תשמעו משהו שהכנתי...

CrazyOded

New member
תשמעו משהו שהכנתי...

זה ממש ממש, אבל ממש לא גמור... צריך לעבוד על זה עוד הרבה... בעיקר על הבאס... בכלל בכללי יש סאונד בית-שימוש אבל אני לא יודע מה לעשות... אל תתייחסו ל 20 שניות הראשונות... http://s32.yousendit.com/d.aspx?id=18NEA3FKDAS2T1GG5UBC76RYA4

dmt4me

New member
דבר ראשון לקמפרס ת'מנוע (באס) טיפה

ולתת לו יותר מרחב תנסה להוריד טיפה fine במהלך הטראק הקיק נבלע ז"א שהוא ללא קומפרסור,או שהקומפ לא מכוון דיו. המלודיקה שנזרקת ברקע (1:23) גבוהה מדי לא תחומה ועמוסה בבאס מה שחונק ערוצים אחרים לפעמים ! טיפה אפקטים ו"שטיחים" לא יזיקו ברקע ואף יוסיפו למרחב הטראק . עכשיו אליך: אם תשקיע יותר סובלנות בדברים הקטנים(והמעצבנים) תקבל תוצאות מדהימות ,יש לך בסיס דיי טוב ביצירה ושומעים את זה , רק אל תמהר לסיים קטע או לצרוב אותו ,תהיה יותר סבלני ,קום תאכל משו ואז תחזור לשבת עליו רענן וסבלני. (תוריד כמה ראשים זה עוזר..) מקווה שייצא משו מהזיון מוח הזה..בהצלחה !

gpeles

New member
זה תמיד ענייין אותייי

למה לקמפרס קיק??? (בהנחה שמדובר בקיק אלקטרוני כמובן) הרי זה אותו סיגנל כל הזמן, אין שום קפיצות בווליום ולא יכולות להיות בעיות דינמיקה.

HeavenlyB

New member
גם אני לא מבין

אם זה קיק אלקטרוני, אני לא מוצא סיבה לקמפרס, אלא אם זה כדי לתת לו צבע מסויים. אם הוא נבלע, סימן שיש כלים שמסתירים אותו ומפריעים לו. באותם כלים צריך לטפל.

Involver

New member
ואם הוא לא אלקטרוני

קומפרסיה עלולה להרוס אותו, כדאי פשוט לבחור סמפל טוב של קיק הרי יש אינסוף כאלה (במיוחד לבעלי Stylus או XTC FILES )

tulipcorp

New member
חמוד לאללה

בניה יפה של הטראק. כמו שכבר נאמר צריך לשפר את הסאונד של הבייסליין. אבל אם מתעלמים מהסאונד יש לך משחקים ממש נחמדים של בייסליין. אני לא ממש אהבתי את כל הקטע שמתחיל ב2:34 הסאונד יותר מידי צורמני, ואז הטראק משתנה לסגנון דאנס משהו... אתה בחור מוכשר, יש לך המון פוטנציאל :)

CrazyOded

New member
תודה רבה על המחמאות והערות...

למרות שנראה לי שציינתי מראש אני יציין זאת שוב: יש בעיות קשות בסאונד... ואני לא מצליח לטפל בזה. הכל נבלע אחד בתוך השני כמו שאחד מכם אמר... איך בידיוק מקמפרסים? אני לא מביןןןןןןןןןןןןןןןןןן... HELPPPPPPP!!!

CrazyOded

New member
עוד משהו...

העלייה ב 3:20 יכולה להיות חזקה... אבל היא נהיית כזאת בלי כוח בגלל שהסאונד מסריח... אני לא יודע מה לעשות... ועוד משהו: כל פעם שאני שם Cymble, ולא משנה כמה אני ינמיך אותו - עדיין יהיה לי CLLIPING... מה אפשר לעשות בנידון? תודה.

HeavenlyB

New member
מיקס נכון

כמה שכביכול אין חוקים, והולכים על מה שנשמע טוב, עדיין יש עניין של עיבוד נכון ומיקס נכון. מיקס טוב, מאוד תלוי בעיבוד ובביצוע. בלעדי שני אלה, יהיה כמעט בלתי אפשרי להגיע למיקס טוב. אם יש כלים שבולעים אחד את השני, סימן שכולם מנגנים באותו ריינג' (תווח תדרים / אוקטבה) מה שגורם לעומס בתדרים האלה, ולבליעה של הכלים. אפשר לפתור את זה ע"י עיבוד נכון, שנותן לכל כלי את המקום שלו בתווח התדרים, ואם שני כלים כוללים את אותם תחומים, אז לתת לכל אחד את המקום שלו במרחב הסטריאופוני. לקמפרס נכון צריך לדעת וללמוד. להבין מה כל כפתור בקומפרסור עושה ומה תהיה ההשפעה שלו בזמן הקימפרוס. במקרה של הקיק שלך, אין טעם להשתמש בקומפרסור, הוא לא ייתן לך כלום כי אין לקיק שלך שינויים בדינמיקה / ווליום.

CrazyOded

New member
איך אני מחלק את התדרים של הכלים?

באקוולייזרים? זה נראה לי בלתי אפשרי... זה לא יוצא... ואיך אני יכול לדעת לאיזה תדר המכשיר מוצאי הכי הרבה?

CrazyOded

New member
וגם הבאס דפוק לגמרי...

אין לו כוח... ב 40 שניות זה אמור להיות מקפיץ רצחחחחחחחחחחחחחחחחח... אבל בגלל בעיות סאונד זה נשמע חרא... אני משתגע...

SlyStone

New member
משהו שיכול לשפר 40 שניות:

1) הצליל של הבס מאד סגור... תפתח אותו קצת, אני חושב שזה יעזור. 2) תוסיף איזה strings מאחורה או משהו כזה... אתה צריך לעשות את זה גדול ופתוח, זה סגור מדי.

SlyStone

New member
מיתרים...

הכוונה לכלי מיתר או אפילו סינת' של כלי מיתר כמו כינורות\צ'לו ועוד... דברים כאלה יכולים להוסיף המון בתור רקע.

CrazyOded

New member
נראה לי שאני מבין...

צליל מונוטוני כזה שבא כל הזמן? אפשר לעשות באס כפול, ולאחד מהם להוריד את התדרים הנמוכים...

HeavenlyB

New member
הכוונה היא

לא לחתוך לגמרי תדרים, אלא שכל כלי יבלוט בתחום תדרים אחר, דבר שישאיר אוויר ולא יישמע דחוס. לזהות את התדרים בד"כ זה לפי שמיעה, לפשוט עם הזמן לומדים. אבל דרך יעילה אחרת היא להגביר ערוץ מסויים באי-קיו (לא ערוץ של כלי, אלא ערוץ באקולייזר) ואז לשחק עם התדר עד שאתה מגיע לתדר הבולט ביותר. אתה תדע שזה התדר הבולט כי הוא יקפוץ החוצה חזר כשאתה תגיע אליו.

למעלה