תשלום שכר דירה

הילוש ד

New member
תשלום שכר דירה

היי אני עוברת לדירה חדשה בעוד חודש, חתמנו כבר על חוזה עם בעל הבית ואמא שלו.
במעמד החתימה הוסבר לנו שנשלם להם בצ'קים למשך 12 חודשים.
אוקיי אז חתמנו הכל טוב ויפה.

אבל לאחר החתימה עלו כמה בעיות:
פתאום בעל הבית החדש ביקש שנביא לו צ'קים בלי לרשום לפקודת מי זה- כדי שיוכל לשלם איתם לאנשים אחרים
כמובן שלא הסכמנו לזה... עשינו את הצ'קים למוטב בלבד ורשמנו את השם שלו.
אתמול באנו לאמא שלו להביא את הצ'קים- פתאום היא ביקשה בקשה מוזרה, שבכל חודש היא תחזיר לנו הצ'ק ואנחנו נביא לה מזומן במקום.. אני וחבר שלי דיי תמימים ואמרנו לה בטעות שזה בסדר בלי להתייעץ כל כך.
אחרי שסיימנו את הפגישה איתה פתאום הבנתי שזה טעות כי בעצם אם אשלם לה במזומן אין לי שום אסמכתא ששילמתי לה, התייעצתי עם ההורים שלי והם אמרו שזה נראה להם מסריח.
ועוד דבר שרציתי לדעת זה בכלל חוקי לבקש כזה דבר?..
בחוזה רשום צ''קים אז מה זה פתאום לשנות דעה לאחר החתימה זה להפר חוזה..?
זה דיי חוצפה לבקש את זה ממש אין לי עצבים להיפגש כל חודש עם בעלי הדירה ולפנות זמן בשבילם כל העניין נשמע לי דפוק.
מה אפשר לעשות?
איך אפשר להגיד בצורה עדינה שאנחנו לא מסכימים לזה ? בלי ליצור רושם רע.?
אני דיי בדילמה נוראית, פוחדת שיעבדו עליי.

ועוד דבר נוסף בדירה החדשה יש מקרר ישן ושאלנו אם אפשר להעיף אותו לשים מקרר אחר.. אמרו לנו שאפשר להעיף אותו, אבל אני יצטרך איזה מכתב שהם מאשרים שאפשר להוציא אותו שלא יגידו לנו פתאום שעשינו משהו על דעת עצמנו ואחרי זה לא יהיה לנו איך להוכיח כלום.
איזה מכתב אני יכולה לנסח להם?..

אשמח לעזרה..

אין בעיה, תבקשי ממנה חשבונית

לגבי צ'ק פתוח - טוב שלא הסכמתם ואני מניחה שאת מבינה ויודעת את זה
לגבי המזומן גם שם אין בעיה - אבל תבקשי ממנה חשבונית... אם היא שואלת יותר מידי שאלות - את מקבלת סיוע לסטודנטים או משהו כזה וחייבת להציג הוכחות
לגבי המקרר - למחוק את הקיום שלו מהחוזה או להוסיף סעיף שקיבלתם אישור להוציאו מהדירה ואינכם מתחייבים להחזיר את הדירה עם מקרר כלל

הילוש ד

New member
אוקיי תודה.

לגבי המקרר הוא עדיין רשום בחוזה.. אפשר למחוק אותו מהחוזה למרות שהוא כבר נחתם?.
שכחנו לעשות את זה.. אז זה אומר שצריך להיפגש איתם שוב.
לגבי התשלום אני אישית מעדיפה בצ'קים כי מזומן יהיה קצת טרטור כל חודש ללכת להוציא את הכסף, ואז למצוא זמן להיפגש איתם.. מבאס בקיצור.
אנחנו ננסה לדבר איתם שוב.

תודה.

B L I M P

New member
הם מעלימים הכנסות ממס הכנסה/נושים

אותי בעלי בית כאלו באופן אישי מטרידים. זה נשמע כאילו הם קצרים בכסף ואם יקרה משהו בדירה שידרוש תיקון הם עשויים לנסות להתחמק מזה כדי לא לשאת בהוצאה. הם גם לא נשמעים אנשים הגונים במיוחד.

באופן כללי הם נראים לך אנשים בסדר? בעיני הכי חשוב בדירה זה מי בעל הבית - כי בסופו של יום בעל בית חרא יכול למרר לדיירים את החיים (גם נפשית וגם כלכלית) (כמובן גם הפוך, אבל במקרה הזה אתם השוכרים..).

הילוש ד

New member
וואלה

יש משהו נכון בזה!!!
בכללי הם נראים אנשים סבבה והכל..
אבל הקטע של התשלום של השכר דירה באמת מסריח וזה קצת לרעתם.
אם לא נגיע להסדר יש לי את הסעיף בחוזה שאפשר לצאת מהדירה עם התראה.
כך שאם אני לא יהיה מרוצה נגיד שלום..

