תשמעו סיפור

ashlaya

New member
תשמעו סיפור

אני מאוד מקווה שזה מתאים לפורום אז ככה חמותי שאנחנו גרים מעליה שזה חלק מהבית שלה בשנה האחרונה גר בתוך הבית שלה הבן הגדול עם אישתו אתמול הם עברו דירה והיא באה לחצי שלי ומבקשת שיצבע את החדר שהם עזבו אנחנו עם 2 ילדים החצי עובד עד מאוחר צביעת החדר תהיה ע"ח הילדים שלנו והזמן לסדר לנקות את הבית - שיש לנו זמן רק בימי שישי אז אמרתי לה למה הוא ? הבן השני גר אצלך + עובד רק חצי משרה+ אין לו ילדים אז תבקשי ממנו בדיוק הילד הגדול יותר(בן 3 ) קרא לי וכך הסתיימה השיחה היא היתה המומה ואמרה לחצי שסתמתי לה את הפה הגזמתי לדעתכם? אני חושבת שזה כ"כ מובן וצודק

p a l o m a

New member
אשליה, א. כן סתמת לה את הפה../images/Emo6.gif

ו-ב. יכול להיות שהיא ביקשה שבעלך יעשה בתום לב ..כי זה בבית שלכם...?

ashlaya

New member
לא היא קבוע מבקשת רק ממנו

כי הוא יודע לעשות הכל אבל מי שלא רוצה לא עושה זה ברור

m i t a l y

New member
לדעתי לא הגזמת כלל...

זוהי בקשה לגיטימית בהחלט (תלוי כמובן איך אמרת אותה). מצד שני, לחצי שלך יש מערכת יחסים עם חמתך, והוא יכול להגיד לה את הדברים בדיוק כמו שאת יכולה... מניסיון, עדיף שלא להכנס ביניהם...
ו... הרגישי חופשי לכתוב כל מה שבא לך (גם אם זה לא "בדיוק" נושא הפורום

אנפה2

New member
אני למדת י לא לקבל../images/Emo140.gif

(כסף, מקום מגורים ועוד הטבות מההורים), ברגע שאתם גרים בביתם הם מרגישים בעלי המאה, וכך זה ....כשנותנים רוצים גם לקבל. והם מצפים לקבל מכם, צביעה ועוד כהנה וכהנה.

שירין3

New member
כן הגזמת.

אתם גרים אצלה. ומתוך כך, אתם חייבים לסיייע לה בדברים שונים. זה שיש לך ילדים ונקיונות על הראש עדין לא סיבה מספקת להתנהג אליה ככה. היא עוזרת לך הרבה יותר ממה שאת מעריכה אות חושבת. את לא משלמת משכנתא, קרובה לבייביסיטר. ויכולה לחיות ברמת חיים טובה הרבה יותר ממי ששוכר בית וצריך לדאוג לעצמו. אני חושבת שהמעט שאפשר זה לצבוע את החדר.

סייג לחוכמה שתיקה

כשמדובר במשפחה, המילה צדק מאוד בעייתית. לכל אחד מבני המשפחה יש האמת שלו. בכל מקרה, לחמותך יהיה יותר קל לשמוע את אותה האמירה מהבן שלה ולא מכלתה. האמת היא שבהרבה מקרים ההורים מרגישים שעל הילדים שלהם להראות הרבה יותר את "התודה" שהם רוחשים להוריהם על העזרה שקיבלו. הצעירים, לעומת זאת, מתייחסים לעזרה כאל משהו מובן מאליו. לדעתי חמותך ביקשה ל"גבות" חוב מסויים מבעלך, וזה לא חשוב מה בדיוק יעשה.על כן, ההתחשבנות שלך לגבי מי צריך לעשות את העבודה בודאי פגע בה.

ashlaya

New member
הגזמתי עד כדי כך?

האמת שיש המון דברים נכונים בדבריכם אבל ראשית חמותי לא נפגעה (עכשיו אני עולה משם עם הילדים) ואנחנו זוג שהכי מודה לה בעולם יום יום ושעה שעה ולא אין לנו עזרה אקסטרה בשל המגורים כאן ואפילו אנחנו לא מאוששים כלכלית - אחרת לא היינו כאן והיא יודעת כמה אנחנו מעריכים את זה השאלה היא האם "רק" אנחנו אמורים להעריך ולפרוע חובות כי המצפון שלנו גדול יותר משל שאר הילדים ?

אם חמותך

החליטה לבקש מכם והחזרתם את פניה ריקם , ביישתם אותה. וגם זו לא היתה בקשה מוגזמת... נראה לי קצת ילדותי להתחשבן עם שאר "הילדים" על דברים כאלה.

גלבועא

New member
צר לי

הדבר היחיד שהיה עלייך לעשות זה לבקש ממנה לדבר עם הבן שלה, ו/או לבקש ממנו את בקשתה ולתת לו לפתור את הבעיה. רבש"ע, את גרה אצלה בבית, אני מניח שאינכם משלמים לה שכר דירה ודברים נוספים, תני לבן שלה להתעסק עם אמו, זה לא תפקידך ולא מקומך.

למעלה