תשעה באב עלק

שחR

New member
תשעה באב עלק

למה לבכות על חורבן בית המקדש ? במקום לצום, לבלבל את המוח בתעניות, לסגור באמצע הקיץ את בתי העינוגים, להשאיר כוסיות בלי מקום לדפוק הופעה ולדחות חתונות. תכתבו תוכניות, קנו אדמה ותתחילו לבנות בית מקדש חדש...מה הקטע ראבק שלכם ??? !!! בנו את כנסת ישראל ? בנו ! בנו בית משפט עליון ? בנו ! בנו אפילו גשר מיתרים שאף אחד לא נוסע עליו..? גם בנו ! אבל שמדובר בפרוייקט חשוב היהודים תמיד מסבכים את הענינינים עם בירוקטיה ותהליכים בלתי אפשריים. לפי המסורת הוא צריך לקום בהר הבית, איפה שעכשיו נמצא מסגד אל אקצה עם כיפת הזהב של הערבים אינעל דינם ועוד את ירית הפתיחה יכול לתת רק הקבלן הראשי הלו הוא המשיח, נו זה עם החמור הלבן, וזה חייב להיות לפי המידות שרשומות בשירטוטים המפורטים של האדריכל הנביא יחזקאל, מה שמביא בעיות טופגרפיות קשות עם השטח הזה של הר הבית. עכשיו תגידו לי, לא התחרפנו, או סתם מחפשים לבכות לנצח כמו פולניה במקום לחשוב קדימה. מה עשיתם עיר בלי אופי לנשואים שמתגרשים עם הזמן כמו מודיעין ? ! הייתם קודם כל תופסים שם שטח לפרוייקט החשוב הזה, עכשיו היא מלאה במשפחות שכאלה ששמים את הילד ונוסעים שעה לת"א לעבוד וכל הזמן במינוס לכסות משכנתאות לנצח.... לא תפסתם בזמן .... מאחר וזה לא יקרה, אני מציע שתחשבו על פארק קנדה, יער בן שמן, או על הר חייריה. ותתחילו לבנות במקום לצום, והפעם לא עם משיח , אלה עם קבלן מצליח. לפחות מחר יום בחירה, אפשר ללכת לים במקום לעבוד. כל השנה טובעים יותר אבל מי שיטבע מחר זה לא בגלל שביתת המצילים זה רק בגלל נבוכדנצר העירקי המנייק , וטיטוס האטלקי הבן אלף זונות שהרסו לנו פעמיים את הפרוייקט של הלייף ועכשיו אנחנו מחכים למשיח כמו טמבלים שיגאל אותנו. יהודים....

Rtitan

New member
"הוא שלא מכיר את ההיסטוריה...

אין לו עתיד..." מצד שני - גם המנהיגות שלנו לא ממש מכירה את ההיסטוריה - שאם לא כן, הם היו רואים מיד כיצד אותן תופעות חברתיות-פוליטיות פנימיות שהביאו עלינו את חורבן הבית אז, לפני 1939 שנה, משוחזרות להפליא, אחת לאחת כיום. אינני דתי, ממש רחוק מזה - אבל גם חילוני גמור כמוני יודע שיש דבר כזה שקרוי "כבוד לזולת" וכשאדם אחר מתאבל על דבר מה - מי אני שאזלזל באבלו? אם תלך לכותל המערבי או לציבור דתי אחר, תבין שזו לא הצגה - הם באמת מתאבלים על חורבן הבית שהיה לפני כמעט 2000 שנה. ומאמינים שהגאולה עדיין לא הגיעה. זו דעתם ואמונתם - ומי אתה שתזלזל בה?...

שחR

New member
איזה פרט היסטורי לא נכון ?

ובכלל כל מה שאפשר ללמוד מההיסטוריה זה שאי אפשר ללמוד ממנה דבר. כאיש מדע אתה צריך לדעת שמי שמחכה למשיח על חמור לבן שיעיר את כל המתים, ובטוח שבית המקדש בזמן הגאולה יפול מהשמיים הישר למתחם הר הבית , מותר לי לכתוב עליו פרודיה ולתת לו זוית ראיה חדשה וביקורתית על היום הזה. תאר לך שהיום היה מכריז שר הבינוי והשיכון על הקמת בית המקדש . זה היה הופך יום אבל ליום שמחה או לא ? זה כל הפואנטה במה שכתבתי. בדרכי שלי , די לבכות על העבר אם אפשר לשנות את העתיד יחסית די בקלות אם תקרא בין השורות, תבין שניסיתי לעזור לכל המתאבלים הנצחיים שרובם לא הולכים לעבודה ומחכים לניסים משמים. הצנוזרה הסמויה לא לעניין. ועכשיו נודע לי שהמאמר נמצא בשער של תפוז, תיכף יגיעו כל הדתיים לצלוב אותי. אז אתה מוזמן להינות, אני משועשע.

