תשמעו...

תשמעו...

בנות ובנים גם, למעלה יש קישור לכתבה על בנות שגויסו לאגודת "אפרת"- אגודה שמעודדת ילודה ומשכנעת בנות תמימות וחסרות יכולות לא לעבור הפלה. אני רוצה להבהיר- ברור שאני לא בעד הפלות, אבל אני גם לא נגד- תלוי במצב הנתון. אני לא חושבת שילדה בת 15 שנאנסה ואין לה איך לממן את הילד- חיתולים, אוכל, השכלה וכו'- צריכה להביא ילד לעולם. ואני חושבת שזה ממש מזעזע, כן, מזעזעז! שמשתמשים בבנות שירות שלא מבינות כלום בעניין, הן הרי עוד לא "זכו" להיות במקומה של אותה נערה, כדי לפעול לטובת האגודה הזו- שספק עושה חיוב בפעולותיה. אין לי בעיה עם זה שהם קיימים, להפך, אבל להשתמש בבנות שירות בשבילם? זה כמו להשתמש בבנות שירות במפלגה פוליטית או באגודה שפועלת למען השלום או אגודה שפועלת למען המטרה שיהיו במשפחה לא למעלה מ2 ילדים- שהרי הכל פוליטיקה והכל נתון לשיקול דעתו של אדם. בנות שנמצאות בשירות לאומי לא צריכות לקחת חלק מאגודה שהנושא שלה עדיין נתון על סדר היום הציבורי, ונתון לשיקול דעתו של כל אדם. אני כל כך זועמת. אנחנו מבקשות שיוויון עם חיילות, אפילו בקסטרו (ראו הודעה למטה), אבל כשזה מגיע לדברים כאלה אנחנו מרשות לעצמנו להיות נבדלות מחיילות- הרי לחיילת לעולם לא היה ניתן לשרת במקום כזה. נעה

את צודקת!

לרעתי ייאמר כי לא קראתי עדיין את המאמר, אך בכל זאת - הכותרת פסחה על פניי בעת השיטוט בפורום, ומשהו קפץ בי רק ממנה. לדעתי זו חוצפה לקחת בנות שירות לאומי למבצע כזה, שמעצם היותו אידאולוגי הוא גם פוליטי. אם בת רוצה להרתם למאבק זה או אחר, ממש לא משנה איזה, שתעשה כך בזמנה החופשי ובתור עצמה! בעולם יש מקום למאבק יחיד, והיה מאז ומתמיד. אבל לקחת בנות באופן ייצוגי, ובכך לייצג את מוסד השירות הלאומי?! זו חוצפה לשמה! אני עדיין לא משרתת, אבל בשנה הבאה אשרת, ואני יודעת שאם עכשיו הייתי בשירות לאומי, הייתי רותחת מאוד על כך שמישהו מעז לדבר בשמי או לצאת בהצהרות בשמי! אני תומכת במאה אחוזים בהפלות, בלי להכנס לפרטים אפילו, וזו חוצפה לשמה, כאמור, להציג את השירות הלאומי בצד כלשהו בעניין! כמו גם בכל עניין, כמובן. אני איתך, נעה. - נעמה.

M o n a L i s a

New member
אנחנו בדף הראשי !!!! ../images/Emo9.gif

נעה את מפורסמת!!!!!!

דווקא הענין הזה מצריך חשיבה לעומק.

מהות השירות הלאומי הינו לשרת את הלאום ולא את הציבור, אלא ממילא את הציבור.. הלאום שלנו נעה, הוא יהודי! הבסיס המפורסם של היהדות הוא עשרת-הדיברות, בהם כתוב לא-תרצח !! כבר הוכח מעל לכל ספק שכל הפלה כוללת בתוכה רצח, עם או בלי תירוצים וסיבות אפילו נכונות לגמרי, הרצח קיים!!! פשוט שזה השירות הכי טוב שיכול לבטא את הלאומיות שלנו... אשמח בתגובה. שבוע-טוב! יהודה.

י'הודה יקירי

שבוע טוב גם לך. בוא נניח שאני מסכימה איתך שהפלה היא רצח. אתה לפחות מסכים איתי שלא כולם מסכימים ככה? בדיוק כמו שלא כולם מסכימים שצריך לתת שטחים תמורת שלום? או ערסים תמורת שלום? אז מה עכשיו הי'ית אומר אם היתה הולכת בת שירות לאומי לשרת ב"שלום עכשיו"? ודרך אגב- אתה כנראה לא ממש בעניינים- שירות לאומי הוא לא שירות הלאום- כמו הצבא מלא הסימבוליות אלא שירות נטו לעם, לאנשים, לילדים, לנזקקים. בדגל של השירות הלאומי לא חרוט כלום על לאומיות. תודה נעה

אני שומע את טענתך.. אבל..

