תשמעו...

לא רוצה

להגרר לדיון על דתים- חילונים, או דיון על הפלות, כולנו שכחנו שהדיון הזה הוא על כמה צריכות בנות שירות לקחת חלק במוסד,לאו דוקא אפרת, שמטיף למשהו שלא כל האוכלוסיה מסכימה איתו. אני מבקשת ממך לזכור דבר אחד, לא רק כאן אלא בכל מקום וכל איש שתתקל בו בחיים. מבחינתך לבחור בטוב זה לבחור בקב"ה, אחרים בוחרים בטוב- הטוב שלהם, מוצאים אותו במשהו אחר, אפילו בדברים שבשבילך הם זימה. אלוקים אוהב כל יהודי באותה המידה, בין אם הוא אוהב שבת ובין אם הוא מכור לסקס. יום טוב נעה

אלוקים אוהב כל יהודי...

אבל שונא מעשי זימה לדוגמא וכל מעשי רע למיניהם... וממילא מעניש את עושיהם בגלל שהוא אוהב אותם. כל בן-אדם מרגיש ויודע מהו הטוב האמיתי וממה הוא מרגיש ומקבל יותר סיפוק! הייתי שמח לדבר על זה ולא לתקתק את זה בצורה מעצבנת בסלולרי שלי...

אתה צודק

לפעמים האינטרנט או פלאפונים הם לא מקומות לדבר על עניינים שכאלה. אני איתך נעה

נעה שלי...

ראשית, עדיין לא ענית לי למעלה על שאלותי בנושא השירות הלאומי ושנית אם את איתי איך את מציעה שנדבר אחרת??..

גברים הם לא

אלה שאמורים לחשוב על דברים סבוכים שכאלה, במקום שנערות חמד לא יזקינו פניהן בקמטים מרוב מאמץ מחשבה. בקיצור, מסרים, מייל, איסיקיו, טלפון, פגישה פנים מול פנים, חתונה?

האפשרות היחידה מכל הנאמר כאן..

שקיימת אצלי כרגע היא חתונה.. א.. סליחה, טלפון. רק שאני לא רואה כאן מצב פרטי.. מה שנקרא "לא בפורום הזה......" יהודה.

איך אתה יודע? דיברת איתו?

הוא אמר לך שהוא שונא "מעשי זימה" (או שלחילופין ההגדרה שלו ל"מעשי זימה" זהה לשלך)?

אני לא אכנס איתך לפרטים כל עוד ש..

כל עוד שאת באה לקנטר וללעוג בלי שום רצון להבין ולהתקדם באמת. לגבי מעשי זימה ספציפית, יש פסוקים מפורשים בתורה ובתנ"ך לכך.

נעה נסחפת קצת..

חוץ מזה שאת סותרת את עצמך במה שכתבת שאת לא הולכת לפי חוקי ההלכה ומיד אחרי זה הוספת תודה לא-ל, שהוא יתברך אמר לך כן ללכת לפי חוקיו והלכותיו.. ברם, כתוב ובחרת בחיים, אין כאן כפיה אלא בחירה, רק שצריך לבחור בטוב שזה ללכת בדרכיו ולשמור חוקיו שזהו ביטוי העם היהודי שהוא העם הנבחר מכל העמים, לעשות דברים עליוניים ומוסריים... וחוץ מזה, ענין הסמים הוא ענין של מיעוט ושולי. אולי הגדרתו בוטה מידי אך ברור שהיא נכונה וכל מערכת החינוך החילוני מודה בכך. מי בגלוי ומי בתוך-תוכו...

amiak

New member
האגודות הדתיות מתרחקות מזה...

ובנות שיוצאות מאולפנא אמנם יוצאות מחממה, אבל הן לא טיפשות..

לחצו על הקישור

בהתחשב שאני התחלתי את המסכת הזו, יש לי עוד כמה דברים להגיד. נעהhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=893&msgid=25681400

תשובה לשאלתך

מצטערת, יש לי לפעמים הצתה מאוחרת. אני משרתת עכשיו, אני בשנה השניה שלי. שנה ראשונה עשיתי בבית חולים נהריה, עכשיו אני מדריכה במחנה המעפילים בעתלית (אני יודעת- זה הבדל שמים וארץ). ודרך אגב, אני לא באה מבית דתי, אני פשוט מאוד מחוברת ליהדות שלי וליהדות בכלל. לשירות לאומי הולכות בנות בערך בגיל 18, 19 במקום ללכת לצבא. אני לא מדברת איתך על העמותות הדתיות- אין לי מושג מה הולך שם. בת שמקבלת פטור מסיבה כלשהי יכולה ללכת לשירות לאומי (פציפיזים, דת, מצב בריאותי או מצב סוציו- אקונומי). היא בוחרת מה היא רוצה לעשות ואז הרכזת מפנה אותה למספר מקומות, היא הולכת לראיונות ומנסה להתקבל. אין שירות חובה בשירות לאומי, אפשר לעזוב אחרי יומיים, החוכמה היא להחזיק את עצמך שם, וזה ממש לא קל כמו שזה נשמע. בת שבוחרת לעשות שנתיים שירות הזכויות שלו גדלות לזכויות של חיילת משוחררת. המטרה של שירות לאומי היא לשלב בנות בשרות למדינה, שא יכולות או לא רוצות להיות חיילות. המחויבות היא מאוד אישית, כמה שהבת לוקחת על עצמה- ככה התפקיד שלה יראה, במקרה שלי לפחות. מקווה שעניתי לך ואם לא על הכל אז אשמח לענות שוב

אההה

אמא שלי צריכה להדפיס עכשיו איזה עבודה על המחשב, אז אני מתנתקת, אני אתחבר מאוחר יותר. אולי לא כדאי שנתפוס את ההודעות בפורום, יש מסרים הרי מקוה שנדבר נעה

אין לי הערב מחשב לידי.. האפשרות

היחידה שיש לי היא דרכו של הסלולרי שלי, אי לכך אם תוכלי להכנס בהמשך לצ`ט, אני חושב שזה יהיה יותר רלוונטי.. נאמר, בשעה 11 לחדר לובי של תפוז בשם נעה.. אם לא אז בהזדמנות. בהצלחה בכל.. יהודה.

למעלה