"ניסיתי לעזור לכל המתאבלים"

איזו יהירות! למה האמונה שלהם במשיח על חמור לבן פחות אטובה מכל אמונה שלך? רק כי אה חושב שזו שטות? השעשוע שלך מאוד ברור לי. הרי כבר ידוע שהאמת שלך היא האמת היחידה שיש (רק הערה קטנה - זה לא מאמר מה שכתבת, זו רק הודעה...)

שחR

New member
האמת המשיחית ראויה לכל גינוי של בר דעת

אם שר השיכון היה מתראין בבוקר אומר שישראל החליטה לבנות בית מקדש חדש, אולי היה מקום לפתוח איזה בקבוק שמפניה, ולרקוד בבית הכנסת במקום לצום באמצע הקיץ. הדבר היחדי שאולי מעניין שדחפו ליום הזה המון אירועים בתולדות העם היהודי, כדי לסדר הכושלוקי מגה-אבל , בשיטת שיווק של 2+1 למשל: גירוש יהודי ספרד ( צו הגירוש היה ב.1492 31.3. מה הקשר לאמצע אוגוסט ) מרד בר כוכבא ( זה לא בל"ג בעומר ?) חטא המרגלים ( לך תדע מתי זה קרה) טוב שלא מתאבלים ביום הזה גם על מסעות הצלב ... עיקרו של היום הוא בחורבן בתי המקדש, כל השאר תמהיל מוזר שרקחה היהדות להעצים האבל ליום הזוי שכזה. מי שרוצה להתאהבל ( זו לא טעות כתיב ) לנצח סבבה לו. אני ממליץ לו למצוא תקציב ולבנות אחלה בית מקדש כדי שבשנה הבאה יתאבל רק על גירוש ספרד ומרד בר כוכבא. צימצום כאב מיותר תמיד היה דבר טוב לבן אנוש. ותאמיני או לא כן, אני חושב שאני עוזר לחשוב על היום הזה בצורה אחרת ,יותר מעשית . אישית אני לא צריך בית מקדש, זה לא משרת לי שום מטרה. אבל דווקא בגלל שאני מכבד אותם, אני חושב שטוב שיבנו כזה ויתרכזו בעשייה במקום באבלות נצחית מיותרת. השיטה של לחכות למשיח מצדיקה מאמר בפני עצמו, אבל אצלך הכל הודעות . אז הנה הודעה, הים היום נוח עד גלי, טמפרטורת המים 30 מעלות, וגובה הגלים 80-160 ס"מ

Rtitan

New member
בוא נתחיל...

א. לא מדובר במאמר. מאמר מכיל מבנה מאד מדוייק, והפרט החשוב ביותר בו הוא שכשאתה מסתמך על נתון כל שהוא - אתה דואג לתת לו רפרנס מדוייק. לא ראיתי כזה. ב. לאורך 2000 שנה, הכמיהה הזו והאבל הזה על חורבן בית המקדש איחד קהילות שלמות בכל רחבי העולם - קהילות שנהגו כיהודים (הא כל הקהילות באמת היו קהילות של יהודים? זהו פרט שאינו ברור, אבל האבל הזה איחד את כל הקהילות שראו עצמן "קהילות יהודיות") והוא זה שבסופו של דבר הביא אחרי אירועים ותהפוכות להקמת מדינת ישראל במיקומה הנוכחי. רק צא וראה כיצד העם היהודי, מרגע שהגיע למדינת ישראל שכח את אימי הגולה ויחד איתה - שכח את המאפיין הגדול ביותר שלו - הלמדנות. צר לי לומר, אבל לצד בורות גדולה של מרבית העם היושב בציון - יש שתי קבוצות קטנות בציבור היהודי שנותרו למדניות ושקדניות - כל אחת על הנושא שמעניין אותה. אחת הקבוצות הללו היא אנשי רבנות (לאו דווקא החרדים - אלא יהודים דתיים שבאמת יושבים בישיבות ללמוד תורה ולא רק מתחמקים מעבודה וצבא - ויש קבוצה כזו). בקבוצה האחרת תמצא ערב רב של בני ישראל שהמאפיין אותם יהיה ש"כוסיות בלי מקום לדפוק הופעה ולדחות חתונות" היא דאגתם הקטנה ביותר... אתה - בוא נבהיר את כבר כעת - לא נמנה בעיני על הקבוצה הזו, גם אם אתה קורא את דר' רונן ברגמן. ג. ליהודי באשר הוא יהודי אסור בתכלית האיסור לעלות על הר הבית - המקום טמא ואודה למי שיביא את הרפרנס לזה! בוודאי שאסור להקים שם את בית המקדש. קבוצת התמהונים שאתה מדבר עליה - תהנה בחברתם. אבל כל זה - בטל בשישים וכלל אינו מעניין. מה שמרתק כאן הוא שיש ציבור גדול של בני אדם שזוכרים את היום המדוייק שבו חרב בית המקדש והם מתאבלים עליו ממש כאילו זה קרה אתמול. דעתי האישית היא שהדת חייבת להתקדם הלאה אבל אין לפוסקי של היום אומץ לחדש ולהביא את הדת היהודית למקום שראוי לה... חבל. לכן אני, למרות שאני איש מדע, רואה עצמי כיהודי ועושה הפרדה מלאה בין מדע שהוא הדרך שאני מאמין שתיתן לי את הידע שאני מחפש בצורה המהימנה ביותר, לבין היותי יהודי שהיא מסורת משפחתי ועמי - ואני נותן למסורת הזו את מלוא הכבוד הראוי לה. מה שאתה עושה ב"מאמר" שלך הוא פגיעה והעלבה של ציבור שלם שלא עשה לך כל רע - הם מאמינים במשהו מעומק הלב ומ וכני להקריב הרבה למען האמונה הזו - זה יותר ממה שאפשר לומר עליך. "כוסיות בלי מקום לדפוק הופעה ולדחות חתונות..."

