תשלום לעמותה

• פותח הנושא וק
  • פורסם בתאריך

וק

New member
תשלום לעמותה

האם מישהו שילם כבר את ה 3,800 ש"ח שהם דרשו? האם יש כונה לשלם? האם מישהו בירר מה בדיוק המשמעות של התשלום הזה וכיצד הוא נקבע?

12dad

New member
תשלום לעמותה

אני משוכנע שזה לא התשלום האחרון . יום טוב.

שעיר

New member
חברי עמותה. הגיע הזמן להתאחד

לדעתי, מנצלים את העובדה שאנחנו לא מאוגדים. אין לנו מושג וחצי מושג על מה הולך הכסף, ולמה לעזאזל שלב א' לא נסגר כבר. אנחנו מסוגלים להתווכח בסופר על הנחה של חמישה שקלים, אבל כשמדובר באלפי שקלים שנוטשים את חשבוננו, אנחנו פשוט משלמים. למה????? מישהו ראה דוח כספי של העמותה? על מה הולך הכסף? למה אין כנס? למה אי אפשר לקבל דיווח שכל אחד יבין (ולא רק רואי חשבון מפולפל) שיפרט, מה כבר שולם ומה עוד צריך לשלם. למה אף אחד לא מספר לנו כמה תביעות יש נגד העמותה, באיזה סכומים מדובר, ולמה לא מגיעים לגישור וסוגרים עניין. כדאי שנדע כמה כסף לשים בצד ליום הפרעון (20000 ש"ח?) למה שדרור ירצה לסגור את העמותה, אם כל חודש הוא מקבל עליה כסף? התרשמתי שיש פה בישוב כמה עורכי דין ורואי חשבון מפולפלים, אולי תרימו את הכפפה ותבדקו מה קורה? יום נעים.

מנהיגות !

כל עוד ימשיכו אנשים כדוגמאתך לזרוק כפפות לאחרים ולצפות שמישהו אחר יעשה את העבודה, לא יקרה כלום האם אתה מוכן לעמוד בראש המהלך ולהקדיש מזנמנך היקר לטובת הכלל לפי הודעתך לא נראה לי

12dad

New member
תשלום לעמותה

יוסי הרעיון הכללי של העמותה הוא קבלת חברים חכמים ועסוקים מאוד שזמנם בדרך כלל יקר שאין להם זמן לבדוק על מה הם משלמים ושלא נעים להם לשאול שאלות .זה בדיוק השלב שצריך להתחיל לברר לקבל מידע. בהצלחה לכולנו

לקבל מידע

היה צריך כבר לפני שנים ואכן מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא אבל הצרה היתה אז כמו היום שאף אחד אינו מוכן לקחת על עצמו להוביל את התהליך וכל אחד משאיר את ה"תענוג" למישהו אחר מדיבורים (שזה בערך מה שעשינו עד היום) לא יוצא כלום אכן בהצלחה לכולנו

shelavb

New member
12dad, אתה חבר עמותה? אם כך גם

אתה נמנה על החכמים \ עסוקים מאוד \זמנם יקר \ לא נעים לך לבדוק על מה אתה משלם \ לא נעים לך לשאול שאלות. אם כך, אני שואלת (ממרום תמימותי וניסיוני הקצר עם העמותה כחברה בשלב ב),כיצד אתה אישית מתכוון לפעול למען השגת מטרות חברי העמותה? או שאתה מעדיף להפריח סיסמאות ריקות מתוכן לחלל האוויר ולקוות שמישהו יהנהן לעצמו בהסכמה ויאמר- אין ספק, הוא שכנע אותי, צריך לעשות משהו. אשמח גם להסבר על פשר המשפט: "זה בדיוק השלב שצריך להתחיל לברר ולקבל מידע"- איך תברר? אינך יודע שהעמותה ממודרת (זה אפילו אני הקטנה משלב ב יודעת). אולי תמקד את מאמציך בהובלת מאבק כזה- יש לך כבר מצטרף נאמן- השעיר שדבריו נגעו באמת לליבי. בהצלחה אמיתית לכולנו !

12dad

New member
כולם צודקים

נראה ,כבר מהיום, איך נארגן רשימה של אנשים שמעונינים לפעול בנושא. יש לכם רעיונות איך לבצע את זה ? תודה ושיהיה לכולנו יום נעים.

שעיר

New member
ליוסי

הודעך פגעה בי מאד. מנהיגות היא מצרך שלצערי לא כל אחד ניחן בו. אני מודה ומתוודה שמנהיגות היא לא הצד החזק שלי, אבל אם יצטרכו אנשי פעולה אני אתנדב וגם אתנדב. (כפי שאני כבר עושה גם בימים אלו) כדי לנהל את המהלך הזה באופן חכם צריך אנשים עם ידע בראיית חשבון ובמשפטים, אחרת ימשיכו לסובב אותנו על האצבע הקטנה. זה לא מספיק רצון טוב, צריך כישורים מאד ספציפים. עם כל הרצון שלי, אני - זה מה שאני - ולעמוד בראש הפעילות הזאת, זה פשוט גדול גדול עלי. ותודה שהזכרת לי את זה.