B L I M P

New member
אני במקומך לא הייתי נכנסת לדירה במחשבה כזו

ברגע שאת חותמת על דירה ונכנסת אליה את מביאה להם ביד הרבה מאוד כסף, ויחסית גם די הרבה כוח. תאורתית הם יכולים להחליט שהפרת איזה משהו בחוזה או לטעון תכלס כל מה שבא להם, ונניח לא להחזיר לך את הצ'קים ויותר גרוע מזה - להפקיד את צ'ק הבטחון (אם הם בקשו אחד)... אח"כ לכי תחפשי אותם בבתי משפט. וזה בלי לדבר על הכאב של לחפש דירה ולעבור.

בקיצור, אם מראש נראה שיהיו בעיות הייתי נמנעת מלהכניס ראש בריא למיטה חולה.

B L I M P

New member
כנראה שלא שמתי לב שאמרת שחתמתם

אם כבר חתמתם באמת צריך לקוות לטוב ולתעד כל הסכמה איתם וכל תשלום. אפשר לנסות לדבר איתם ולבקש לבטל, אולי תמורת תשלום כלשהו, אבל אם את אומרת שהם נראים אנשים סבבה אז אולי לא צריך.

הילוש ד

New member
עשיתי להם טלפון.

לא הייתי בראש שקט בעבודה.. זה פשוט עמד לי ככה בראש מה בדיוק להגיד.
אז התקשרתי מקודם, דיברתי עם האמא של בעל הדירה.
אמרתי לה שמה שסיכמנו עם עניין התשלום לשכר דירה מבוטל ולא נוח לנו לשלם במזומן ושאנחנו מעדיפים לשלם
רק בצ'קים.
אז היא השיבה לי "לא זה בעייתי לי הבן שלי גר בצפון והכסף אמור להגיע אליי, זו טרחה בשבילנו לנסוע כל פעם לצפון"
ועניתי לה " אני לא יכולה לשלם במזומן לנו זה לא נוח ואנחנו מעדיפים בצ'קים"
אז לבסוף היא הסכימה.. וקבעתי שניפגש איתה שוב היום שנוריד מהחוזה את המקרר ועל הדרך להמשיך לדבר על הדברים.

בעיקרון מה שסיכמנו עם בעל הדירה (הבן שלה)במעמד החתימה- זה שנשלם בצ'קים אז מאיפה הזכות הזאת שלה לשנות את מה שסיכמנו.
אם הייתי יודעת מראש שהתשלום הוא מזומן לא הייתי חותמת וגם מצויין בחוזה "תשלום בצ'קים".

חשבתי לעשות דבר כזה אולי לרשום לה צ'קים חדשים ולרשום את השם שלה שיהיה לה יותר נוח ולציין את זה בחוזה.
אבל אני לא יודעת אם זה בסדר, כי בעל הדירה הוא הבן שלה..
אבל לא נראה לי שאני צריכה לחשוב כמה נוח לה יהיה כי אני זאת שמשלמת ולי צריך להיות פה נוח אני מוציאה פה סכום גדול שלא צריך לקחת איתו סיכונים כך שאני לא יודעת אני קצת בהתלבטות פה.

לליתות16

New member
למרות שאמרתם להם שאין בעיה ותתנו מזומן

במקום הצק ,
תספרו שהתייעצתם עם ההורים , או עם חברים, והם אמרו שרק לפי מה שסוכם וחתום בחוזה - כלומר , עם צ'קים.

ממש לא הייתי רוצה לפגוש את בעלת הדירה כל חודש.
רצוי פעם בשנה
וגם זה יותר מדי..
למרות שהיא בסדר גמור..
אבל למי יש זמן לשטויות האלה ?

חוץ מזה, זה גם דורש ללכת כל חודש לבנק למשוך מזומן,
וכל הטיולים האלה סביב השכירות, זה יותר מדי..

לליתות16

New member
את הצ'קים את רושמת על שם מי שחתום איתך

על החוזה !!

למי הוא נותן ואמא שלו..לא מעניין , זו כבר הבעיה שלו.

לא לקחת סיכונים ,
בד"כ זה לא מעט כסף
וצריך להיות מסודרים עם הנושא הזה.

הילוש ד

New member
צודקת בהחלט

אבל אם מוסיפים סעיף בחוזה שרשום בו שהבן מאשר שהצ'קים רשומים על אמא שלו זה תקין?..
אני שואלת את זה סתם כדי לקבל חוות דעת.
בעיקרון היינו אצלה היום בערב ואמרנו לה שאנחנו לא לוקחים סיכון ומשלמים אך ורק בצ'קים לפקודת הבן שלה.
לבסוף היא הסכימה והנושא נסגר

המון תודה על הייעוץ.. אלו דברים שנורא חשוב לדעת, יכולתי לעשות טעות גדולה.

זה מאוד פשוט- אין להם לאן להפקיד את הצ'ק

כנראה שחשבונות הבנק שלהם מעוקלים. במצב כזה אם הצ'ק יבלע בחוב.... זה די פופולארי בישראל של היום. אני חשבת שכר ובעבודות האחרונות שלי היו מאות עובדים שביקשו לקבל משכורת בצ'ק ללא קרוס בגלל הסיבה הזאת (שזה צ'ק על שמם- אבל הם יכולים להמיר אותו למזומן רק בסניף הספציפי של החברה).

למעלה