תשלום על התראה

• פותח הנושא g713
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

g713

New member
תשלום על התראה

תשלום על התראה
בחוזה עם המעסיק היה כתוב שיש התראה של 6 שבועות . בפועל כאשר המעסיק הודיע לי על סיום העבודה , הוא אמר שהוא צריך להודיע 10 ימים לפני. האם מישהו יודע האם זה נכון ?

שיר ורד

New member
שאלות הבהרה

תשלום על התראה
בחוזה עם המעסיק היה כתוב שיש התראה של 6 שבועות . בפועל כאשר המעסיק הודיע לי על סיום העבודה , הוא אמר שהוא צריך להודיע 10 ימים לפני. האם מישהו יודע האם זה נכון ?
שאלות הבהרה
כמה זמן עבדת? האם משולמת משכורת קבועה או שכר לפי שעות/ימי עבודה? אנא צטט במדויק את הכתוב בחוזה לגבי הודעה מראש. נא לאשר שמדובר בפיטורים ביוזמת המעסיק . מה הסיבה לפיטורים?

g713

New member
הבהרה

שאלות הבהרה
כמה זמן עבדת? האם משולמת משכורת קבועה או שכר לפי שעות/ימי עבודה? אנא צטט במדויק את הכתוב בחוזה לגבי הודעה מראש. נא לאשר שמדובר בפיטורים ביוזמת המעסיק . מה הסיבה לפיטורים?
הבהרה
עבדתי 10.5 חודשים במשכורת חודשית . סיבת הפטורין אי עמידה ביעדי המכירות. לפני כן עבדתי באותו מקום 3 חודשים דרך חברת כח- אדם. ציטוט:" תקופת ניסיון הדדי נקבעת לתקופה של שלושה חודשים. לאחר תקופת הניסיון במקרה של הפסקת ההתקשרות מחוייבים הצדדים להודיע 6 שבועות מראש על סיום ההתחייבויות שהוסכמו. הפסקת העבודה במהלך תקופת הנסיון מחייבת את הצדדים בהודעה מראש של 14 ימים."

כעיקרון יש בסיס לתבוע את ההתראה

הבהרה
עבדתי 10.5 חודשים במשכורת חודשית . סיבת הפטורין אי עמידה ביעדי המכירות. לפני כן עבדתי באותו מקום 3 חודשים דרך חברת כח- אדם. ציטוט:" תקופת ניסיון הדדי נקבעת לתקופה של שלושה חודשים. לאחר תקופת הניסיון במקרה של הפסקת ההתקשרות מחוייבים הצדדים להודיע 6 שבועות מראש על סיום ההתחייבויות שהוסכמו. הפסקת העבודה במהלך תקופת הנסיון מחייבת את הצדדים בהודעה מראש של 14 ימים."
שסוכם עליה. אולם בפרקטיקה, אני בספק לגבי תוצאות תביעה כזו וזאת לאור תקופת עבודתך הקצרה ולאור העובדה שתביעה היא עניין ארוך ומייגע ולא ברור עד כמה היא כדאית במקרה מסוג זה. כעיקרון, עפ"י חוק, מי שהועסק 10 חודשים זכאי להודעה מוקדמת של עשרה ימים אם עבד במשכורת (שכר גלובלי) או של 11 יום אם עבד בשכר (עפ"י שעות).

שיר ורד

New member
תיקון

שסוכם עליה. אולם בפרקטיקה, אני בספק לגבי תוצאות תביעה כזו וזאת לאור תקופת עבודתך הקצרה ולאור העובדה שתביעה היא עניין ארוך ומייגע ולא ברור עד כמה היא כדאית במקרה מסוג זה. כעיקרון, עפ"י חוק, מי שהועסק 10 חודשים זכאי להודעה מוקדמת של עשרה ימים אם עבד במשכורת (שכר גלובלי) או של 11 יום אם עבד בשכר (עפ"י שעות).
תיקון
הודעה מראש על פי חוק , לתקופת עבודה של 10 חודשים היא 16 יום לעובד במשכורת ו10 ימים לעובד בשכר. ל 10.5 חודשים זה 17 יום לעובד במשכרות ו 10.5 לעובד בשכר. לדעתי , יש סיכוי טוב להצלחת התביעה, כי התניה בחוזה שאיננה לרעת העובד היא חוקית ומחייבת. גם תקופת העבודה היא מספיק ארוכה וקרובה לשנה. במסגרת דיון משפטי הייתי מציע להגיע לפשרה של הודעה מראש של חודש. (כפי שהיה מתחייב אילו הפיטורים היו לאחר שנה). הגיע גם הזמן להעניש קצת את המעסיקים הקובעים תקופת הודעה מראש ארוכה מהקבוע בחוק ומנסים לתפוס את החבל בשני קצותיו. כשהעובד מתפטר , הם מזהירים אותו שלא יעז להפר את תנאי החוזה ואילו כשהם מפטרים הם נזכרים פתאום שבחוק לא נדרשת תקופת עבודה כל כך קצרה.

g713

New member
תביעה

תביעה
מכיוון שמדובר בסכום נמוך יחסית 5000 ש"ח , ובמידה ואגש לבית דין לעבודה האם התהליך יהיה קצר , כ 3-4 חודשים ? לאור הנתונים הנ"ל מהם סכוי הצלחת התביעה ? תודה.

שיר ורד

New member
נקודה נוספת

הבהרה
נקודה נוספת
אם העובד מסוגל להוכיח אי נכונות של סיבת הפיטורים, יש כאן עילה גם לתביעה של פצויי פיטורים, מאחר והפיטורים הם סמוכים לתקופה של שנת עבודה. גם אם העובד יראה שאי העמידה ביעדי המכירות היתה אחידה לאורך כל השנה (או שהעובד אף השתפר בחודשים האחרונים) יש סיכוי לזכות בתביעה. אם בחודשים האחרונים היתה ירדיה בעמידה ביעדי המכירות אין טעם לנסות ולתבוע את הפצויים.

g713

New member
פיצויים ודמי הבראה

נקודה נוספת
אם העובד מסוגל להוכיח אי נכונות של סיבת הפיטורים, יש כאן עילה גם לתביעה של פצויי פיטורים, מאחר והפיטורים הם סמוכים לתקופה של שנת עבודה. גם אם העובד יראה שאי העמידה ביעדי המכירות היתה אחידה לאורך כל השנה (או שהעובד אף השתפר בחודשים האחרונים) יש סיכוי לזכות בתביעה. אם בחודשים האחרונים היתה ירדיה בעמידה ביעדי המכירות אין טעם לנסות ולתבוע את הפצויים.
פיצויים ודמי הבראה
התחלתי לעבוד באותו מקום עבודה 3 חודשים דרך חברת כח-אדם ואז בחוזה ישיר מול החברה. מאז תחילת עבודתי דרך חברת כח -אדם עברה יותר משנה האם לאור זאת אני זכאי ל פיצויים ודמי הבראה ? תודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה