תשלום למרכז יום

• פותח הנושא dolid
  • פורסם בתאריך

dolid

New member
תשלום למרכז יום

אמי הולכת למרכז יום 5 פעמים בשבוע. אישרו לנו 8 שעות חדשיות, יש לי הרושם שמחייבים אותנו יותר מדי. לא יוצאת מהחשבונות שלהם מי יודע כמה צריכים לחייב. כמו כן חברת סיעוד מזכה את המטפלת ב-3.50 ש' שבועיות.

ענתי44

New member
תשלום מרכז יום

ראשית בקשר לשעות השבועיות שקיבלה אימך. חוק סיעוד נותן למי שמבחינה בריאותית זקוק לעזרה ועומד בקרטריונים ( גיל ורמת הכנסה) עד 18 שעות שבועיות ( שזה 72 שעות חודשיות) ולניצול שואה מגיעות שעות נוספות. כאשר ביטוח לאומי מכיר באדם כזכאי לחוק סיעוד וקובע לו שעות שבועיות, ניתן עם אותן שעות לקבל מגוון שירותים : מטפלת שמגיעה למספר שעות הביתה כדי לנקות, לעזור במקלחת, לבשל או ללכת לקניות מרכז יום. שם האדם נמצא חצי יום ומקבל מלבד פעילות חברתית גם שירותים כמו מקלחת או ארוחות. עובדת זרה. השעות השבועיות מתורגמות לכסף ומועברות לעובד כחלק מהשכר שלו כשעל המשפחה מוטל להשלים את השכר ולהעניק לעובד מספר זכויות.וכן שירותים נוספים כמו אספקת טיטולים או התקנת לחצן מצוקה. אני אתן לך לדוגמא את אמא שלי שזכאית לתשע שעות שבועיות ( הפחתה בגין גובה הפנסיה) אני שולחת אותה שלוש פעמים למרכז יום, מהם ביטוח לאומי משלם מהשעות שלה, כלומר שש שעות מהתשע, ויום בשבוע יש לי מטפלת שבאה הביתה. התשלום שלנו למרכז היום הוא על היום הנוסף בשבוע אני משלמת 125 שקלים ( 500 ש"ח בחודש) ולשני הימים שביטוח לאומי משלם אני משלמת עוד 15 שח ליום עבור ארוחות והסעה. בעתיד הקרוב נוסיף לאמא ימים ונשלם עבורם פרטי. כלומר. אם חלק מהביקור של אמא שלך ממומן מחוק הסיעוד, תשלמי על אותו יום רק כ-15 ,ועל כל יום נוסף שאמא הולכת תשלמו מחיר מלא, שהוא תלוי במרכז היום בו היא נמצאת. תגשי למזכירת מרכז היום או למנהלת החשבונות ותבקשי פירוט מלא על מה אתם משלמים ולמה. לפי מה שאת כותבת אמא שלך מקבלת ממש מעט שעות. את כותבת 8 שעות חודשיות.ממליצה לך מאוד לבדוק האם לא מגיע לכם יותר שעות. לא פעם לא מאשרים שעות נכונות, או לא מאשרים חוק סיעוד בכלל לזכאים ( זה חוסך לביטוח לאומי הרבה כסף) ועלינו בני המשפחה מוטל לעמוד על המשמר ולהלחם על הזכויות המגיעות בזכות ומעוגנות בחוק להורינו.

פנטזי1

New member
dolid שלום

נראה לי שאת טועה במספר השעות שאישרו לכם תכנסי לאתר של ביטוח לאומי ותראי במה מדובר http://www.btl.gov.il/NR/exeres/318DB320-C31A-4C94-977D-4448358C1DB4.htm?&sFather=y

למעלה