תשמעו...

אמיר.

New member
את טועה כמה פעמים.

1. לא אלו המטרות של אגדות אפרת. האגודה מספקת מידע למי שמעונינת, תמיכה נפשית למי שצריכה וכן תמיכה כלכלית (די זעומה). האם יש לך מושג כמה תינוקות מופלים מדי שנה ? כמה מהם הם תוצאה של אונס או גילוי עריות או של קטינות ???? לא, נכון ? גם לי אין, אני יודע שרוב ההפלות אינן על הרקע הזה. האם עלינו להסכים שעוברים יופלו סתם ככה ? אפילו לדעת אלו שאינם דתיים ואינם מקפידים על טהרת המשפחה, מדובר בהתנערות מאחראיות ! מי שמקיים יחסים צריך לדעת שיש סיכוי לכך שהם יגמרו בהריון (לא רצוי אולי). 2. לא כתוב בשום מקום בכתבה מה היה תפקידן של המתנדבות. אולי פעילות משרדית ? (כמו ברוב האגודות בהן הן משרתות) ?? תבררי במקום לסמוך על העיתון, ובטח לא על גלאון (שכל דבר שמריח 'תורה' שורף לה כמה פיוזים). 3. חיילות משרתות בכל מיני מקומות. מה הקשר ? אבל חיילות הולכות לשרת על כורחן, אף אחד לא יכול לחייבך לשרת ב'אפרת' או בכל מקום אחר.

בושה וכלימה שדבר כזה קורה

אגודת "אפרת" היא אגודה פושעת שמקומה לא בבית ספרנו. דבר אחד זה עידוד ילודה ודבר אחר לגמרי זה מה שהם עושים, תעמולה שקרית המבוססת על הפחדות המסייעת להרס חייהן של נערות תמימות דין בשביל לקנות את הבולשיט שלהם. אם זה היה תלוי בי, האנשים האלה היו מאחורי סורג ובריח. אגודת "אפרת" משתמשת בסרטים ועלונים המכילים חומרים מזעזעים שכל קשר בינם לבין האמת מקרי לחלוטין (דוגמת התמונה המפורסמת שלהם של התינוק הצורח, רק שזה ממש לא עובר בשבוע החמישי של ההראיון, יותר לכיוון של השבוע ה35). ולכל הבורים למיניהם, הפלה ע"פ היהדות איננה רצח, מאחר ובשלבים שבהם מבצעים הפלה העובר הוא סה"כ כדור בגודל של אגרוף המורכב מכמה תאים, בטח ובטח לא דמוי אדם. מה שיקרא רצח בפי היהדות הוא גרימת לידה מוקדמת באמצעות תמיסת מלח, מה שעושים בארץ במקרה שהעובר נושא מחלה גנטית לפי בחירתה של האם.

amiak

New member
פעם אחרונה שבדקתי...

את השירות לאומי כל אחד ואחת מאיתנו בחר/ה לעצמו/לעצמה. כל אדם בוחר שירות שהוא מסכים לו ועם היעדים שלו. אם מישהי בחרה שירות לאומי באגודת אפרת, מן הסתם היא מזדהה עם המטרות שלה. ובכל מקרה, נדמה לי שמשרד העבודה/הבטחון אחראי לשירות לאומי, ומאשר את מקומות העסקת בנות השירות. כך שאם היתה בעיה חוקית עם זה - זה לא היה קיים. קחו אוויר, תנשמו קצת, ואל תכעסו!!!

תגידי, את בדקת את זה תורנית לפני..

שאת מפרסמת בצורה כ"כ בטוחה שזה לא רצח. אולי זה לא נראה לך מציאותית רצח אבל זה רצח אמיתי ! עובר, מאז שהוא נוצר הוא ע"פ התורה נקרא ולד. כל-הכבוד שיש אגודה חזקה בענין הזה. תרגיעי, יש גבול. את יכולה לא לקיים אבל לפסוק נגד?!? יש גבול.

