תשלום לעמותה

• פותח הנושא וק
  • פורסם בתאריך

וק

New member
כבר קנינו אותו

והוא עלה לנו הרבה יותר מ3,800 ש"ח. חוץ מזה, אתה מאוד אופטימי. גם אחרי ששילמנו איננו יודעים דבר...

לארי

New member
../images/Emo63.gif"ניהול תקין של עמותה"- מצורף מ

מסמך רשמי: "מדינת ישראל-משרד הפנים-רשם העמותות ניהול תקין של עמותה". לעיונכם-מומלץ לקרוא !

Amuta

New member
לארי תודה

אכן מסמך חשוב. חברי וועד העמותה - מציע שתקראו אותו היטב. יש לכם מחויבות ואחריות אישית כלפי תפקוד העמותה ודרך הניהול. אם לא תתעוררו עכשיו אתם עלולים למצוא את עצמכם בתביעות אישיות - שימו לב גם לנושא של קרבה וניגוד אינטרסים עם בכירי העמותה. תתחילו לפעול לפני שיהיה מאוחר מדי. בהצבעת וועד פשוטה שלכם ניתן לפתר את המנכ"ל שנכשל - בצעו זאת

לארי

New member
"בקשה לעיון צילום ואימות מסמכים"

בקשה רשמית לעיין בכל מסמכי העמותה ולצלמם וזאת דרך רשם העמותות שמחוייב לאפשר את הגישה למידע. טופס הבקשה המלא נמצא כאן, ממתין למילוי. העלות לצילום מפורטת בטופס הזה.

ISRAELDN

New member
מסובך ומפחיד!!!

ערב טוב . קראתי בשקיקה את כל המידע על העמותה שאני חבר בה והמצב המסובך שניקלענו אליו המסקנה שלי היא שאין מנוס מלקחת עורך דין טוב [לשלם עוד 2000 ש"ח ]ולהיות בטוח שמקצוען אובייקטיבי יטפל בנו גם אם רק מחצית מחברי העמותה ישלמו לו זה המון כסף אני מאמין שהרבה ערכי דין טובים יסכימו לעבוד במחיר כזה האם יש עוד אנשים שחושבים כמוני ערב טוב ישראל דנינו

tifani123

New member
העברת משרדי העמותה ליישוב

דבר אחד שכולנו מסכימים: הורדת תקורת העמותה ע"י העברת המשרדים מרמת השרון ליישוב.

באג4

New member
וצמצום צוות המשרד

ומשכורות שמשלמים. דרך אגב - אם מדובר ברזרבה, מה הבהילות? למה לא קודם אסיפה שתסביר הכל ואח"כ תשלום? למרות שהועד יודע היטב שלא ניתן לפרק את העמותה עכשיו, בגלל עניין הבתים המעוכבים, נוח לו להפיל את התיק על חברי עמותה שלא ירצו לשלם. כמו שנוח לו להפיל את העלויות הגבוהות , יחסית למתוכנן, על גורמים מתכננים,מועצה וכו. תמיד מישהו אחר אשם בכשלונות ותמיד חברי העמותה משלמים ותמיד הוועד מתחבא.

אליבקר

New member
מי הם חברי וועד העמותה

מישהו יכול לפרסם את שמם וכיצד ניתן לדבר איתם? אם הם רק חותמת גומי של היו"ר עדיף שיתפטרו ויתנו לאנשים אחרים לפעול למען סיום קצר ומהיר לפרןייקט שעד כה היה חיובי אך מובל לכיוון התנגשות ע"י הוועד הקיים. אלי

פרוק העמותה

אלי, את שמות אנשי הוועד אני מניחה שאפשר לקבל בעמותה. כולם רוצים סיום קצר ומהיר לפרויקט ואם היה ברור שאנחנו בכיוון לא היתה בעיה עם התשלום.אף אחד לא רוצה להחזיק את העמותה בחיים יותר ממה שחייבים וכולנו נשמח על סגירתה. הבעיה היא הדרישה לתשלום ללא התחייבות ברורה על סגירת העמותה. אני לא שקטה לגבי הסבירות לתשלומים נוספים ונראה שיש עוד הרבה משתכנים שזה מדאיג אותם. תשובות לכמה שאלות פשוטות היו מרגיעות הרבה אנשים: כנראה שיש רזרבות, האם הערכה של הרזרבות (כולל התשלום הנוסף) כוללים תביעה של המעוכבים לפי תרחיש הכי פסימי שאפשר ומי ערך את התחשיבים. מהו התהליך של סגירת העמותה וההיבטים השונים ,כולל לוח זמנים צפוי. מה יעשה עם נכסים של העמותה, תביעות עתידיות ועוד.כל אלה נושאים רלוונטים שכרגע אין לנו מושג מה קורה איתם. העובדה שדורשים תשלום נוסף מעידה על כך שנעשו שגיאות בעבר ,לכן הדאגה שגם עכשיו נעשית טעות לגיטימית. אם ימסרו לנו אינפורמציה ייתכן והכל יהיה יותר פשוט.אבל האינפורמציה לא נמסרת . הפורום הזה הוא מקום מצויין להעברת מידע. אם מישהו מהוועד יהיה מוכן לענות על השאלות שאנחנו מעלים אני בטוחה שחלק גדול מהמתחים ,החששות ,הדאגות והכעסים יפחתו. אז נראה אם מישהו מהוועד מוכן להרים את הכפפה ולעלות לפורום.