אני מתנצל

אם פגעתי זאת לא היתה הכוונה. אם אותם עו"ד ורואי חשבון מפולפלים כדבריך היו רוצים להוביל מהלך הם היו עושים זאת מזמן אני לא רואה סיבה שיעשו זאת כעת ברגע שיהי מי שיוביל גם אני אצטרף ואתנדב לכל פעילות.

מה קורה?

למה לא סוגרים את העמותה ? אני מניחה שעד שלא יסתיימו הנושאים המשפטיים - אי אפשר יהיה. גם אם יסגרו את שלב א , זה בהחלט לא אומר שאנחנו לא חשופים יותר לתביעות. תשאל את עורכי הדין הם יסבירו לך. דיווח "שרואי חשבון מפולפלים יצליחו להבין" קיבלת ? גם לא. עניני הכספים של העמותה מתנהלים בחשאיות גמורה. פיזור הבטחות מעורפלות על סגירת העמותה במכתב ושיחות שמתקיימות במדרכות הישוב הם כנראה סיבה מספקת להרבה אנשים לשלם. אם הוועד יוציא מכתב בו התייחבות לסגור את העמותה כולל לוחות זמנים אני בטוחה שנעשה תחרות בינינו מי ירוץ לשלם קודם. זה לא המצב וזה מעורר דאגה.

באג4

New member
וזוהי רק ההתחלה,לה,לה

3800 שקל זה כסף קטן בשביל לסגור את העמותה אבל ברור לנו שזוהי רק ההתחלה. התביעה המשפטית של הבתים המעוכבים (7 במספר למי שלא יודע) כנראה מתגבשת בימים אלו. מדובר, פוטנציאלית, על סכומים עצומים . הם שילמו הרבה כסף ולמרות השמועות לא קיבלו שקל חזרה (תישאלו אותם , הם גרים פה). בגלל זה ואולי עוד תביעות שקיימות, לא ניתן לסגור את העמותה בזמן הקרוב. המכתב שקיבלתם מציג מצג שווא כדי שתשלמו בלי לשאול שאלות. אבל יש שאלות שאפשר לשאול: איפה הכסף? – בתחילת הפרוייקט נמסר שהתחשיב הכספי כלל 10% רזרבה. במהלך הבנייה של שלב א השוק נפל ואיתו מדד תשומות הבניה. עמותות שנבנו פחות או יותר באותה מסגרת זמן קיבלו החזרים גדולים בעיקר על רקע מצב המשק. אז איפה הכסף? איפה הכסף 2 ? – 550000 ₪ שנחסכו לשלב א בפשרה על איגרת מבני הציבור. שלב ב קיבלו החזרים . מישהו בדק אם הם תואמים את מה ששולם. איפה הכסף 3 ? – מה עלות אחזקת המשרד. או בלשון אחרת, למה לשלם עוד שנה שבה יסרבו לענות לנו? את מי ומה משרת המשרד ? כמה זה עלה לנו ? דו"ח כספי – מה יש להסתיר? למה שומרים על הנתונים והפרטים כאילו הם היו סוד מדינה? זה לא משרת אותנו חברי העמותה – אנחנו רוצים לדעת. אולי מישהו יסביר לנו מה מתחבא שם. תביעות משפטיות - מי, כמה ולמה ? האם שולמו כל החובות לקבלנים , ספקים וכו ? רזרבה – איך נעשה החישוב. למה שיו"ר העמותה והעו"ד שלה ישלמו כמו הבית הכחול? הם קיבלו אותו מוצר? אולי צריך לעשות תחשיב הפוך לתחשיב בו נקבע מחיר הקרקע (ככל שהבית קטן יותר – שטח יקר יותר). הרי אי אפשר להגיד על התשלום הנוסף "ידעתם מראש". אולי עכשיו אפשר לתקן עיוותים ישנים. מי בכלל חישב את הסכום ? איך חושב הסכום? אולי עוד פעם הוועד עושה טעות ? התניית אסיפה/רישום בית בתשלום – האם זה חוקי? אסיפה צריכה להתקיים כל שנה. היא לא התקיימה שנתיים. יש עוד הרבה שאלות כנראה ואולי הפורום זה המקום לאוורר אותם. בשורה התחתונה , למי שעוד לא הבין, הסתבכנו. וזה המקום לשאול עוד שאלות: מה האחריות של הוועד? הם דירקטורים ואחריות של דירקטורים בישראל מאוד רחבה היום. מי זה הוועד בכלל? מי זה האנשים ,שאני מניח שגרים בישוב, ששלחו לנו מכתב שמאיים עלינו בקנסות כבדים? מה זה קנס כבד? 3% לשבוע, 40% ? מי אתם אנשי הוועד? למה אתם חושבים שנשלם 3800 ₪ בלי לתת שום הסבר, רק איומים? אתם זוכרים שתפקידכם החוקי והמוסרי לייצג אותנו?

