תשלום על רכיבת מבחן?

פרארי1

New member
תשלום על רכיבת מבחן?

לאחרונה קיבלתי מסר מגולש שסיפר כי רצה לקחת מעופר אבניר ויסטרום 650 לרכיבת מבחן ונאמר לו כי מלבד גיהוץ האשראי כערבון, דבר מקובל גם אם לא הכי סימפטי, הוא התבקש לשלם בעבור הנסיעה.

היבואנים אמורים להיות מעוניינים שניקח רכיבות מבחן, זה אמצעי טוב לקדם מכירות, לכן לא מובנת לי הדרישה לתשלום.
מישהו נתקל בזה?
שמע על מקרה דומה?

rusti james

New member
כן, לפני כחצי שנה

לפני קורס רכיבה מתקדמת שעברתי פנה אלי טלפונית איש הקשר של החב' שסיפקה את האופנועים למדריכים ושאל באם ארצה לנצל את ההזדמנות שיש הובלת כלים ומסלול והאם יש איזה דגם שלהם שארצה לבדוק ברכיבת מבחן... ציינתי דגם אחד שעניין אותי והוא אמר שזה יעלה לי 200ש"ח. חייכתי (שיחת טלפון,כן?) ועניתי שלא אשלם על רכיבת מבחן, הוא הציע להוזיל ושאל: 99ש"ח?, חזרתי ואמרתי שלא אשלם על רכיבת מבחן ומצידי שלא יביא את הדגם בשבילי...
אז נאות האיש ואמר: בסדר, בשבילך נעשה את זה בחינם.
צחקתי והודיתי לו...
כשסגרתי את הטלפון, אמרתי לחבר שהיה איתי ושמע את השיחה (גם הוא רוכב) - הנה בנאדם שהפסיד אותי כלקוח. ושהדבר מעיד כנראה על המצב הכלכלי העגום אליו הגיע הענף.

בסיום הקורס שאל אותי הנציג אם ארצה סיבוב על האופנוע - אבל מפאת קוצר הזמן לא התאים לי.

לא אנקוב בשמות ספציפיים כי זו ביצה קטנה וכולם כבר בטח מבינים במי מדובר בכל מקרה.

אני מקווה שאף אחד לא ישלם על רכיבת התרשמות לעולם.
כדבריך, אין הגיון בזה ורכיבה שכזו צריכה להיות אינטרס של היבואן - שרוצה למכור.

פרארי1

New member
אין לי מושג על מי מדובר

אבל כמובן מכבד את החלטתך לא לחשוף.

מה שאתה מספר עוד הרבה יותר גרוע ממה שאני שמעתי, כאן כבר באמת הגועל עולה מדרגה עם ההתמקחות על המחיר ומשפט המחץ הכל כך ישראלי - בשבילך נעשה מאמץ / מחיר / מערוף / וואטאבר.

אל תעשו כלום בשבילי, תעשו את מה שצריך בשביל כל הלקוחות בלי קשר להכרות אישית, סלבריטאות או השד יודע מה.

rusti james

New member

jony stekino

New member
אני לא מבין למה אתה לא מפרסם אותם ?

פשוט שנדע לא להתקרב אליהם , פשוט בושה

פרארי1

New member
ובדיוק בגלל זה, זה מקומם

מה יהיה ה"מצליח" הבא?
תשלום על מילוי אוויר בתחנת דלק?
חיוב על כל פעם שאתה מתיישב "למדוד" כלי בסוכנות?
היטל עמידה ברמזור על פי משך הזמן שעמדת? (עוד הזדמנות להשחיל את הרוכבים עם החיישנים שלא מזהים דו"ג...)

jeffy1

New member
תשאל את הממשלה על מס אויר לנשימה

נתתי עוד ראיון לפקידון במשרד האוצר
.

אני יודע על מה רסטי מדבר ובסופו של דבר לא נתנו לאף אחד שם סיבוב מבחן לומרות

שהיה להם אינטרס למכור,
משהו על ביטוח מסלול

אם פי 3

New member
מעניין שבאותה הזדמנות

ומשערת שאותם אנשים, מאד מאד ניסו לשכנע אותי להגיד איזה כלי להביא לצורך נסיעת מבחן. לא היה לי משהו ספציפי, ולא דובר על תשלום כלשהו.

rusti james

New member
גם אצלי עלה עניין התשלום רק אחרי ש

גם אצלי עלה עניין התשלום רק אחרי שציינתי שם ספציפי של דגם, כנראה חלק מהשיטה וכנראה2 שזה נבע מתוך הידיעה שזה לא לגיטימי...

אם פי 3

New member
הבנתי,

זה רק נראה לי הזוי, לשכנע אותך "בכוח" לעשות נסיעת מבחן (כלומר - אפילו לא יוזמה שלך), ואז לדרוש עליה תשלום.

ובאמת, בסופו של דבר, ממילא לא הביאו כלים, ואי אפשר היה לעשות נסיעות מבחן.... אולי כי היה ברור שלא ישלמו על זה, ושרוב מי שבא להדרכת רכיבה מתקדמת ועוד בתצורה מוזלת, הוא לאו דווקא הלקוח המיידי הבא.

Ayokin

New member
חוצפה
מגעילים אותי היבואנים האלו

חבל שאין אייקון לבחילה

yoyopolanski

New member
מוזר מאוד.. אני עשיתי לא מזמן..

על ורסיס, ויסטרום וטראנסלפ, לא ביקשו ממני כלום חוץ מכרטיס אשראי לביטחון (בהונדה אפילו לא את זה..)

אם זה יקרה, כנראה שהמצב בשוק באמת קשה..

פרארי1

New member
מן הסתם לא מדובר בתופעה כללית

אחרת זה היה צף כבר מזמן והייתה קמה צעקה, אבל גם מקרים בודדים לא אמורים לקרות, לדעתי.

לגבי הונדה, הם היבואן היחיד שמבטח את כלי המבחן בביטוח מקיף ולכן לא נדרש גיהוץ אשראי כערבות.

למעלה