תשלום על ימי מחלה

a wild rose

New member
תשלום על ימי מחלה

שלום רב,

נעדרתי מהעבודה למשך 3 ימים בגין מחלה, כאשר הימים המדוברים היו רביעי, חמישי וראשון - הייתי חולה ברצף כולל הסופ"ש (סך הכל 5 ימים). הגשתי אישורי מחלה כנדרש, אולם לפי חשבת השכר אני זכאית לתשלום רק על חצי יום מחלה אחד, בטענה שיום המחלה האחרון - ביום ראשון, נחשב ליום מחלה חדש היות שהרצף נקטע (לפי החישוב של: יום מחלה ראשון לא משולם, יום שני משולם 50%).

דבריה של חשבת השכר נשמעים לי תמוהים ואף לא הגיוניים - אשמח לקבל לינק ללשון החוק בנושא על מנת שדברים יהיו ברורים יותר.

בנוסף: פוטרתי ממקום העבודה, ונאמר לי שמגיע לי יום התראה מוקדמת ונשאלתי אם ארצה להגיע יום למחרת לעבודה. לאור אי הנעימות שנוצרה, העדפתי לוותר על ההגעה. האם במצב כזה המעסיק יכול לטעון שאינו נדרש לשלם לי על ההתראה המוקדמת, היות שהוא נתן לי את האפשרות להגיע ואני ויתרתי על כך?

תודה רבה!

ימי מחלה ופיטורים

אם הבאת אישורי מחלה לא רציפים אז את זכאית ל- 1 ימי מחלה (חמישי חצי יום), אם היית מביאה ימים רציפים היית זכאית ליום וחצי- את מופנית לחוק דמי מחלה.
אם ויתרת על יום הודעה מוקדמת הרי שאינך זכאית לשכר בגינו.

a wild rose

New member
הבאתי אישור לימים רציפים

היה מדובר באותה מחלה שכללה גם סופ"ש. בכל מקרה, תשובת חשבת השכר השתנתה, היא טוענת שלא צברתי מספיק ימי מחלה היות שלא עבדתי במשך כל אותו חודש (כי פוטרתי באמצע החודש), ולכן איני זכאית לתשלום - וזה למרות שבתלוש הופיע שאני זכאית ל1.3 ימי מחלה, לדבריה הרישום הזה הוא טעות - מה שלא נשמע הגיוני. האם יש לי על מה להתווכח?
&nbsp
&nbsp

n a m a s t e

New member
לא צריך להתווכח על מה שמגיע לך על פי החוק.

למשרה מלאה צוברים 1.5 ימי מחלה לכול חודש עבודה.
בחודש שעבדת רק בחלק מהימים הצבירה היא יחסית.

n a m a s t e

New member
תשובות

1. נושא המחלה - יש משמעות לחישוב אם השכר הוא חודשי או שעתי/יומי. ראי הסבר מפורט בלינק המצורף.

http://www.kolzchut.org.il/he/דמי_מחלה

2. לגבי הודעה מוקדמת. מאיך שאת/ה מציג/ה את השאלה של המעסיק אלייך נראה לי שהמעסיק מחוייב לשלם על יום ההודעה המוקדמת - כחלף הודעה מוקדמת כיוון שלא הגעת לעבודה.

a wild rose

New member
תודה על תשובתך

לא הבנתי את כוונתך בסעיף 2 - האם העובדה שהמעסיק שאל אותי אם ארצה לבוא לעבודה לאחר שפוטרתי יוצרת משמעות שונה מאשר אם היה דורש ממני שאגיע/אומר לי לא להגיע?

למעלה