ראשית, מצטער שהודעתי הקודמת הופיעה 4 פעמים. שנית, נהנתי לראות את הפרדתך באותיות השם, אות להיותך דתיה... לענינינו, אם המצב הוא שהשרות הלאומי הוא בקטע של שרות לעם ולא בקטע של שרות מתוך אידיאולוגיה הקשורה למדינה שקמה בתור מדינת היהודים, אז אני איתך. למרות.. וזהו ה"אבל" שבכותרת.. שצריך לגרום לכך שכלל הציבור היהודי במדינת היהודים יגיעו למסקנה הנכונה וידעו אותה, אבל לא להכנס לענין ספציפי ולהתחיל לשכנע אותם נגד הלך החשיבה והידיעה או חוסר הידיעה שלהם כרגע... ובפרט שלא על ידי בנות שאמורות לסייע לאנשים שנזקקים להם פיזית, ולא בדברים מחולקי-דיעה. תצליחי, יהודה. נ.ב. הייתי שמח לדעת יותר פרטים על השרות-הלאומי בכלל..

אל תהיה כזה בטוח

י'הודה, אני מפרידה את שם השם לא בגלל שאני דתיה אם כבר אז ההפך, אני מחללת שבת, לא מפרידה כלים, יש לי קעקוע ועוד כל מיני שיקוצים. אני מפרידה את שם השם כי אני מאמינה בו ואוהבת אותו מאוד. בכל אופן, לא דתיה על פי הקריטריונים שלך. אמרת לא להכנס לעניין הספציפי: אתה יודע, "מסע של אלף מייל מתחיל בצעד אחד קטן". אם אתה יודע מי אמר את זה אני נותנת לך כל מה שתרצה- אפילו הולכת לשרת ב"אפרת". סתם... פו הדב. אני מאמינה שגם בעצם פרסום השרשור הזה בפורום למישהו אחד זה מזיז או לכאן או לכאן, אני לא מחפשת שיסכימו איתי- רק שיפעילו מחשבה. אילו פרטים אתה רוצה לדעת בדיוק על השירות הלאומי? נעה

כוונתי היתה שכרגע הצד שלך הובן, ו..

ואם עדיין שייך להתווכח עם זה, זה סיפור אחר.. בהתחשב בכך שכרגע חסרים לי נתונים על השרות הלאומי, זה לא שייך. אחרי הכל זה נשמע שאת נולדת בבית דתי, ואולי אף יותר מכך.. את משרתת כרגע בפועל, או שאת מבוגרת מכך?! לכאורה את צריכה ללכת לשרת באפרת כרגע משום שלמרות שענית בעצמך שפו-הדב אמר את זה האפשרות שלי לענות על כך היתה עכשיו... . מה המאפיין של ש"ל, באיזה גילאים, מהי המטרה בזה, מהם המחויבויות?? תודה.. יהודה.

נטלי1979

New member
אתה גרוע בגזענות שלך

זאת הגזענות הגרועה והבוטה ביותר ששמעתי מאז גדולי הצוררים. לכלול הפלה כ'רצח' משמעו הכרה כהכרח לקיום הריון כדבר נעלה ובעל ערך. הקישור ללאומיות היהודית מראה מה מסתתר מאחורי העמדה- גזענות מחליאה.

אין תגובה.

רק שיש כאן הכרח לשאול אם את יהודית בכלל. במה את יהודית. הביטוי של היהדות גם בלי קשר לאי-רצח, הוא ליישב את העולם. אבל א"א להתחיל מהאמצע.. בהצלחה.

אין תגובה.

רק שיש כאן הכרח לשאול אם את יהודית בכלל. במה את יהודית. הביטוי של היהדות גם בלי קשר לאי-רצח, הוא ליישב את העולם. אבל א"א להתחיל מהאמצע.. בהצלחה.

jule

New member
המממ

אני באופן אישי בעד הפלות כי אין דבר גרוע מילד לא רצוי אבל, יש למשל בני שרות באינדימדיה, שאם נודה בזה או לא, ארגון שמאלני. יש גם בני שירות באנונימוס, וכל הארגונים האלה הם בעצם ארגונים חברתיים כך שמי שמסכימה עם זה שתלך, למרות שלדעתי לא צריך לשים בני שירות בארגונים שכאלה

עוד פעם?

יקירתי, אין שרות לאומי באינדימדיה וגם לא באנונימוס, את מתבלבלת עם שנת שרות. זה משהו אחר לגמרי

jule

New member
בהחלט יש באנונימוס זה בטוח

השותפה שלי הייתה בראיון לאנונימוס דרך שלומית

דווקא הענין הזה מצריך חשיבה לעומק.

מהות השירות הלאומי הינו לשרת את הלאום ולא את הציבור, אלא ממילא את הציבור.. הלאום שלנו נעה, הוא יהודי! הבסיס המפורסם של היהדות הוא עשרת-הדיברות, בהם כתוב לא-תרצח !! כבר הוכח מעל לכל ספק שכל הפלה כוללת בתוכה רצח, עם או בלי תירוצים וסיבות אפילו נכונות לגמרי, הרצח קיים!!! פשוט שזה השירות הכי טוב שיכול לבטא את הלאומיות שלנו... אשמח בתגובה. שבוע-טוב! יהודה.

דחוף דחוף עזרה!!!!!!!

אנשים אני מקווה שתעזרו לי בהקדם האפשרי. אני לא יודעת איפה לרשום את זה אבל אני רוצה לקבל תשובה לכמה שאלות ומאלה שמבינים בנושא. מאחר לי המחזור ב3 שבועות עשיתי בדיקת הריון ויצאה שלילית... מה יכולות להיות סיבות לכך מלבד היריון? ועוד שאלה במקרה ואני בהיריון אני בת 17, מה עלי לעשות? והאם הדלקת ברחם - שזו גם סיבה לאיחור במחזור, היא קטלנית? אני מקווה שתעזרו לי... תודה

M o n a L i s a

New member
כנראה שהתבלבלת בגלל ההודעה.........

בדף הראשי.... זה פורום שירות לאומי והוא לא עוסק בזה.... תנסי לפנות לפורום סקס לנוער

אמיר.

New member
לכי לרופא.

מה שזה לא יהיה, טוב שתקבלי עצה ממי שמבין ולא מאנשים ברשת. אם את בהריון, רצוי לדעת מי האבא. אחר כך לכי לדבר עם רב/נית שיש לך קשר טוב איתם.

זה אמנם לא הפורום אבל

א. איחור במחזור יכול לנבוע ממגוון סיבות, לא רק הריון או דלקת ברחם, וכל אחת מהן דורשת בירור. במקום לתת לך רשימת סיבות אפשרית, שרק תלחיץ את שתינו, ההמלצה הטובה ביותר שיש לי לתת לך היא לפנות לרופא/ת נשים שאת סומכת עליו/ה ולעשות בירור מקיף. מעטים הדברים שהם קטלניים בפני עצמם, אבל הזנחה של בעיה רפואית יכולה לגרום לסיבוכים או להקשות על טיפול וריפוי, לכן חשוב לפנות לרופא/ה. ב. בדיקות הריון הן אמינות חלקית, כלומר אם יוצאת תשובה חיובית אז היא אמינה ב-100%, אבל יש גם false negatives, כלומר התשובה השלילית שקיבלת יכולה להיות שגויה, וזאת מכיוון שהבדיקה צריכה רמה מינימלית של הורמון בשתן כדי לתת תשובה חיובית. לכן חשוב לעשות בירור במסגרת רפואית, שגם עומדות לרשותה בדיקות מדויקות ורגישות יותר, וגם מאפשרת ביצוע בדיקת דם. שיהיה רק בבריאות !

VeganTickle

New member
גיוס אידאולוגי

יכול מאוד להיות שיש לאסור גיוס בנות שירות לעמותות רשומות באשר הן, אבל ברגע שמותר גיוס כזה לא ניתן להפלות בין עמותה לעמותה - לאשר שירות באחת אך לא באחרת - שכן להבנתי כולן עמותות רשומות הנהנות מאותו מעמד בדיוק בעיני החוק. רובן ככולן של העמותות הן בעלות רקע אידאולוגי זה או אחר. אמנם, יש מצעים אידאולוגיים הזוכים לקבלה גדולה יותר בציבור מאשר אחרים - אך אין אף עמותה שהפוליטיקה שלה מקובלת על כולם. לדוגמא: אפילו העמותה למלחמה בסרטן - שלכאורה כולם אמורים להיות בעד פעילותה - נוהגת גם בדרכים הזוכות לביקורת קשה בפעולתה: חלק מתקציביה משמשים כקרנות מחקר, וחלק מאלה - הולך למחקר בבעלי חיים - צורת מחקר הזוכה לביקרות קשות, מבחינת יעילות מדעית - כמו גם כבעיה מוסרית שבפגיעה יזומה ואקטיבית בבעלי חיים וגרימת סבל להם. אין לי שום חיבה לעמותת אפרת באופן ספציפי, ויש בחלק מטקטיקות פעולותיה מן המניפולטיביות והסחיטה הרגשית, שלא לדבר העיוורון המאפיין הליכה אחר אמונה עיוורת בלי לשאול שאלות, כשנדמה שהמטרה ששמה לה העמותה מקדשת בעיניה את האמצעים. ועם כל זה, מעמדה בחוק זהה למעמדן של אינספור עמותות אחרות, היא מן הסתם משלמת למדינה את התשלומים עבור שירות בנות שירות אצלה כחוק, ויש להניח שהבנות שבוחרות לשרת את שירותן הלאומי בעמותת אפרת חולקות את תפיסה האידאולוגית שלה, כפי שקורה במקרים אחרים. נראה לי שהברירה היא בין שתי אפשרויות: או לאפשר שירותן של בנות שירות במוסדות ממלכתיים בלבד, כמו בתי חולים. או לאפשר גם לעמותות השונות להעסיקן - תוך קבלת העובדה הצורמת שחלקן יועסקו ע"י עמותות שהאידאולוגיות שלהן בעייתיות בעיני חלקים שונים בציבור, מתנגשות וסותרות אלו את אלו, ומהוות בעצם קיומן חלק מהשיח האידאולוגי הציבורי.

למעלה