תשמעו סיפור...

אבשי ג

New member
תשמעו סיפור...

היום נפתח אצלנו במכללה קורס הקיץ בפיזיקה לסטודנטים שיתחילו ללמוד שנה הבאה ולא עשו בגרות בפיזיקה. בקיצור אני ועוד חבר שלי התחלנו לדבר שם עם כמה עתודאים. דיברנו שם עם כעשרה עתודאים שרובם הולכים ללמוד אלקטרואופטיקה. מסקר קצר שערכנו שם גילינו ש: 1. אף אחד מהם לא ידע בדיוק מה הוא הולך ללמוד. 2. אף אחד מהם לא יודע ב-100% אם הוא רוצה ללמוד עכשיו. 3. כמעט כולם רצו ללמוד משהו אחר ולא קיבלו אותם אז הם הלכו ללמוד פיזיקה ואלקטרואופטיקה כי לזה יש דרישות נמוכות. 4. כמו מהם אמרו בפירוש שההורים שלהם דחפו אותם, ושאני שאלתי אותם אם זה בשביל שאמא שלהם תוכל לספר כמה שהבן חכם וכמה שהוא לא בטלן ולא הולך לצבא רגיל, הם פשוט הורידו את העיניים לרצפה במבט חצי מבוייש. היו עוד דברים מעניינים בשיחה שלנו אבל אלא עיקרי הדברים. תגידו, המצב כל כך גרוע? אנשים באים רק בגלל ההורים שלהם? רק בגלל שלא קיבלו אותם למשהו אחר? לאן הגענו?

אין סיכוי, אם אני לא מקבל מה שאני

רוצה , אני שוכח מכל הסיפור , לא שווה את זה

wiz

New member
מכללת בראודה ../images/Emo35.gif

המכינה של "עתידים"

פלטרון

New member
נקודות

עשרה לא מייצגים את הכלל ! ובכל זאת , נניח ואותם עשרה כן מייצגים את הכלל... 1) גם אני לא ( כשנרשמתי ) 2) כמו (1) 3) כנראה ניסו להתחמק מקרבי ... עד כדי כך חשוב ללמוד משהו , ועכשיו?! 4) כמו אצלי . ואצלי הסיפור אפילו הרבה יותר מורכב . משיחות שהיו לי עם חברים שלי , עתודאים וכאלו שלא , אני מאמין שהרבה ( רוב ? לא יודע - לא בדקתי אחד אחד ) באים רק בגלל ההורים. על עניין ה"לא קיבלו אותם למשהו אחר" יש לי 3 דוגמאות : 1) חבר שרצה הנדסת חשמל , נרשם לפיזיקה ( מחוסר ברירה) ועושה מסלול אלקטרואופטיקה - ומאוד מרוצה ( מהמסלול ) 2) חבר שרצה ללמוד הנדסת חשמל , פישל (קצת) בבגרויות - לא התקבל , וויתר , ועכשיו אחרי ששיפר , ילמד הנדסת-חשמל ( מה שרצה ללמוד מלכתחילה) 3) חבר שחשב שהוא רצה ללמוד פיזיקה-מכונות , והיום ( אחרי צבא ) יודע שמה שהוא באמת רוצה זה רפואה . ... מסקנה : יש הרבה דוגמאות , לכאן , ולכאן .

bluedragon

New member
תגובה לסיפור....

אני מאד מאד שמח שהלכתי לעתודה אבל אני לא אתמם- אני הייתי אמור להיות בשייטת וזה מאד מתסכל שאחרי שעברתי גיבוש הצבא הבן זונה "נזכר" להוריד לי פרופיל.... אז אמרתי לעצמי א) עם פרופיל כמו שלי עדיף לי ללכת ללמוד ב) אחרי שגיליתי כמה הגיון יש במערכת הצבאית החלטתי שלדחות את זה בעוד כמה שנים זה רעיון מצויין...

Hawk17

New member
ברוך השם לא עלי.......

תאמת אני מרחם על כל האנשים האלה שאין להם מושג בכלל לעזעזל מה הם הולכים ללמוד. 1) לגביי - אני יודע שאני בראש ללמוד עכשיו- ובהנדסה. 2) אני מכיר אנשים שאין להם מושג מה הם הולכים ללמוד, וזה פשוט מטמטם. אני עושה עבודת חקר על 3 המקצועות שאני מתלבט עליהם, וסקרנותי אינה יודעת שובע. איך אנשים יכולים להיות כל כך אדישים,אני לא מבין. אולי אלה באמת חברה פסיבים שהולכים לעתודה בלי רצון ממש, אלא יותר בגלל רצונם של אחרים(ההורים). מי יתן, ואיני במיעוט, אלא שהרוב יודעים מה הם עושים, והעשריה אינה מהווה הרוב - הלוואי. כמו כן, לי נראה שהמבדקי שפי האלה, דווקא נועדו לסנן גם את כל הלא יודעים מה הם רוצים האלה...... פעמיים כי טוב.

למעלה