תשלום שכד לבן זוג

אמרלדה

Active member
שלום לך,

הייתי במצב דומה כמה שנים טובות, אבל הפוך: הדירה היתה שלי, ללא משכנתא, הוא הצטרף, והוא מרוויח יותר ממני משמעותית.
לחצי חדר, כפי שכתבו לך כבר כאן, אין שום משמעות. אצלנו היה חצי חדר בו היה המחשב. אז רוב השעות אחרי העבודה הוא היה שם. אז מה?
צריך לקחת בחשבון לא רק את השכירות, כי אם גם את שאר התשלומים. חשבונות, קניות וכדומה. איך הם מתחלקים?
אז כל אחד מאתנו הכניס סכום מסוים לחשבון משותף, כשהוא הכניס 2000 יותר בגלל השכירות. מהחשבון הזה שילמנו את כל הוצאות הבית. אני חשבתי שהפער צריך להיות קצת יותר גדול כי ההכנסות שלו יותר גדולות משמעותית, ובסופו של דבר הוא קיבל את זה והוסיף. מה שכן, ב"מבצעים" מיוחדים הוא תמיד נתן יותר. כמו למשל טיול לחו"ל או בניית פרגולה.
זה לא פשוט להעלות את הנושאים הללו בזוגיות. אני כן מבינה את החששות שלך. אבל אני יכולה להגיד לך מהו הצד השני: נכון שהוא היה משלם משכנתא בין כה וכה, אבל אתה היית משלם שכירות בין כה וכה. ונכון שהיית משלם לדירה יותר קטנה, אבל אתה לא משלם את מלוא השכירות של הדירה הזאת, אלא את חציה. ויותר מזה: אין כמעט פערי הכנסה ביניכם. אני מציעה שתשחרר. תצא (במוח) מחצי החדר, תחיה אתו באושר, ותראה לאן מובילה הזוגיות הזו לטווח ארוך.
אני החזקתי את הדירה ההיא הרבה יותר זמן משרציתי, בגללו. היא התאימה לו ולילדיו שהיינו מארחים לעתים מזומנות. בסוף, נשבר לי, ובאיחור של כמה שנים ממה שתכננתי מראש הודעתי שאני רוצה למכור אותה ולעבור לשכונה אחרת גם אם במחיר הקטנת הדירה. בטחתי בזוגיות הזו, אבל ההודעה שלי היתה מנותקת ממנה. אמרתי בלבי: עם הזוגיות נתמודד. ומה אם היה פוגש אותי היום בדירה אחרת, קטנה יותר, לא היה יוצא אתי?
ובאמת, לאחר זמן קצר הודיע לי שהוא ישמח לרכוש אתי ביחד דירה בשכונה אחרת, וזה מה שעשינו.
לדבר, לתקשר. אצלנו זה היה כמו הקיפודים: לאט, ובזהירות.

I C E M A N 7

New member
לא נעים לך כי אין לך קייס

הוא מאחסן יותר דברים בדירה, אבל לך יש חצי חדר משלך.
זה לא משנה שהוא ממילא היה משלם את המשכנתא, כי תיאורטית בלעדיך הוא יכול היה להכניס שותף.
ואם מחר הריבית תעלה ותשלום המשכנתא שלו יזנק? אתה לא קשור לזה.
אם אתה באמת מגיע ממקום של קושי כלכלי ולא מאגו, תושיב אותו לשיחה ותודיע לו שלצערך אתה חושב על מעבר לדירה אחרת זולה יותר.
שאתה מעוניין להמשיך בזוגיות, אבל לא מסוגל לעמוד במחיר של מגורים משותפים.
אם תעשה את זה אמיתי (גם אם זה לא אמיתי
), ואם אתה בכללי בן זוג די טוב,
רוב הסיכויים שההצעה להפחית את התשלום תבוא ממנו.
ואם לא, חייך אכלת אותה.

