא אותי שאנשים פתאום נדהמים לאור עלויות מוסך,כאילו עד עכשיו הדו"ג תיקן את עצמו.

לא בהכרח דומה מקרה אחד למשנהו

אין לי רצון להכנס לנושא העלות ולתלונה ,אך קשה להכליל או להסיק ממקרה כזה נקיטת זהירות גורפת ממוסך זה או אחר .

הוא צודק ואתה צודק

קרה לי לא פעם.
הוא הרויח פעם אחת 50 ש"ח אבל הפסיד אותך כלקוח.ה"חכם" בשביל 50 ש"ח שווה לו שתספר את הסיפור עכשיו לכל חבריך שמשתמשים בקטנוע.
סוג הברנשים האלה,לא שורדים הרבה זמן.
אם היה לו קצת שכל בראש,היה מחליף לך בחינם והיה מרוויח בעתיד הרבה יותר.
וכבר אמר מי שאמר (מי זה?),אין שכל אין דאגות:)
קל לומר,אבל תשמח שקיבלת רמז לא להכנס לשם.
הרמז עלה רק 50 ש"ח

daniel12121

New member
איש רוח

יקר , אם נפלת יותר מפעם אחת אז חבל .בלי נדר כל פיפס קטן יבדק בעתיד
פשוט מרתיח אותי שהוא יצא כזה שפל .

daniel12121

New member
באיזה

קריטריון ? אמינות ? מחיר ? יושרה ?
מקצועיות לא באה בחשבון את התקלה אני בישרתי כבר בכניסה למוסך

הנסיך.

New member
יש שתי גישות לענין הזה :

הראשונה אומרת - היה צריך לקחת לך 10 שקל על המנורה, להחליף לך אותה ולשלוח אותך לשלום עם הרגשה טובה וספק שאולי תחזור אליו אם ייזדמן לך
השניה אומרת - הוא לא מכיר אותך, אתה לקוח מזדמן ואין לו שום אינטרס לשמר אותך, לכן אתה מקבל יחס בהתאם ומחיר שמשקף את זמן העבודה שלו והמומחיות (כן, גם להחליף נורה זו מומחיות)

שניכם צודקים.
ובנינו - 50 שקל זה כלום כסף עבור העבודה הזו (להחזיק כלים, להתלכלך, להרכיב מנורה חדשה)

לא מבין על מה התרגזת כל כך

daniel12121

New member
להחזיק

איזה כלי ? מברג פיליפס ? ולההחליף מנורה זו לא מומחיות זוהי טפשות שלי שלא עשיתי את זה לבד .
ללכך את הידיים בפתיחת שני ברגים גלויים ללא מאמץ ? עבודה של 20 שניות ?
איו לו אינטרס לשמר אותי אבל להשחיל אןתי זה בסדר ? זוהי ישראליות במיטבה - אני לא מכיר אותך - אני שם לך צינור במקום ויאאלה מחר יהיה מה שיהיה .
כואב לי על היחס לא על הכסף - אם יש הזדמנות אז משחילים נקודה . יותר מזה באת בחזרה עם גישה של להסביר מה קרה הוא רק מתרץ לי ומנפנף אותי עם "אל תתערב לי בעלויות"
שזה יקרה לך תבין כמה זה לא צודק וכמה זה לא הוגן לתקוע 50 ש"ח על שטות כזאת

SHLOMY2009

New member
היום כשמצב הדו"ג בשפל הולך ומתדרדר

לא פלא שכל מוסכניק של דו"ג ינסה להשחיל כל לקוח מזדמן, ישחילו אותך על מנורה ב-5 שקל וישחילו אותך גם על צמיגים ב- 1000(בתירוץ שהמוסך לא יכול לשחרר אותך עם צמיג בלויי, אבל בתכלס יש פה תחום אפור שהמוסכים חוגגים עליו).
ממליץ למי שיכול ינסה לטפל לבד או לפחות דברים פשוטים לעשות לבד, אחרת, יקחו לך 50 פאקינג שקל בשביל החלפת מנורה.

cool456

New member
מי שיכול, שגם יזמין חלפים מחו"ל

המחירים של החלפים פה בארץ מאוד גבוהים, אפילו לקטנועים של 125 סמ"ק.
יש מקרים שאחרי משלוח ומיסים, עדיין יש חיסכון משמעותי.

אם פי 3

New member
ובכל זאת - לא עשית את זה לבד

כן הסתמכת על הידע שלו, והנסיון שלו (אולי לך זה היה לוקח יותר זמן, ועם פוטנציאל שהיית מחבר משהו בחזרה לא נכון, אם אתה לא מכיר).

כל כך פשוט - עשה לבד.

בסך הכל 50 ש"ח. לא הוצאה שחושבים עליה שנתיים לפני שמבצעים, ונכנסים בגללה לחובות.

אולי לא כיף, אבל נראה שאתה משקיע כל כך הרבה יותר מדי אנרגיה בלהתעצבן על זה.

Tranuc

New member
המוסכניק בסדר גמור מבחינתי.

בוא תגיד לי מה היה קורה אם הפלסטיק הזה שמכסה את המנורה היה נשבר תוך כדי, או שהוא היה נפצע, או עוד מיליון ואחד דברים שיכולים לקרות, לא אתה תשלם את זה...

כשאתה עובד כשכיר, ויוצא מצב שאין עבודה, שעה, שעתיים, יום, שבוע.. אתה לא תקבל תירוץ מסוג "לא תקבל כסף על זה כי לא היה לך הרבה עבודה.."

ואני לא בעל מוסך, ואת הטיפולים עשיתי לבד...

למעלה