תשלום למטרונית

talitush

New member
תשלום למטרונית

עם כל חוברות המידע וכו'... לא ממש הצלחתי להבין.

אני צריכה לנסוע מקרית מוצקין לכרמל. עד היום הייתי עולה על אוטובוס בקריה, קונה כרטיס מעבר, מראה אותו שוב כשעליתי לאוטובוס השני במרכזית וזהו.

עכשיו - לא רק שאצטרך אוטובוס נוסף כדי להגיע לכביש הראשי. לא ממש מובן לי איך ילך התשלום.
בכל הפרסומים כתוב שצריך לתקף בכל נסיעה. מה פירוש נסיעה? כל קטע של נסיעת המשך למשל נחשב נסיעה? זה לא הגיוני כי אומר לשלם כמה פעמים.
מכיוון שאמורים לתקף עוד על הרציף - אין ממש את מי לשאול ולברר.

בקיצור - רב הנסתר על הנגלה.
טרטור גדול בודאי שיהיה. עכשיו רק נותר לקוות שלפחות היא תיסע במהירות ונוחות, שאולי אולי יקזזו במשהו קטנטן את הטרטור הגדול שנוסף.

לתקף זה לא אומר לשלם שוב

את מראה את הכרטיס למכונה (כשזה יעבוד מתי שהוא) והיא מתקפת את הכרטיס (תשווי את זה היום לניקוב של הנהג על כרטיס הנייר)- זה יעביר חלק מהסכום ששילמת לאגד על הקו הראשון לדן שהיא מפעילת המטרונית

תיקוף במטרונית

כשתעלי על אוטובוס ליד הבית את תשלמי לנהג (כמו שהיה עד עכשיו). אם תעלי למטרונית תצטרכי להעביר את הרב קו במכשיר (לא יגבה חיוב נוסף). אם לאחר מכן שוב עלית על אוטובוס בתוך 90 הדקות, שוב תעבירי את הרב קו במכונה של הנהג ללא תשלום.

Zמבוש

New member
ואם אין לי רב קו

ואני רוכש כרטיס עם אמצעי תשלום אחר (כ"א ואו מזומן ) באחת מהעמדות ואו רוכש זאת מנהג באגד
איך "יתקפו " את אותו כרטיס בודד ?
על שאלות כאלו אני מחכה כבר שבועיים לתשובה ממוקד המטרונית באתר שלהם .
כנראה הם עסוקים לחגוג על זרי הדפנה שלהם
ובקיצור בוקה ומבולקה

Gn434

New member
אז למה לתקף? הכרטיס כבר מתוקף

אם רכשת את הכרטיס מהמכונה אז הוא בתוקף ל-90-80 דקות מהרגע שרכשת אותו.
אותו דבר עם כרטיסי המעבר מנייר של אגד.

Zמבוש

New member
אז כעת

האם הכרטיס תקף באם יש 3 מעברים עד למחוז חפצי ?
לדוגמא: עליתי באחת הקריות ומחוזי הוא חיפה העיר , הרי העלות שונה מהקריות לאזור לב המפרץ .
האם הכרטיס יהייה בתוקף עד סיום הנסיעה במחוז היעד ?
או שבכל מטרופוליטן חיפה המחיר יהייה אחיד מחיפה רבתי ועד התחנה האחרונה של המטרונית בכורדני ?

Gn434

New member
לא, האזורים והתעריפים נשארים כמו שהם היו

אם אתה עולה בקריית אתא למשל, ורוצה לנסוע לחיפה-העלות היא 10.20 גם כיום-לכרטיס של 90 דקות ולכמות החלפות בלתי מוגבלת במהלך ה-90 דקות.
אבל, אם תרצה לנסוע מקריית אתא למרכזית המפרץ קיים גם כרטיס לנסיעה אחת ללא החלפות (קוד 1) בתוך האיזור שעלותו 5.50 ש"ח.

Zמבוש

New member
עוד פעם ולא הובנת

אני עולה מקריית אתא עד לחיפה העיר התחתית , שילמתי את הסכום הנדרש בקרית אתא , אין מטרונית /אגד ישיר לחיפה העיר התחתית אני אצטרך לבצע 3 החלפות של רכבים
האם במקרה זה הכרטיס ישאר בתוקף עד להגעתי למחוז היעד אפילו באם זמן הנסיעה עלה על אותה הגבלת זמן של 90 הדקות .

אתה מבין את הסוגיה כעת ?

Gn434

New member
ממש כמו שזה באוטובוסים כיום

העלייה לאוטובוס השלישית חייבת להתבצע במהלך ה-90 דקות.
אין שום שינוי בין המטרונית לאוטובוס. לא מצפים ממך לרדת מהמטרונית בגמר ה-90 דקות.

Zמבוש

New member
עוד פעם

יש כאן 3 החלפות ולא 2 ,
יש כרטיס שנקנה ליעד מסוים , באם לא יבוצעו כל ההחלפות בזמן המוקצב והגעה ליעד מה דינו של הכרטיס ?
האם יהיה צורך לרכישה של כרטיס נוסף או הכרטיס יכובד עד להגעה ליעד ?
הרי אנחנו חיים במדינת הישרא-בלוף לא במדינה מתוקנת

Zמבוש

New member
שרונה עדיין

שבועיים לאחר בקשת המידע באתר שלהם הם לא טרחו לענות לשאלתי ,
אני רק מקווה כי לא ישתרר כאוס תחבורתי מיום שישי במטרופולין חיפה , כאוס כזה ישתק גם את התחבורה הרגילה .
אני עדיין מקווה כי הפרויקט יצליח וישנה הרגלי נסיעה כאן , אבל היות ואנחנו גרים בלבנט ומילה אינה מילה אז אני בספק גדול מאוד .

Gn434

New member
יתחיל ויסתיים ביום שישי

הרי ברור ששבוע הבא העומס יירד בהרבה כאשר יתבטלו קווי הקריות, ו-113,114,103,108 שהם קווים מאוד תדירים.

Gn434

New member
ההחלפה האחרונה חייבת להתבצע במהלך ה-90 דקות

אין צורך לרדת מהאוטובוס/מטרונית בגמר ה-90 דקות.
אם עברו מעל 90 דקות ואתה רוצה להחליף אוטובוס/מטרונית-תצטרך לקנות כרטיס נוסף.
אני באמת לא מבין מה מסובך...השיטה הזו קיימת בחיפה, קריות, טירת הכרמל ונשר כבר כמה שנים טובות.

Zמבוש

New member
אבל כאשר היו 2

החלפות לא היתה בעיה של איחור ואו חשש של רכישה נוספת של כרטיס חדש על זה ששולם ולא הגיע ליעד .
כרטיס אשר נרכש ליעד מסוים צריך להיות מכובד עד הגעה ליעד .

Gn434

New member
למה לא הייתה בעייה של איחור?

יכולת תיאורטית להתקע בפקק של שעה וחצי בשדרות ההסתדרות.
כרטיס לא צריך להיות מכובד עד ליעד-לפי שיטתך כרטיס צריך להיות תקף 24 שעות לכמות נסיעות בלתי מוגבלת...

Zמבוש

New member
אתה ממש לא צודק

ולפי השיטה שלך תשלם 3 פעמים עבור הגעה ליעד
במדינת ישראבלוף כנראה זה נורמטיבי מעניין כי בחול
לזה לא קורה ולא מדובר בנסיעה של 24 שעות אלא להגעה ליעד
המשך לא להבין ,ישראבלוף בהתגלמותו

למעלה