תשמעו סיפור!

אנה41

New member
תשמעו סיפור!

בתחילת השבוע ידיד שלי "גרר" אותי בכוח[ואחרי מסע שיכנועים ארוך מאוד]לבוא איתו לשיעור של הרב..אנלא זוכרת סליחה את שמו. ובאותו יום ראשון הפכתי לאדם אחר אני רוצה לשמוע הרבה על הדת אנלא יודעת איזה תופעה זו כי בתור אדם חילוני ושומר רק על מסורת קרה לי משהו מפתיע בנשמה.אני המומה מכך!בכל אופן אני מחפשת ספרים מעניינים ושמעתי שיש המון מכל הצדיקים והצדיקות שנמצאים בפורום. תודה.

טל טל 20

New member
../images/Emo45.gif ישר כוח אנה, אשרייך ../images/Emo70.gif

לפני שבועיים התחלתי ספר מדהים ומיוחד במינו שכמוהו אף פעם לא קראתי,ספר חיזוק ועידוד על אמונה ששווה מאודדד לקרוא,מומלץ בחום והבטחה שלי אחרי קריאתו תהפכי לאדם טוב יותר בעולם! הספר נקרא "בגן האמונה המבואר" \ מדריך מעשי לחיים מאת הרב שלום ארוש.
מקסים!

אנונמני

New member
ישר,חשבתי על הספר הזה! ספר גדול.

באמת מומלץ ,נראה לי זה הספר היחיד שקראתי בחיים שלי ועוד הוא ארוך, לא האמנתי על עצמי שסיימתי אותו.

odery

New member
יש ספר לרב ארז משה דורון

אינני זוכרת את שמו אבל נדמה לי שmk42‎ ‎‏ ידע עלמה אני מדברת וישלים לך תשם.בקיצור,הספר כתוב בצורה מרתקת,לא קשה,וגם מי שרחוק ממושגים שוחה בתוכו יען כי זה סוג של ספורת(ס` חרוקה) .מסתבר שגם טלטל וגמאני המלצנו לך על ספרים מבית היוצר של ברסלב,אם בא לך כיוון אחר,כנסי למעייני הישועה /ראש יהודי,גם להם יש ספרים נוחים וטובים. דרך צליחה!

mk42

New member
וואלה לא יודע את השם של הספר......

בס"ד אשרייך! ת'אמת לא יודע למה את מתכוונת יש כל כך הרבה ספרים......

odery

New member
יגעת ומצאת תאמין

ספרו של הרב ארז משה דורון ופרטים נוספים.. אני ממליצה בחום גם לכאלב שמשופשפים ביהדות http://levhadvarim.shemayisrael.com/product_info.php?cPath=21&products_id=181

rumeio

New member
הקדוש הגולש והמנכל

זה ספר ממש חזר של רובין שארמה זה לא ספר על יהדות או של יהדות אבל אם תלכי ליהדות את תראי שהמון דברים ממש דומים והספר מדבר על אמונה בכלליות והוא בהחלט משנה את התפיסה של החיים

odery

New member
זה לא מפריע לך שהוא

מטיף לחיים צנועים (הנזיר שמכר את הפרארי) לא רק בשם,גם בתוכן,ובתכלס הוא עושה על מליוני קוראיו טונות כסף? לי היה נורא קשה אם הרב שלי היה מטיף נגד משו מסויים ובהליכותיו /התנהגותו,אותו הדבר היה רווח. יש אצל שארמה מלא דברים נורא ברורים מאליהם ובכל אופן הוא הפך לגורו,הדבר היחיד שאימצתי אגב ממנו ובשבילי זה היה ממש מהפך זה : שהוא אומר שלא חייבים לקרוא ספר שלא אהבנו עד הסוף(תגידו דאאא) אבל אצלי לא היה מצב שאתחיל לקרוא משו בלי לסיימותו,הרגשתי שזה כמו לצאת באמצע הופעה גם היא ממש בעעע. בקיצ זה השינוי היחיד שהוא עשה אצלי,אבל למה לא ללכת לאמונה אמיתית שורשית,כזו שנחצבת מ6 ימי הבריאה ובעיקר מיום המנוחה?

אנה41

New member
תודה לכולם על ההתיחסות

שמעתי על הספר בגן האמונה על מה הוא בדיוק מדבר ואני מקווה שהוא מעניין כי אני לא הכי אוהבת ספרים.אני רוצה לללכת לשיעורים תמליצו לי התחלתי לאהוב את זה. טוב שיש לי כאן גב כי חברים וחברות שלי צוחקים עליי אומרים שנהיתי משוגעת אתם החברים הכי טובים תאמינו לי. אני יעשה קניה מרוכזת של ספרים!מי המחברים?

לתי

New member
אנה מתוקה,

בתשובה לשאלותיך: - בגן האמונה הוא מדריך לחיים- איך לחיות נכון, איך לחיות באמונה, מה שמביא לחיים שלמים ושמחים מלאי סיפוק ונחת רוח.... - לרב ארז יש ספרים נהדרים!! אני ממליצה לך על "אור פנימי", כהתחלה זה מצויי'ן. - היכן את גרה? שאוכל להמליץ לך על שיעורים.. שאי ברכה!!!

rumeio

New member
זה לא מהווה סתירה

אם הספר היה מהווה סתירה אז הייתי אומר ישר לרוץ ליהדות אבל אני חושב שזה ספר מעניין (הקדוש הגולש והמנכ"ל) והוא בהחלט שינה לי קצת יותר צלך ובנוגע לעניין עם הכסף אני לא מכיר הכי טוב את התנהלות הדברים אבל אני לא יכול להגיד שזה נראה טהור במיוחד

mk42

New member
אשרייך וכל הכבוד!!