כן, בדקתי

בניגוד לנצרות שמבחינתה מהרגע שהשילוב של זרע וביצית נוצר מדובר בחיים שהפסקתם מקבילה לרצח, היהדות רואה רצח רק כאשר מסיימים את חייו של עובר שהינו דמוי אדם, ואני מצטערת מאוד לאכזב אותך אבל בשלבים של ההריון שבהם הפלה היא תהליך אפשרי (פיזית) אם תעשה אולטראסאונד לא תראה שם אדם, סה"כ תראה שם גוש עטוף בגודל אגרוף. אין זה אומר שהיהדות תומכת בהפלות, אך דינן אינו כדין רצח, בניגוד לגישה הנוצרית. אתה לא מאמין לי? לך תשאל את הרב שלך.

אמיר.

New member
מחפשת בורות ? הסתכלי בראי !!!

אגודת אפרת עוסקת במצווה ממש. במדינת ישראל מופלים מדי שנה אלפי, אם לא עשרות אלפי, עוברים לשווא. תנכי את הקטינות, את האנוסות, את קרבנות גילוי העריות ועדין תשארי עם אלפי עוברים ממותים לשווא. אף אחד לא מפחיד. אגודת אפרת נותנת סיוע במידע, בתמיכה וגם סיוע כלכלי למי שזקוקה להן. ולך, בורה בעצמה. הפלה אסורה בהלכה. זה הכלל. כמו כל כלל, ישנם שלבים וישנן הקלות. נכון שהפלה, אם מוכרחים, עדיפה בשלבי ההריון הראשונים (40 יום ראשונים אם אינני טועה). מי שנקלעה למצב בו היא סבורה שעליה לבצע הפלה שתיגש למורה הלכה מוסמך/ת. ואם עוסקים במכבש לחצים לא הוגן... מי מפעיל לחץ על נשים ונערותלהפיל כפתרון ראשון למצב כלכלי קשה ? לחוסר אחראיות ??? ולפני שאת כולאת אנשים, נועה, נסי לטפל בשורש הבעיה (למשל מתירנות המועדדת גם חוסר אחראיות מחד וגם אונס מאידך) ולא להתשלח באנשים שמצילים חיים (גם של העובר ולפעמים גם של הוריו).

תחילה, תלמד לקרוא

האם אמרתי באיזהשהו מקום שהפלה מותרת ע"פ ההלכה באופן גורף? מה שאמרתי זה שההלכה היהודית לא רואה בהפלה "רצח" (גם גנבה לא ממש מותרת ע"פ ההלכה, ועדיין היא לא "רצח"), כמו שהפושעים המכנים את עצמם "אפרת" מנסים להטעות, אבל זה עוד ניחא. אגודת אפרת מפיצה חומר רב שהוא פשוט שקרי (דוגמאת התמונה המזעזעת של התינוק שצועק כשחותכים אותו לכאורה, רק שמדובר בעובר לכל המוקדם בחודש השמיני, לא השני), ועושה זאת ברוע רב בסמוך לבתי ספר תיכוניים. אין לי בעיה עם אגודה שתעודד ילודה ואולי גם תיתן נתונים סטטיסטיים (אמיתיים, אם אפשר, אבל זו מילה שאפרת לא מכירה) אבל תעמולת הפחדות שקרית ההופכת לקורבן בריבוע את מי שגם ככה קורבן היא פשע נתעב, אם לא לגמרי מבחינה חוקית אז לפחות מבחינה מוסרית (עוד מילה שאפרת לא ממש מכירה). ולגבי מה שאמרת על "מתירנות", יש דברים שפשוט לא שווים תגובה, אפילו לא את התגובה הזאת.

אמיר.

New member
התכוונת שאין לך תגובה.

בודאי שזה רצח. אמנם לא כמו רצח של אדם מחוץ לרחם (בהיבט הלכתי כמובן) ולכן את אולי טועה לחשוב כך. בכל מקרה זה עדין אסור. בואי נסכים אפוא שלכתחילה אין להפיל. אחר כך נחשוב על היוצאים מן הכלל. את הנתונים הסטיסטיים ניתן להשיג די בקלות. הבעייה שהם אינם מפורטים מספיק. אין פירוט של הסעיפים בחוק על פיהם הותרה ההפלה וגם אי אפשר לסמוך על חלוקה כזאת. גם אין מידע על מינם של העוברים (מקורות עקשניים בשדולת הנשים טוענים שאחוז העוברות גדול בהרבה מהחצי הצפוי). ------ לגבי התעמולה. לא דכיתי לראות את התעמולה שאת מדברת עליה ודווקא יש לי חומר שלהם. אבל את יודעת מה ? למה לדבר ? תדאגי שתקום אגודה אוביקטיבית לשיטתך שתסביר לנשים את המשמעות של הפלה, הן בהיבט האתי/מוסרי, הן בהיבט ההלכתי, הן בהיבט הרפואי (כן, יש בזה סיכון). וגם תעזור לנשים במצוקה. אני מקווה שתסכימי איתי שלא יתכן שעוברים יופלו רק בגלל שכרגע יש להורים מינוס גדול בבנק. וגם אם האמא רווקה שהרתה 'בטעות' זה לא נימוק מספיק טוב. אני אסכים איתך על מחלות ואונס. יש הסכמה רחבה ???? צו פיוס.