Amuta

New member
רק לזרוק את דרור הלוי

חבר'ה חבל על הזמן של כולכם המכנה המשותף של כל הבעיות כיום נקרא דרור הלוי. אלו שלא היו חברים שלו בזמן הבניה הבינו מהר מאד כי לאיש אין מושג במנהל תקין. החברים שלו שנהנו מהטבות שונות (גם על זה סלחנו) עכשיו מבינים כי גם ביתם וכספם בסכנה ושהאיש לא כך כך דואג להם כמו שחשבו. חברי וועד העמותה לא יעשו כלום נגדו - לא בעבר ולא בעתיד כי כולם פחדנים. הדרך היחידה לצאת מן הבוץ זה לזרוק את האיש ולקחת עו"ד ( בטוח יעלה פחות מדרור + 2 פקידות) שיטפל בהעברת המגרשים וחיסול כל הנושאים הפתוחים בצורה מקצועית ולטובת החברים בעמותה. דרור לא ממהר לשום מקום - בתי הקפה ברמת השרון מוכנים להמשיך לארח אותו עוד שנים רבות על חשבוננו. אם לא נשכיל להפטר ממנו עכשיו - נאלץ לעשות זאת בעתיד בכל מקרה בעלות גבוהה יותר. ממי אתם פוחדים ? אני מציע כינוס חירום בישוב של כל חברי העמותה במיידי. תציעו תאריך ואתאם זאת עם המזכירות שיתנו לנו את מבנה החוגים. בברכה AMUTAT נפגעי הג'ינג'י

לארי

New member
אין מקום להשמצות אישיות נגד אדם

זה או אחר מעל גבי הפורום. דיון ענייני ופורה
השמצות והאשמות פרסונאליות
הודעות שכוללות תכנים אישיים מעין אלו יימחקו !
לארי

Amuta

New member
מה השמצה - אמת כואבת

כולנו יודעים זאת ושותקים כבר שנים. התנהגות האיש ודרך ההתנהלות שלו כלפינו "בעלי המניות" היא חסרת בושה. לא עונים על טלפונים או פקסים . כנס אין כבר שנתיים, בדוחות הכספים יש יותר נסתר מגלוי. אנחנו בעלי העמותה הוא רק פקיד שמנהל אותה במינוי שלנו. יש למנות איש אחר שיודע מנהל תקין מהו. תפסיקו לשקשק ונסיים את הפרשה הזאת מהר ככל שאפשר. אני מתכוון להתחיל בפניה לרשם העמותות על מנת שיחקור את התנהלות העמותה על מנת למנות לה מנהל מקצועי שידאג לפירוק מסודר. כולכם מוזמנים לשלוח מכתב דומה.

לארי

New member
כנראה שלא הבנת אותי- ואני אבהיר

את עצמי טוב יותר,פעם נוספת ,במיוחד עבורך על מנת שלא יהיה ספק: אתה טוען טענות כלפי אדם מסויים (ואני ממש לא נכנס לנכונותן או אי נכונותן, זה לא רלונטי לעניין). טענות כאלו אתה יכול לטעון בבית משפט או מול הגורמים המוסמכים שתבחר לנכון- לא מעל גבי פורום ציבורי שאינו בית דין שדה. מתפקידי לשמור על פרטיותו וכבודו בדיוק כפי שהייתי עושה לגביך במידה ושכנך או מישהו שהיה רוצה לסגור איתך חשבונות, היה מעלה טיעונים כאלו מעל דפי פורום זה,לגביך שהינם "אמת כואבת" , חקוקה בסלע-עבורו. אני מציע להתמקד בדיון ןלא באדם ספציפי. לארי

tifani123

New member
לעמותה אין אישור מינהל תקין

אפשר לאמת מול רשם העמותות

תסביר בבקשה

לאלה מאיתנו שפחות מבינים בנושא חוק עמותות. מה המשמעות? למה אין? מה זה אומר מבחינתנו? תודה

orican

New member
תקשורת לרשם העמותות

פקס' 026546683 למיטב ידיעתי צריך לציין מספר עמותה - 580286771

באג4

New member
סוחרי חלומות

אתמול נכנסתי לחנות מזגנים. כבר הרבה זמן אני מתכוון לקנות מזגן לחדר שינה. סוף סוף הגיע הרגע המיוחל.המוכר הצביע על קופסא חומה. אמר לי זה המזגן שתמיד חלמת עליו. שאלתי "איזה דגם?" ענה לי " תשלם תדע". שאלתי "מה הפרוט הטכני ?" ענה לי "תשלם תדע". שאלתי " זה כולל הכל או שצריך צריך לשלם על צנרת, מתקן תליה, הובלה ,התקנה?" ענה לי "תשלם תדע" . שאלתי " מה מועד אספקה?. ענה לי "תשלם תדע". שאלתי "כמה זה עולה?" ענה לי "3800 ₪". הייתם קונים את המזגן הזה?

למעלה