שחR

New member
תודה על התשובה המנומקת

הסגנון הוא סגנון כי זה כתוב בצורה סאטירית עם הומור, אחרת זה לא היה מעניין. ומי שנפגע בחר להיפגע וזה מאד נפוץ בדתות שהם נפגעים מכל דבר. המוסלמים עשו מזה קריירה של הפחדות. כל מה שאתה אומר זה שמנהגי האבלות הללו שירתו אותנו לשמור על העם היהודי, אחלה. בית מקדש חדש שכל יהודי מאמין ירצה לפקוד אותו יהיה לדעתי גורם מאחד הרבה יותר. אפילו חילונים מוחלטים כמוני יבואו אליו כאתר תיירות חשוב...ולך תדע אולי ידבקו בחיידק האמונה. כל מה שכתבתי נכון היסטורית מגובה במנהגים ובעובדות שאני מכיר. אין זה המקום לכתוב מאמרים אונברסיטאים עם כללי הציטוט, את זה גם אתה יודע. הכבוד הזה שאתה כל כך מקדש הוא הסיבה המרכזית שהיהדות לא נעה קדימה עם הזמן מרחיקה מעליה יותר ויותר אנשים בעולם המודרני שלא מוצאים בה הגיון לזממנו כלל בחיים שאני ממליץ לך בחום המדע נולד המיכולת לשאול שאלות, לחקור את האמת, ולנסות להפיק מסקנות לטובת האנושות. תהיה ביקורתי כלפי כל דבר שאתה יכול לנמק למה אפשר לעשות אותו טוב יותר והוא בר ביצוע. גם אם מדובר באמונה דתית עיוורת. דתות יכולות להיות דבר נפלא, אולם גם יכולות להיות מקור לאסונות וטרגדיות, אם לא מתאימות את עצמן למציאות.

Rtitan

New member
ממש לא!!

נכון שיש בני אדם שהפכו את העלבון לדרך השגת טובין - אבל כאן, ברצינות שחר - יש מישהו שרוצה ממך טובין כלשהו? יש כאן משהו ששייך לעולם של רגשות שהם - אגף סובייקטיבי לחלוטין במהותו ומחשבתו של אדם. אין לך שום זכות מוסרית לעשות לאנשים "דווקא" ולהעליב אותם. בהחלט יש מקום להעלות דעות שונות מהדעות המקובלות - אבל לכל העלאת דעה כזו יש את המקום לעשות את זה. אינך מכיר את כל האנשים כאן, אינך יודע באילו נקודות רגישות אתה נוגע ואתה בוחר לזרוק רפש במנהג אבלות שלפחות לחלק מהישראלים והיהודים הוא מנהג מקודש... מה זה משרת אצלך? מדוע זה כל כך גורם לך עונג לפגוע באנשים ולעשות להם דווקא? וזו לא הפעם הראשונה שאתה עושה "דווקא" ונהנה מהתגובות שאתה מקבל כמו ילד קטן - זכור לי פעם קודמת שעשית את זה...