בס"ד כל הכבדו באמת אשרייך! במקרה הרב זהו הרב אמנון יצחק?......... לפני הכל מציע לך לקרוא את התורה הקדושה שלנו את התנ"ך............מציע לך ממש בחום לקרוא כמה פרקי תהילים ביום מה שאת יכולה ובא לך!......תהילים זה מרגוע לנשמה קשה להסביר כמה זה עושה טוב תנסי שווה.......גם את התיקון הכללי........ אולי את הספר של רבי יהודה הלוי "הכוזרי" ספר מדהים!!.......בספר כפי שאני יודע המלך הכוזרי שואל אותו שאלות והוא עונה לו בנוגע ליהדות ולמה היא נכונה.......המלך מזמין לארמון מוסלמי נוצרי ואת היהודי רבי יהודה הלוי עליו השלום המלך מבים שהאחרים מדברים שטיות ומעיף אותם כל הזמן אך התשובות של רבי יהודה הלוי פשוט מרתקות!!! אהה יש ספר שאליהו הנביא רשם "תנא דבי אליהו" כך קוראים לספר. בלילה אליהו הנביא התגה לרב ענן כן כך קוראים לו רב ענן ולימד אותו בלילה ואת כל מה שהוא למד הוא רשם בספר. יש ספר שחברו על חייו של הרב המקובל הרב יצחק כדורי זכרון צדיק לברכה ממש ספר יפה שווה לקרוא שכחתי את השם......... אם צריכה עזרה בכיףףףף כל הפורום ואני פה!! אשרייך!

odery

New member
כוזרי

סלח לי שאני חולקת עליך. אבל הכוזרי ממש לא מתאים לצעדים ראשונים,בטח שלא בלי חברותא וקל וחומר שבלי פירושים.זה ספר עמוק מאד,קשה,ומרתק,אבל בשביל להבינותו צריך להיות בשלב שאתה שוחה בלי גלגל ומצופים (איזו מורה).

mk42

New member
אשרייך

בס"ד גן עכשיו שאני חושב על זה את צודקת........... גם תנא דבי אליהו זה ספר קצת מורכב ואני בספק אם הוא מתאים הכי טוב זה לשאול רב ולהתייעץ והוא בע"ה ינחה אותה וייתן לה את הספר הכי מתאים

mk42

New member
.............

בס"ד חשבתי על זה ולא מבין איך הצעתי את הכוזרי ואת תנא דבי אליהו......חחחחחחח......הכוזרי באמת ספר עמוק מאוד כמו שאודליה אמרה......שבו רבי יהודה הלוי עליו השלום מביא הוכחות לקיום הבורא הדת והכו'........וקודם כל צריך להיות מלומד ושיהיה בסיס טוב וגם תנא דבי אליהו......... כפי שהצעתי יש את התורה הקדושה ואת התנ"ך ובמיוחד תהילים ממש ממליץ בחום לקרוא כמה פרקים ביום כמה שרוצים אני קורא לפי תאריך התהילים מחולק לתאריכים מא' עד ל' נגיד היום א' ב..... אז אני קורא את הפרקים לאותו תאריך........זהה ממש מחזק התהילים וגורם נחת רוח....... אני מציע את הספר "זהרה של תורה" מאת הרב יצחק שוקרון...ספר מדהים בשפה קלה שמחזק מאוד ויש בו פירושים לתורה מתאים לכל הרמות. שבוע טוב ומבורך לכולם!!!!!

תראו מה רשמתי באתר של איזה חמוד שאומנם דיבר

נחמדות על עמיר אבל אמר דבר פוגע אחד שהוא ה"שתעשע ברעיון לרכוש את אחד האלבומים של עמיר" (מזלזל משהו לא?) אז הרגשתי חייב הנה:"בעודי משוטט בחבלי הרשת הגעתי הלום לגמריי במקרה (או לא במקרה) תוך כדי שאני שומע את ההליכה לקיסריה ואת “אני נושא עימי” ששר בניון בטקס אני יכול להגיד לך שאם רק “השתעשעת” לדברייך ברצון או בדחף לרכוש אחד האלבומים של עמיר היקר אז חבל על בזבוז הזמן רוץ וקנה זה יעשיר אותך גם בשפה גם בכתיבה ובמיוחד במיוחד בנשמה עמיר זה זמר שבשנים הקרובות יחכימו אנשים ויחלו ללמד את שיריו באוניברסיטאות לא היה ובטח ובטח שלא יקום כותב ומלחין ברמתו ועל ניגוניי קולו אין לדבר כל המילים שבעולם לא יספיקו לתאר את הכלי שהאדם היקר הזה קיבל כמתנת אל בקיצור לדברי רק דבר אחד תזכרו ברגע שתתנערו מכל המניירות שמצתיירות לכם לגביי המוסיקה של עמיר שאתם לא מכירים כמובן (יש מכלול לעמיר וכל חלק חייב תשני אז ככה שהכל בגדר ייצירות מופת וכולן יחד יצירה ענקית אחת שכל אלבום ממשיך מערכה חדשה) ותגעו בניגון הענק הזה לא תוכלו להיגמל ראו הוזהרתם!!!!!! :!: :!: :!: :p :!: :!: :!: :!: """

רז צ

New member
לא נראה לי

שהוא אמר את המשפט הזה מתוך התנשאות. אני מכיר כמה וכמה אנשים שזהו סגנון הדיבור שלהם. בכל מקרה תשובתך היתה קולעת ונכונה. כולנו יחצ"נים בהתנדבות של עמיר- האדם ויצירותיו

למעלה