תשלום שכ״ד לבן הזוג

Acct

New member
דבר ראשון שהייתי עושה -

...הייתי מחליף פסיכולוג!
לדעתי, זה לא מקצועי להגיד לך, כמטופל, דבר כזה.

לגופו של עניין -
לא הייתי קורה לזה שכ"ד. אתה לא שוכר ממנו חדר ואני מעריך, שאין ביניכם הסכם שכירות. הייתי קורה לזה הוצאות דיור ואני לא רואה פסול בהשתתפות מצדך בהוצאות אלו (בנוסף לתשלום חלקך בחשבונות השוטפים).

אתה גר יחד איתו בדירה ועושה שימוש בה - למה לא הגיוני לשאת בתשלום מסויים, גם אם הדירה בבעלות בן זוגך? אפילו אתה מרגיש לוגית נכון עם המצב.
את האי נוחות שאתה חש מהמצב נסו לפתור בדרך כלשהיא. למשל - תשלום של 1/3 מהוצאותיו הדיור שלו (בנוסף לחלקך בהוצאות השוטפות), והיתר ילך/יתווסף לחסכון שלך לרכישת דירה משלך. לו הדבר לא יהיה לנטל מחד, ומאידך - עם הזמן תיקנה דירה משלך. אחרי זה תעגנו זכויותיכם בדירות, תחליטו באיזו דירה תגורו ואיזו תשכירו וכד'... בראיה כוללת לעתיד - יהיו לכם כזוג 2 דירות. תבטיחו את עתידכם.

אין כללי זהב וכל פתרון שיהיה מקובל עליכם - הרי זה בסדר, ובלבד ש -
תעשה את הדבר שאתה חושב מרגיש לנכון לעשות!

Rapinus

New member
גם אני בשינוי קל

לטעמי לא חשוב מי נתן לך עצה, חשוב שאתה תחליט בסופו של דבר מה נכון ומתאים לך. בני זוג שונים זה מזה בסדרי העדיפויות וכך גם באיזונים ביניהם. לכן העצה הטובה שקיבלת כאן היא שחשוב שתפתח את זה איתו ותבדוק למה זה כל כך חשוב לו ומהי ההצדקה שמסביר לעצמו שמבקש ממך השתתפות דמי שכירות. תבדוק ותתמקד בעיקר במה אתה מרוויח. האם היית שוכר דירה לולא הזוגיות? אם כך אתה מרוויח חצי דמי שכירות. האם שכרך גבוה משמעותית משלו? האם בתמורה יש דברים משמעותיים שחשובים לך שעליו להתחשב בהם?ועוד ועוד. אתה יכול ליצור איזון בצורה אחרת....
רק אתה יודע אם קיים מוטיב של ניצול ביחסים ביניכם, וזה לא תמיד מתבטא בכסף....
עברתי בדיוק את אותו הדבר בעבר (20 שנים) עם בן זוגי הנוכחי. יש לי זוגיות טובה כי ידעתי לתת ממה שיש לי והיה נחוץ לו ולקבל ממה שחסר לי ויש בידיו לתת. במשך הזמן הדברים גם השתנו והיום הכל מוסדר גם משפטית. בהצלחה!

נשמח אם תעדכן איך זה מתקדם

hatzilonit

Member
מנהל
שלם חצי מהמשכנתא החודשית או שכ"ד ממוצע, מה שיותר נמוך

או אולי תחליטו שאתה משלם את כל החשבונות.

גם אם בן זוג שלך מיליונר והכסף של השכ"ד בכלל לא משמעותי עבורו, עדיין, כדי שתהיו "בסדר", צריך למצוא איזה הסדר שיתאים לשניכם.

mountain0goat

New member
אני

במקומך הייתי משלם.
אני מסתכל על זה כלקיחת אחריות לכל דבר. כן, אתם בני זוג אבל זה לא אומר שאתה צריך לחיות על חשבונו (חיים בחינם רק אצל ההורים). וזה אכן על חשבונו כי הוא המשלם היחיד כרגע אף על פי כן שהוא בחר איפה תגורו בכך שהוא לקח משכנתא ולא שאל לדעתך. עשית צעד רגיל לחיים בזוגיות והתפשרת על החלטה כלשהי וזה בסדר גמור כי בעצם בחרת לגור עם מישהו שאתה אוהב בדירה שלא בחרת לעומת דירה שאתה בוחר אבל בלי הבחור שלך.
&nbsp
לדבר איתו על זה רק יועיל לדעתי. אתה תמיד יכול להציע לחפש מקום אחר שממנו שניכים תהיו מרוצים ושהוא יעתיק את המשכנתא שלו לשם וכל אחד יהיה זכאי לחצי מהנכס. מכאן תוכל גם לגלות אם הוא רוצה את הנכס רק לעצמו או לא. אם כך הדבר אולי זה צריך להדליק נורה אדומה אצלך (ואולי זה עדיין מוקדם מדי. אין לי את הקונטקסט של הזוגיות שלכם) לגבי עתידכם המשותף.
&nbsp
נ.ב.
אני לא לגמרי יודע כמה זכות יש לפסיכולוג שלך להביע דעה על דבר כזה כי אני באמת לא יודע מה מקובל איתם ומה לא אבל לי אישית זה נראה כמו חציית גבולות.

The new me9

New member
אני לא חושב שאני חי על חשבונו

אני משלם כל מה שנצרוך ביחד: רהיטים. חשבונות.
&nbsp
יש סוג של מו״מ שהוא לא סכום אפס.
אם אני לא משלם שכ״ד - הוא לא ניזוק. הוא משלם מה שהיה גם בלעדי.
&nbsp
&nbsp
הרווח שלי הוא לא הפסד שלו.

למעלה