שחR

New member
שתהיה עיניני אענה לך

תפסיק עם השטויות של דווקא, כתבתי את זה בלילה ברגע של עליצות והברקה רעיונית. על איזה טובין אתה מדבר ? אני מציע לתת מתקציב המדינה על חשבון דברים אחרים, תקציב לבניית בית המקדש ? לי לא יוצא מזה כלום, ההפך. עולם של רגשות צריך שיהיה לו תכלית הגיונית אם מחר ברעידת אדמה נהרס לך הבית, תתאבל יום , שנה אחרי זה תפעל להקמתוש ל בית חדש , נכון ? מה הרגש עוזר לך ולא כל דבר צריך לקדש בשם המוסריות שאתה לוקח לעצמך בזה שאתה אומר בעצם שאסור לי לדבר על דברים שכאלה כאילו המוסר שייך רק לך ולשכמותך. לא ביקשתי לפגוע באף אחד, פירסמתי באתר חילוני במהותו שאני כותב בו מידי פעם דברים על סדר היום וזהו. מי שלא מסוגל לקרוא ביקורת סאטירית עם חיך, הוא ילד קטן בעיני.

felka

New member
פשוט לא יכולתי לעבור

קראתי את הפוסט ונזכרתי במאמרים "אישה = מקור כל רע" חחחחחח (למען הסר ספק זה תרגום שלי) תגיד לי שחר: האם אתה מבין מה הבדל בין הומור לסארקזם? אכן יצאה לך סאטירה: לעג לאנשים, אמונה וחופש. אני אגלה לך סוד: לא חייבים לפגוע בשביל להעביר את המסר. אפשר להסביר את העמדה שלך בצורה פשוטה ומובנת בלי סארקזם ולעג. תאר לעצמך שכל פעם שרציתי לדבר איתך הייתי מביא לך בעיטה בראש ואז הייתי מתחיל לדבר. אתה חושב שהיית מתרכז במה שאני אומר? גם פה רב אנשים מתרכזים בלעג ולא בעניין. לתקשורת יש חשיבות רבה לא פחות מהעניין עצמו. פעם הבא פשוט תנסה להגיע ממקום נקי של עניין ואז אנשים ישתפו אתך פעולה ויהיה פה דיון מעניין. יאלה ביי

שחR

New member
איזה מאמר ?

אישה מקור כל רע, אתה יכול להביא לינק ? אני זוכר דברים שאני כותב. בנוגע לשאר הדברים, אתה צודק.

snoopy36

New member
איש גדול ויקר...

רק תיקון קל.... אלו הטוענים שאסור ליהודי לעלות להר הבית,זה לא משום שהמקום טמא...נהפוך הוא! משום שהמקום קדוש ואנו הטמאים.... לעניין זה רוב פסיקות הרבנים הם כנאמר-אסור לעלות,מבחינתם הכל שם קדוש... אני אישית מכיר רבנים,אנשי רוח,וחוקרים שטוענים כי אומנם יש אזור כמובן מקודש בהר הבית...אך לא כולו!!! ולכן,לטענתם,יש אזורים המותרים לעלייה גם ללא טבילה במקווה,מקומות המותרים לעלייה רק לאחר טבילה ומקומות בהם אסור בתכלית האיסור!!! מה ואיך,אוכל לפתוח דיון אחר אם זה מעניין מישהו... בכל אופן,אני הייתי שם למעלה.....

Rtitan

New member
נכון!! זכרתי משהו... אבל לא מדוייק...

זו הסיבה לחיפושים אחרי וניסיונות הגידול של פרות אדומות...

snoopy36

New member
מתוך "קשב-מרכז להגנת הדמוקרטיה בישראל"

§ בית הדין שליד הר הבית: - בגוף הקרוי "בית הדין שליד הר הבית" יושבים רבנים שוחרי מקדש, בין היתר - דב ליאור, נחמן כהנא וישראל אריאל. מדובר במוסד אלטרנטיבי, שגישתו ההלכתית כלפי עליית יהודים להר הבית שונה מזו של מרבית הרבנים המוכרים על ידי הזרמים השונים. באמצעות "פסקי הלכה" שמוציא "בית הדין" מתכוונים שוחרי המקדש לשחוק את האיסורים ההלכתיים שמונעים עלייה אל ההר. בערב תשעה באב, תש"ס, הוציא "בית הדין שליד הר הבית" פסק הלכה המתיר עליית יהודים אל הר הבית, במקומות שאינם 'מקום העזרה' במקדש, טריטוריה שמהווה לטענת רבני בית הדין, רק חלק העשרים מכלל רחבת הר הבית. אלה מקומות, שלטענת בית הדין, מותרים לכניסת טמא מת- כלומר, משערי הר הבית עד ה-'חיל'. "זאת תוך הקפדה על טבילה כהלכה, קיום מצוות 'מורא מקדש', הליכה בלי מנעלים וכדומה".

בעוד 1900 שנים...

כאשר יעברו כ2000 שנה מהשואה, יבוא איזה... כמוך ויגיד למה אתם זוכרים את השואה? אפשר לחשוב מה היה שם? בגלל כמה יהודים ואיזה גרמני משוגע????? חלק מלהיות יהודי זה להיות עם עם עבר, אני ממש לא שומרת מצוות או משהו כזה אבל אתה ממש מגזים!

שחR

New member
חחה איזה תגובות,קצת פרודיה לא תזיק לחיוך שלכם

למעלה