ISRAELDN

New member
אחריות ומנהיגות !!

אני פונה בכל לשון של בקשה לחברי הוועד של העמותה רק בידיכם לעצור את ההידרדרות שלנו לתהום ,תהום שלאף אחד מאיתנו אין יכולת להעריך את עומקה. בסך הכל צריך הסבר לכל השאלות [חוסר אינפורמציה יוצר היתנגדות ורכילות !!!] יש אנשים שחושבים ששקיפות גורמת לנזקים "זה נכון רק במידה ויש למישהו מה להסתיר" בבקשה גלו יוזמה והשמיעו את קולכם ישראל דנינו

חן אלכס

New member
תשלום לעמותה

אני שילמתי את הכסף היום וברצוני לשתף בנימוקים מדוע עשיתי זאת: א) אני יוצא מתוך הנחה שאנשי ועד העמותה הם לא חבורה שבכוונתם לשדוד אותי ולברוח עם הכסף - יכלו לעשות זאת כשכסף גדול באמת עבר תחת ידם. ב) בשלב הנוכחי, בו אני מוצא את עצמי חי בבית שבנייתו נסתיימה, הפיתוח הסביבתי הושלם על פי התכנון ולא הייתה חריגה מהתקציב, אני יכול לציין שלא הרבה עמותות שעסקו בבנייה הצליחו בכך. לא צריך להרחיק לכת - מספיק להתעניין קצת בהיסטוריה של לפיד. ג)חלק לא מבוטל מהסוגיות המשפטיות נגד העמותה ושל העמותה נגד גורמים אחרים מקורם בבעיות שנוצרו במהלך הזמן עם חברי העמותה השונים: מגרשים מעוכבים, תשתיות בתחומי מגרש וכו'.לפי מיטב ידיעתי, הטיפול בסוגיות משפטיות אלה דרש לא מעט משאבים וטרם הגיע לסיומו. גישתי היא, שגם אם מטרת העמותה לגבי רוב גדול של חבריה הושגה וניתן לפעול לסגירת העמותה, הרי ששיריון רזרבה כספית סבירה לטיפול בהתחייבויות העמותה כלפי אותם חברי העמותה שטרם זכו להקמת ביתם - זה דבר לגיטימי בהחלט. יתרה מזאת, לא התעצלתי ובדקתי ומסתבר שגם החוק (חוק העמותות) דורש קיום רזרבה כספית נאותה בטרם החלטה על סגירת העמותה. ד)הדבר שקומם אותי כשקראתי את המכתב שנשלח מהעמותה היה שהוצג בו קשר מחייב לכאורה בין איסוף הכסף מחברי העמותה להחלטה לגבי עריכת כנס העמותה ולהעברת הנכסים (מגרשים ובתים) לבעלות חברי העמותה. אי לכך, נערכו שתי פגישות בהן השתתפתי, עם יו"ר ועד העמותה, דרור הלוי.בפגישות אלה נדרש דרור כי הקשר הנ"ל ינותק בהכרזת ועד העמותה בפני חברי העמותה. לאור דרישה זו ופניות של חברים אחרים שהגיעו אל ועד העמותה יצא אל חברי העמותה מכתב המבהיר, בין יתר הסוגיות שהועלו בו, כי העברת הבעלות במגרשים תהיה מיידית לאחר ביצוע התשלום ולא תותנה עוד בכלום, כל עוד הדבר תלוי בועד העמותה. ה) אני אישית חושב שהיעדר רישום הבעלות בנכס על שמי הוא מנוף כבד מאד לדרישות כספיות כאלה ואחרות, בין אם מצד העמותה ובין אם מצד מי שיכנס לנעליה. זה לא אומר שהעברת הבעלות על שמי פוטרת אותי מכל חוב, היא רק מצמצמת את המנוף לסחיטה ונותנת לי הרבה יותר חופש פעולה בהתמודדות. לכן, לאור הצהרה מפורשת של העמותה בדבר מיידיות של העברת הבעלות על שמי, אני אישית מוכן לקחת סיכון מסויים בהיקף של 3,800 ש"ח ובכך לזרז את תהליך העברת הבעלות. ו)לסיום - במה שהתחלתי. אני לא שותף לדעות הנשמעות פה ושם לעניין הצורך בבדיקת התנהלות העמותה ושל ענייניה הכספיים מיום היווצרה ועד היום.לדעתי, בהתייחס לגודל, היקף הפרוייקט, מורכבותו ומעורבות שלילית של הרבה מאד גורמים חיצוניים שלא תרמו להתקדמותו - הפרוייקט הצליח מעל ומעבר למשוער. אם היו טעויות, לדעתי הן היו בטווח של שיקול דעת, טעויות בהן לא טועה רק מי שלא עושה. ז) ואחרי סיום - אני לא חבר בועד העמותה, לא חבר של דרור הלוי ולא מכיר אף אחד מחברי הועד הנוכחיים של עמותת לוחמי צה"ל.

