שאלות הבהרהתשלום על התראה
בחוזה עם המעסיק היה כתוב שיש התראה של 6 שבועות . בפועל כאשר המעסיק הודיע לי על סיום העבודה , הוא אמר שהוא צריך להודיע 10 ימים לפני. האם מישהו יודע האם זה נכון ?
הבהרהשאלות הבהרה
כמה זמן עבדת? האם משולמת משכורת קבועה או שכר לפי שעות/ימי עבודה? אנא צטט במדויק את הכתוב בחוזה לגבי הודעה מראש. נא לאשר שמדובר בפיטורים ביוזמת המעסיק . מה הסיבה לפיטורים?
כעיקרון יש בסיס לתבוע את ההתראההבהרה
עבדתי 10.5 חודשים במשכורת חודשית . סיבת הפטורין אי עמידה ביעדי המכירות. לפני כן עבדתי באותו מקום 3 חודשים דרך חברת כח- אדם. ציטוט:" תקופת ניסיון הדדי נקבעת לתקופה של שלושה חודשים. לאחר תקופת הניסיון במקרה של הפסקת ההתקשרות מחוייבים הצדדים להודיע 6 שבועות מראש על סיום ההתחייבויות שהוסכמו. הפסקת העבודה במהלך תקופת הנסיון מחייבת את הצדדים בהודעה מראש של 14 ימים."
תיקוןכעיקרון יש בסיס לתבוע את ההתראה
שסוכם עליה. אולם בפרקטיקה, אני בספק לגבי תוצאות תביעה כזו וזאת לאור תקופת עבודתך הקצרה ולאור העובדה שתביעה היא עניין ארוך ומייגע ולא ברור עד כמה היא כדאית במקרה מסוג זה. כעיקרון, עפ"י חוק, מי שהועסק 10 חודשים זכאי להודעה מוקדמת של עשרה ימים אם עבד במשכורת (שכר גלובלי) או של 11 יום אם עבד בשכר (עפ"י שעות).
תביעהכעיקרון יש בסיס לתבוע את ההתראה
שסוכם עליה. אולם בפרקטיקה, אני בספק לגבי תוצאות תביעה כזו וזאת לאור תקופת עבודתך הקצרה ולאור העובדה שתביעה היא עניין ארוך ומייגע ולא ברור עד כמה היא כדאית במקרה מסוג זה. כעיקרון, עפ"י חוק, מי שהועסק 10 חודשים זכאי להודעה מוקדמת של עשרה ימים אם עבד במשכורת (שכר גלובלי) או של 11 יום אם עבד בשכר (עפ"י שעות).
נקודה נוספתהבהרה
עבדתי 10.5 חודשים במשכורת חודשית . סיבת הפטורין אי עמידה ביעדי המכירות. לפני כן עבדתי באותו מקום 3 חודשים דרך חברת כח- אדם. ציטוט:" תקופת ניסיון הדדי נקבעת לתקופה של שלושה חודשים. לאחר תקופת הניסיון במקרה של הפסקת ההתקשרות מחוייבים הצדדים להודיע 6 שבועות מראש על סיום ההתחייבויות שהוסכמו. הפסקת העבודה במהלך תקופת הנסיון מחייבת את הצדדים בהודעה מראש של 14 ימים."
פיצויים ודמי הבראהנקודה נוספת
אם העובד מסוגל להוכיח אי נכונות של סיבת הפיטורים, יש כאן עילה גם לתביעה של פצויי פיטורים, מאחר והפיטורים הם סמוכים לתקופה של שנת עבודה. גם אם העובד יראה שאי העמידה ביעדי המכירות היתה אחידה לאורך כל השנה (או שהעובד אף השתפר בחודשים האחרונים) יש סיכוי לזכות בתביעה. אם בחודשים האחרונים היתה ירדיה בעמידה ביעדי המכירות אין טעם לנסות ולתבוע את הפצויים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.