לא נכון, זה לא רצח!

רצח ה"אדם באדם" מדבר על שלבים הרבה יותר מאוחרים של ההריון, לא כאלה שבו תהליך ההפלה הוא אפשרי. ולא נכון שזה אסור (מבחינה הלכתית), זה פשוט לא מותר באופן גורף. ולא, לא נסכים, כל מי שלא רוצה ללדת מכל סיבה שלא תהיה עדיף שקודם כל לא תגיע למצב שהיא צריכה להפיל, ואם קרתה התאונה אז עדיף (לה, בראש וראשונה) לטפל בזה עוד בזמן שאפשר לקחת גלולת הפלה ושלא יהיה צורך בהליך הכירורגי שהוא טראומטי יותר וגם טומן בחובו סכנה מסויימת. אין לי שום התנגדות עקרונית להפלות, בכלל. ילד זה לא צעצוע, ואם בואו לעולם בשלב זה לא מתאים לך ואם אין לך מספיק בשביל להאכיל אותו יחד עם ה5 האחרים שכבר יש לך עדיף שמראש לא תביא אותו לעולם ותעצור את התהליך כל עוד הוא עדיין אוסף של תאים בלי עודף חיים משמעותיים. לא בעיה להשיג את הנתונים הסטטיסטיים? ואני לתומי חשבתי שלתיק רפואי יש חסיון פרט... מה שאני כן יכולה להבטיח לך זה שרוב המפילות אינן נשים שרצו להקים משפחה. לא ראית את החומר? כמובן שלא ראית! הרי אתה לא תיכוניסטית בת 15 ולכן לא קהל היעד שלהם, אבל האמת, לא צריך להיות אחת כזאת בשביל לראות, יש המון כאלה באינטרנט מסתובבים, עלונים וסרטונים שהופקו ע"י חבורת סוטים בעלי מוח מעוות שלא הייתי רוצה לנבור בו. אני בטח לא אקים אגודה כזאת (אבל לא אתנגד אם תקום אחת) כי אין לי שום סיבה או עניין והיא לא תייצג אותי, כפי שכבר ציינתי. כמו שכבר אמרתי, אני לא מסכימה איתך, לא לי ולא לך יש זכות כלשהי לקבוע מהו נימוק נכון ומה לא עבור אישה שחושבת להפיל, אז מה, עכשיו אתה לא מסכים איתי לגבי מחלות ואונס? עכשיו חזרת לחשוב שזה בגלל ה"מתירנות"? אם בא לך לחשוב שאין לי תגובה, תיהנה, פשוט יש דברים שמתחת לרמתי להגיב להם או להתעצבן ולו במעט בגללם או בגלל עצם העובדה שיש אנשים שעדיין חושבים ככה, זה אחד מהם.

אמיר.

New member
גם לך לא מזיק ללמוד הבנת הנקרא.

נעשה את זה פשוט יותר. 1. מוסכם שיש שלבים ויש דרגות. הנקודה היא שהכלל אומר 'אסור להפיל'. מקרה חריג ? יש מי שידון ואולי יאשר. אבל הבטיה צריכה להיות לשמר את החיים. 2. מתי בדיוק הופך 'גוש' התאים לאדם ??? שאלה אתית. מבחינה ביולוגית החלוקה המתמחה מתחילה מהר מאד. 3. מי שלא מתאים להם תינוק. שינקטו באמצעים הראוים. משקל האמצעים צריך להיותשקול למשקל אי ההתאמה. זו נקודת ההחלטה. אחר כך צריך לדעת שההחלטה כבר לא לגמרי בידי האישה. כשזה ידוע ונתון - אין בכך שום כפיה. 4. לתיקים רפואיים יש, ב"ה, חיסיון. סטטיסטיקה יש גם. רק לא מפורטת. אשמח לדעת על בסיס מה את קובעת את המידע שלך. 5. אני רואה את מה שאני רוצה. בנות שנות 15 שאני מכיר לא סיפרו לי על דברים שונים ממה שאני ראיתי. האם את בטוחה שמדובר על חומר אותנטי ? אולי מדובר בהטעיה ? אנא בדקי במקור. באתר של אפרת באינטרנט אין חומר כזה. נא לזכור שיש המון גופים נוצריים המתנגדים להפלות בעוצמה רבה. קל להוריד (אם יש) מידע מהם ולשייך אותו לאפרת. אליהם אין להתיחס. 6.אני חולק עליך לחלוטין בענין הזכות של החברה. לחברה יש זכותוחובה להטיל מגבלות שונות על החברים בה. אפשר לשאול מה כמובן. 6. בענין המתירנות. לא כתבתי שרק בה האשמה. אבל לנקותאותה מכל אשמה ?? נסחפת.

ilw

New member
חוסר הבנה

לצערי הרב את לוקה בחוסר הבנה עמוק מפני שהבעיה מספר אחת של המדינה כיום זה הבעיה הדמוגרפית א"כ זה גם האינטרס הלאומי הראשון במעלה ואת וחברותייך צריכות להיות שמחות וגאות שיש לכם חלק נכבד בניסיון לפטור את הבעיה הזאת. הדוגמה שאת מביאה מנערה בת 15 שנאנסה היא ממש דוגמא לא טובה משום שברור לכולם שרוב המיקרים הם לא כאלה וכדאי לקחת דוגמא מהרוב

amiak

New member
היה די מעניין לקרוא במאמר שדווקא

עיריית ירושלים היא שמכוונת את השירות הלאומי לשם: "בתגובה אמר דובר משרד הרווחה, כי עיריית ירושלים היא שהחליטה על שליחת המתנדבות לשירות באגודה, החלטה שאושרה על ידי המשרד. הדובר מסר כי שר הרווחה סבור שפעילות העמותה חשובה ו"ראויה לעידוד"." משרד הרווחה אישר, עיריית ירושלים מחליטה... אני בספק רב מאוד אם בת עמי, עמינדב או האגודה היו "מעיזים" לשלוח בת שירות למקום כזה...

yaelush18

New member
איזה שטויות

קודם כל שלום לכולם זה כזה לא נכון חברה שלי עושה שם שירות לאומי הם גם מספקים עזרה נפשית לבנות שאין להן אף אחד גם אם מחליטות לשמור את הילד וגם אם לא הם לא אומרים טוב את רוצה להפיל עזרה- לא אצלנו מה שהם עושים זה שהם מעודדים ילודה אבל לא בכל מחיר כל נושא לגופו הם לא מכריחים את אותן בנות ללדת אלא הם פשוט איתן בכל החלטה שהן מקבלות לדעתי זה עבודת קודש! יום נעים

דוקא

מפתיע אותי לשמוע שעיריית ירושלים שלחה. מתאים יותר לאגודות הדתיות לשלוח לגוב האריות איזו ילדה מחמדה שיצאה הרגע מהאולפנה ולא ממש מבינה מה עושים איתה.

אלעד2

New member
שומו שמיים.

להציל ילדים זו פוליטיקה? ובמה מדובר- במקרים סוציאליים, כלומר בגלל כסף נעמה, לצורך המשל, שהיום בת 10 ויש לה חיוך זוהר לא היתה באה לעולם. אז מגייסים כסף ועוזרים למשפחה לצלוח את הקשיים הכספיים. זו פוליטיקה? סליחה שאני אומר זאת, אבל זו דוגמה למערכת ערכים משובשת לחלוטין שהיא פרי שטיפת מוח ארוכת שנים. זו שטיפת המוח האמיתית, שמתחילה במונח הסטרילי "הפלה" במקום המתת עוברים. לצערי הרחקתם לכת. ודבר אחרון: תמצאו בבקשה אמא אחת שבעזרת הארגון הנ"ל ילדה בן או בת ועכשיו אומרת שהיא מצטערת על כך. אחת.

