תשלום למנהל:

tomeryab

New member
תשלום למנהל:

שלום חברים, ברצוני לקנות מגרש ברמת השרון - בערך 300 מטר ויש אישור לבנות עליו 60% + מרתף. אני מתכוון לבנות עליו רק 115 מטר בקומה אחת + מרתף (מה לעשות אין לי כסף כרגע לבניית כל אחוזי הבניה...) לפני שאני נכנס לענין הבניה רציתי לשאול אילו הוצאות נלוות כמו מיסים שונים יתווספו בנוסף לבניה. הקרקע שייכת למנהל ובעל הקרקע אמור להסדיר עם המנהל את התשלום על החלוקה של השטח ורישומו תחת שמי - במידה ואקנה. הבנתי, שבמידה ואתחיל לבנות, אני אמור לשלם למנהל סכום כסף נוסף עבור "אישור בניה" או משהו בסיגנון בנוסף להיתרי בניה מהעיריה, האם זה נכון? מה סדר הגודל של הסכום? כמה זמן לוקח לקבל אישורים מהמנהל אם יש כאילו עבור הבניה? והאם אני יכול להתחיל לבנות לפני שקיבלתי אישור מהמנהל עבור הבניה כדי לא לעכב את הבניה? (היתרי בניה מהעיריה ברור שאני אוציא). בנוסף רציתי לשאול לגבי מס רכישה על שטח (אין ברשותי שום שטח או דירה נוספת), האם זה כמו על דירה ראשונה, או שזה 5% מהשקל הראשון? והאם כשהבית בנוי אני שוב צריך לשלם מס רכישה על שאר הבית לפי השווי שלו? אם יש עוד תשלומים שונים שלא קשורים ישירות לבניה אשמח אם תציינו אותם גם...ואם אפשר גם סדרי גודל של עלות... תודה

עלויות

לעיריה סדר גודל של 450 ש"ח למטר. אם כבר היה בית בנוי שהרסת, תשלם רק על התוספת עד לגודל שאתה בונה. מינהל - עד לפני כשנה עד 160 מטר לא היית משלם, אני חושב שזה היום עד 250 מטר אבל יתקנו אותי פה. לכן אתה לא אמור לשלם למינהל. אתה לא יכול להתחיל לבנות לפני שקיבלת היתר המינהל כי לא תקבל היתר בניה מהעיריה. מס רכישה לפי אחוזים, יש מחשבונים ברשת שמאפשרים חישוב מס שבח אם לא ביצעת עיסקה ב 4 שנים אתה פטור. מעבר לזה אין עוד תשלומים אלא אם בעל הבית לא שילם על חריגות וכו'. מציע לך לקחת עו"ד נדל"ן טוב. פנה במסר אם אתה רוצה עוד פרטים כי אני מתמצא באיזור.

שני דברים:

מס רכישה, לפי ידיעתי - על קרקע, ללא קשר לכלום - 5%. תשלום למנהל - משלמים על מלוא זכויות הבניה, ללא קשר לגודל הבית אותו אתה מעוניין לבנות. כלומר, תשלום של 250 מ"ר, גם אם אתה בונה 100מ"ר.

tomeryab

New member
שאלה נוספת...

קראתי על החוק שמשלמים רק החל מ240 מטר... קודם כל האם זה נכון? דבר שני מרתף משוכלל בחישוב גודל הבית? תודה

מינהל

השתנו שם החוקים אתה צריך לבדוק. יחד עם זאת בדוק מול המוכר ששילם כל מה שצריך למינהל ולא יפיל עליך. לגבי מרתף - מבחינת אגרת בניה החישוב הוא לכל מטר בבית כולל המרתף. לגבי ארנונה החישוב שונה כי זה שטח שירות לגבי מינהל החישוב גם כן שונה, סדר גודל של חצי מהתשלום למטר מגורים.

למעלה