תשלום מס ?

liorkl

New member
תשלום מס ?

לפני כחודש האוטו שלי נלדק כתוצאה מקצר חשמלי , לאחר כרבע שעה הגיע כבאית והם כיבו את השאריות שנשארו (רוב האש כובתה ע"י נהגים שעצרו כדי לעזור) אחרי שהם כיבו את האש השוטר ביקש שאזיז את האוטו כי הוא היה טיפה על הכביש , האוטו נדלק שוב והכבאים כיבו אותו בשנית (לאחר שכבר קיפלו את הציוד שלהם) לפני כמה ימים קיבלתי מכתש תשלום אגרה למכבי אש על סך של יותר מ-200 שקלים האם זה חוקי? ומאיפה ההנחה הזאת ? אם למישהו נשרף בית כתוצאה מקצר במטבח נניח , הוא צריך לשלם לשירותי הכבאות ?

alonk7

New member
ליאור הנכבד...

תשלום אגרה למכבי אש הינה כתובה בחוק.... וגם אם למישהו נשרף הבית הוא צריך לשלם לפי חוקי המדינה.... שבה מוגדר בחוק על סמך מה נקבע התשלום שקיבלת לשלם... חשוב לי להדגיש שאני לא סמכות לומר לך את זה... וכמו כן הפורום אינו גוף רשמי המייצג את שרותי הכבאות. לקבלת תגובה רשמית יש לפנות לתחנות הכיבוי עצמן או לנציבות הכבאות וההצלה מקווה שעזרתי

liorkl

New member
טוב לדעת , תודה

אבל הנקודה היא שהאש כובתה לא ע"י מכבי אש והאש נדלקה מחדש כתוצאה מכך שהזזתי את האותו (הדלקתי סוויץ') בהוראת שוטר והיה אפשר רק לדחוף קצת את האוטו ימינה...

הנקודה ברורה אבל..

הנקודה ברורה..שאתה קיבלת הוראה מהשוטר וכל זה..אבל אגיד לך יותר מזה גם אם הכבאים היו מגיעים למקום והרכב לא היה בוער אלא רק היו מבצעים נניח שטיפת כביש לאחר תאונה, היה מגיע חיוב ע"פ מספרי רכב\ים..כי ככה זה ע"פ חוק. אגב אם יש לך לרכב ביטוח מקיף סביר להניח שהוא יכסה את הדו"ח שקיבלת משירותי הכיבוי.. ושוב כל מה שנאמר פה הוא בגדר חוות דעת אישית ,לקבלת תגובה רשמית אנא פנה לשירותי הכיבוי במקום מגוריך.

למעלה