אוי אלעד

למי יש כוח להטפות הדתיות האלה- המתת עוברים... אנחנו מזמן לא חיים לפי חוקי ההלכה, תודה לאל, ומודעים לזה שמותר לנו לעשות החלטות לבד בלי הכתבות מלמעלה. אנחנו גם יודעים שיש סיכוי שנשלם את המחיר. אתה חי בחברה חילונית, מותר לך להתנגד להפלות אבל לא למנוע מאנשים אחרים לחיות את חייהם בשקט. דרך אגב, כל גוף שפועל בהיררכיה מסוימת ומתעסק בנושא שלא כל האוכלוסיה מסכימה עליו- ברור שיש בו פוליטיקה. אתה קצת תמים... אז יופי, אנחנו החילונים- הכל אצלנו "מערכת ערכים משובשת", אצל הדתיים הכל מצויין. לפני שאתה מטיף לאוכלוסיה מסוימת תבדוק מה קורה אצל האחרים. כמה בני נוער דתיים נפלו לסמים ואף אחד לא עזר להם כי זה כזאת בושה? ודבר אחרון: אין לי צורך למצוא לך אמא כזו שמצטערת על הילד שהיא הביאה, זה כמו לחפש מחט בערימת שחת- העניין הוא עקרוני ותו לא. ודבר אחרון שני: הדיון הוא לא על הפלות אלא על בנות שירות בשירות המדינה שתומכות בעמותה שמטיםה למשהו מסוים, במקרה זה הפלות שלא מקובל על כל האוכלוסיה. נעה

אמיר.

New member
תסתכלי סביב...

יש הרבה מאד דתיים ומסורתיים שם... הרבה ? רוב. כולנו בעד החלטות לבד. כאן הבעיה היא שאף אחד לא שואל את העובר... בואי נאמר ככה. החלטת להכנס למיטה עם משיהו ?זכותך. אבל גלי אחראיות !!! הריון זה חלק מה'משחק'. פשוט תהיי מודעת שזה אולי יקרה ... אם את ב 100% לא רוצה הריון, אל תקימי יחסי מין. אם את מוכנה להסתפק ב 98% בטחון - יש אמצעים. אבל אל תבואי בתלונה אם תהיי אחת מ 2% ההריונות. לעשות הפלה, זה לפעמים החלטה אחת מאוחר מדי. -------- ולדיון העקרוני. אם כל אחד ישים ווטו על עמותות.. אנא נבוא ???

נעה נסחפת קצת..

חוץ מזה שאת סותרת את עצמך במה שכתבת שאת לא הולכת לפי חוקי ההלכה ומיד אחרי זה הוספת תודה לא-ל, שהוא יתברך אמר לך כן ללכת לפי חוקיו והלכותיו.. ברם, כתוב ובחרת בחיים, אין כאן כפיה אלא בחירה, רק שצריך לבחור בטוב שזה ללכת בדרכיו ולשמור חוקיו שזהו ביטוי העם היהודי שהוא העם הנבחר מכל העמים, לעשות דברים עליוניים ומוסריים... וחוץ מזה, ענין הסמים הוא ענין של מיעוט ושולי. אולי הגדרתו בוטה מידי אך ברור שהיא נכונה וכל מערכת החינוך החילוני מודה בכך. מי בגלוי ומי בתוך-תוכו...

תודה לאל, אנחנו לא חיים במדינת הלכה

וכל עוד זה כך, אנחנו לא "צריכים" לבחור במה שאתה קורא לו "טוב" (אלא שגם ההלכה לא בהכרח קוראת לו "טוב", נו טוב). ההתנשאות הדבילית שלך, וכמו כן ההתכחשות לנתונים סטטיסטיים קיימים (שהראשונה שהראתה לי אותם הייתה דווקא בחורה מזוהה עם הדת) לא מעורר יותר מדי כבוד, אני חייבת לציין.

"התכחשות לנתונים סטטיסטיים"... ??!

אדרבה.. תבארי את עצמך. וסליחה אם הרגשת התנשאות, מה גם שההודעה לא היתה מכוונת אלייך... תבארי, אם אוכל אענה לך.

למעלה