תשמעו קטע

• פותח הנושא TIFS
  • פורסם בתאריך

TIFS

New member
תשמעו קטע

אתמול הלכתי לרופא נשים שלי היות וחשתי קצת כאבים לא מוסברים שבעבר גרמו לקצת צרות ולבדיקה שיגרתית. בכל אופן אמרתי לו שהפסקתי עם הגלולות וזה חודש ראשון עכשיו בלי גלולות. עליתי על מיטת הקסמים והוא עשה אולטרסאונד ואמר שהכל תקין ובסדר. ואז הוא הראה לי מה הם זקיקים והצביע על אחד ספציפי בגודל של 17 מ"מ. הוא אמר לי שאני ממש כמה ימים לפני ביוץ. ושאני ילך הביתה ויעשה מצווה. אם זאת הוא אמר שלא צריך כל יום ואפשר כל יומיים כי אז החיילים הקטנים של בן זוגי במקום לשחות חתירה קדימה , יצופו על הגב אחורה. מה שאני לא מבינה זה שאם עושים יום כן יום לא - אזי אפשר בעצם לפספס את יום הביוץ???

בהצלחה מתוקה ו..

הזרע מחזיק כיומיים פלוס וגם איכותי יותר בצורה זו וכן הבצבוץ הוא יומיים.. שיהיה

זה בדיוק מה ששאלתי

אתמול הממ... אולי שווה להוסיף את השאלה לשאלות נפוצות? התשובה היא (סיכום): מומלץ יום כן יום לא בגלל שכך הזרע איכותי יותר. ובלי קשר לנוהל יום כן יום לא, אם ידוע לך שביום מסויים את מבייצת, אז מומלץ להתענג באותו יום כדי להגביר את סיכויי הקליטה

TIFS

New member
ואם לא יודעים את היום הספציפי האם

יום כן יום לא יכול לגרופ לפיספוץ של יום הביוץ הוא אמר לי בימים הקרובים לא אמר יום מסוים

זרע

יכול לחיות עד 72 שעות (3 ימים) כך שאין בעיה אם נניח קיימת יחסים וביום למחרת הגיע הביוץ, הזרע (מהיום הקודם) מחכה לביצית. זרע זכרי חי כ-24 שעות, זרע נקבי חי כ-72 שעות הביוץ נמשך בין 24-36 שעות. המשמעות: אם קיימת יחסים יותר מ-24 שעות לפני יום הביוץ, אז יש ברחמך זרעים נקביים. יש סיכוי שהם אלה שיגיעו ויפרו את הביצית ואז תוצאת ההריון תהיה בת. אם את מקיימת יחסים ביום הביוץ או פחות מ-24 שעות מהרגע שהביוץ הגיע, זה מגביר את הסיכוי לבן. כיוון שזרעים זכריים הם זריזים יותר מהזרעים הנקביים. אם 2 סוגי הזרעים משתתפים במירוץ, סביר להניח שהזכריים ינצחו. ואם לא אכפת לך בן או בת, העיקר שתהיה הקלטות, אז כדי שכמות הזרע שתנוע ברחם תהיה גדולה יותר - ממליצים על יום כן יום לא כדי לדעת מתי בדיוק יום הביוץ, יש ערכות לזיהוי הביוץ (לקניה בבית מרקחת) ויש מעקב זקיקים (ע"י הרופא)

פּוֹנְג

New member
בדיוק ההיפך ../images/Emo13.gif

זרע זכרי חי 72 שעות והביצית רק 24 שעות (במקרה הטוב)

זוג חדש

New member
מעניין לעניין באותו עניין

בדיוק לפני שבוע - אני בייצתי - עפ"י דברי הרופא (מעקב זקיקים). הרופא נתן לי הוראות מדוייקות - הלילה ובלילה שלמחרת לשכב, ואחר כך מתי שבא לכם. ואני הרי יודעת שאמורים לשכב יום כן יום לא, בשביל שהזרע יהיה איכותי יותר. הרגיע אותי הרופא שאם לא ידוע על בעית זרע - אין שום מניעה לשכב כל יום. תפסתי את בעלי ושכבנו כל יום כל היום!!! והכל נעשה מאהבה בלי יותר מידי מחשבה על האם עכשיו זה יקלט או לא. לפעמים נכנסים למין גלגל כזה ששוכחים שבעצם אנחנו כאן שנינו בגלל שאנחנו אוהבים אחד את השני ולא משנה מה יהיה ומה יקרה ומתי. כדאי קצת להפסיק לחשוב על נושא ההריון ולהתמקד באהבה ואז הכל יצליח.

פּוֹנְג

New member
כמו שכבר נאמר

איכות הזרע לא משתנה, איכות הזרע נשארת קבועה רק כמות הזרע משתנה. אם פועלים בשיטת היום כן יום לא, אז צינור הזרע מלא יותר. כל זוג עושה את השיקולים שלו, אני מניחה שגם כשצינור הזרע אינו מלא הוא מלא יותר מאשר 50%, כך שזה יוצא בסך הכל יותר מכמות שיש ביום כן יום לא, אבל זו הנחה שנאמרת עכשיו ללא כל ביסוס, אז בעצם אל תקשיבו לי

ההנחיה היותר מדוייקת היא:

לקיים מצוות לא יותר מפעם ביום ולא פחות מפעם ביומיים. בזרע תקין אין שום בעיה גם אם נהנים ברציפות מספר ימים! והכי חשוב, לא לשכוח להנות בדרך. בהצלחה אמא של פילפילון

למעלה