אייבורי

New member
חשבון שלא מסתדר לי

&nbsp
אתם גרים יחד בדירה של 3 וחצי חדרים.
חדר שינה (שאתה משתמש בו)
סלון (שאתה משתמש בו)
מקלחת ושירותים (עדיין משתמש בהם)
&nbsp
ונותרו בעצם חדר וחצי שמשום מה החלטתם לעשות את חדר העבודה בחצי חדר.
&nbsp
אני במקומך הייתי מציע לאור הנסיבות, להעביר את החדר עבודה לחדר הנוסף.
ככה לא יהיו חיות ויהיה לך הרבה מקום.

הבעיה שלך בלתי פתירה

כי כמו שבדרך כלל אומר מריוס לבעיה הכספית לרוב יש תשתית רגשית. אם אני מבינה נכון, אין כל סימטריה כלכלית ביניכם - הוא בעל נכס, מרוויח הרבה יותר טוב. אתה - נטול נכסים והרבה פחות מכניס. מצב זה של אי שיוויון מכתיב מראש את יחסי הכוחות ביניכם ככאלה שאתה 'פוחד לדבר' כדי לא לאבד אותו. כי בסך הכל, למרות שאתה מציג את עצמך כ'יושב לבד בחושך בחצי חדר כמו כלב וחתול'
, כרגע אתה חי באופן 'משודרג', ונהנה מתנאים פיזיים משופרים. ואתה טוען שאתה גם אוהב אותו, אז בכלל.
אבל מצד שני מכרסם בך המרמור. על זה שהוא יותר. ותמיד יהיה. ושאין שיוויון. שהמשקל שלך נמוך יותר. וגם על זה שהוא גובה ממך שכ"ד על הבית שלו. כאילו, זה הגיוני והכל, אבל אתה משלם לו על זה שאתה חי איתו. רגשית זה לא אותו דבר כמו לשלם למישהו זר על השכרת מגורים. אז בתגובה לחוסר השיוויון ותחושות 'הקיפוח' אתה מתחיל לחשב את המטראג' של שטח המחיה הריאלי שלך, ומנסה לאסוף כל פירור של טיעון כדי לבוא למשא ומתן לקיצוץ בעול הכספי שיפצה קצת על העול הרגשי מול הlandowner בתחושה כלשהי של 'צדק'.

ואם אתה שואל אותי, לו אני הוא, שמכניס אותך לחייו ולביתו בחזקת שיתוף מלא, ובכך פוטנציאלית מסכן את הנכס שלו בתביעת 'חצי' לאחר הפרידה, לו הייתי שומעת ממך בקשה לצמצם את השתתפותך בחלקך שהסכמת עליו כשנכנסת על סמך הניתוחים שאתה מציג, ובכלל זה 'שבמקום אחר היית שוכר בהרבה פחות' - אני הייתי בועטת אותך החוצה, מבלי להגיד שאתה קמצן או חסכן. כי הבעיה שלך היא לא הקמצנות. הבעיה שלך היא קטנות רוח, והפתרון הרגשי שאתה רואה לקונפליקט הפנימי שמוליד האי שיוויון ביניכם הוא לחפש 'איך לדפוק אותו' על זה שיש לו יותר, ואיך לתת מעצמך פחות כשהוא נותן הכל.

ראשית, את רושמת בצורה מאוד פוגענית

אני מרוויח כמוהו
&nbsp
אני לא מחפש לדפוק אותו
אבל כן מרגיש פגוע מהסיטואציה, כך שזה גם רגשי
&nbsp
&nbsp
מראש הצעתי שכ״ד נמוך יותר אבל הוא רצה להעלות.
&nbsp
&nbsp
למה כל זה קטנות רוח?
מה הפתרון הרגשי האחר?

טוב, יש גם ימים כאלה

לא תמיד הקליינטים שלנו יוצאים מרוצים
.

תנסה לחשוב למה אתה מרגיש פגוע. ו, לא כל כך הבנתי - הוא עכשיו מנסה להעלות את 'שכ"ד'? או שאתה מנסה להוריד?

אני תוהה אם להוריד

מקווה שלא תארתי דברים בצורה מעותת.
&nbsp
הוא אוהב אותי ונותן לי יד חופשיה להזמין אורחים בתיאום.
כמו שעושים דברים בין בני זוג

למעלה