חן אלכס

New member
תשלום לעמותה

אני שילמתי את הכסף היום וברצוני לשתף בנימוקים מדוע עשיתי זאת: א) אני יוצא מתוך הנחה שאנשי ועד העמותה הם לא חבורה שבכוונתם לשדוד אותי ולברוח עם הכסף - יכלו לעשות זאת כשכסף גדול באמת עבר תחת ידם. ב) בשלב הנוכחי, בו אני מוצא את עצמי חי בבית שבנייתו נסתיימה, הפיתוח הסביבתי הושלם על פי התכנון ולא הייתה חריגה מהתקציב, אני יכול לציין שלא הרבה עמותות שעסקו בבנייה הצליחו בכך. לא צריך להרחיק לכת - מספיק להתעניין קצת בהיסטוריה של לפיד. ג)חלק לא מבוטל מהסוגיות המשפטיות נגד העמותה ושל העמותה נגד גורמים אחרים מקורם בבעיות שנוצרו במהלך הזמן עם חברי העמותה השונים: מגרשים מעוכבים, תשתיות בתחומי מגרש וכו'.לפי מיטב ידיעתי, הטיפול בסוגיות משפטיות אלה דרש לא מעט משאבים וטרם הגיע לסיומו. גישתי היא, שגם אם מטרת העמותה לגבי רוב גדול של חבריה הושגה וניתן לפעול לסגירת העמותה, הרי ששיריון רזרבה כספית סבירה לטיפול בהתחייבויות העמותה כלפי אותם חברי העמותה שטרם זכו להקמת ביתם - זה דבר לגיטימי בהחלט. יתרה מזאת, לא התעצלתי ובדקתי ומסתבר שגם החוק (חוק העמותות) דורש קיום רזרבה כספית נאותה בטרם החלטה על סגירת העמותה. ד)הדבר שקומם אותי כשקראתי את המכתב שנשלח מהעמותה היה שהוצג בו קשר מחייב לכאורה בין איסוף הכסף מחברי העמותה להחלטה לגבי עריכת כנס העמותה ולהעברת הנכסים (מגרשים ובתים) לבעלות חברי העמותה. אי לכך, נערכו שתי פגישות בהן השתתפתי, עם יו"ר ועד העמותה, דרור הלוי.בפגישות אלה נדרש דרור כי הקשר הנ"ל ינותק בהכרזת ועד העמותה בפני חברי העמותה. לאור דרישה זו ופניות של חברים אחרים שהגיעו אל ועד העמותה יצא אל חברי העמותה מכתב המבהיר, בין יתר הסוגיות שהועלו בו, כי העברת הבעלות במגרשים תהיה מיידית לאחר ביצוע התשלום ולא תותנה עוד בכלום, כל עוד הדבר תלוי בועד העמותה. ה) אני אישית חושב שהיעדר רישום הבעלות בנכס על שמי הוא מנוף כבד מאד לדרישות כספיות כאלה ואחרות, בין אם מצד העמותה ובין אם מצד מי שיכנס לנעליה. זה לא אומר שהעברת הבעלות על שמי פוטרת אותי מכל חוב, היא רק מצמצמת את המנוף לסחיטה ונותנת לי הרבה יותר חופש פעולה בהתמודדות. לכן, לאור הצהרה מפורשת של העמותה בדבר מיידיות של העברת הבעלות על שמי, אני אישית מוכן לקחת סיכון מסויים בהיקף של 3,800 ש"ח ובכך לזרז את תהליך העברת הבעלות. ו)לסיום - במה שהתחלתי. אני לא שותף לדעות הנשמעות פה ושם לעניין הצורך בבדיקת התנהלות העמותה ושל ענייניה הכספיים מיום היווצרה ועד היום.לדעתי, בהתייחס לגודל, היקף הפרוייקט, מורכבותו ומעורבות שלילית של הרבה מאד גורמים חיצוניים שלא תרמו להתקדמותו - הפרוייקט הצליח מעל ומעבר למשוער. אם היו טעויות, לדעתי הן היו בטווח של שיקול דעת, טעויות בהן לא טועה רק מי שלא עושה. ז) ואחרי סיום - אני לא חבר בועד העמותה, לא חבר של דרור הלוי ולא מכיר אף אחד מחברי הועד הנוכחיים של עמותת לוחמי צה"ל.

למעלה