תשלום למד"א

winther

New member
תשלום למד"א

לפני שלוש שנים הותקפתי ונחבלתי קשות , למקום הוזמנה ניידת משטרה אשר פינתה אותי לתחנה בכדי שאוכל להגיש תלונה . למקום הוזמנה ניידת מד"א .אין לי מושג ע"י מי שכן אני לא זימנתי אותם ,וילדי עדיין לא הספיקו להגיע כך שאין סיכויי שאחד מהם ביצע זאת. הניידת עזבה בדיוק כמו שהגיע שכן השוטרים טענו שאם החובש יטפל בי הם לא יוכלו להבהיר את חומרת המעשה בצילומי החקירה , ואם אפונה לביה"ח לפני סיום הגשת כתב התלונה לא יוכלו להשלים מלאכתם כראוי, ומכייון שלא נשקפת סכנה לחיי הם היו מעדיפים שאשאר בתחנה עד לסיום הטיפול בתלונה ולאחר מכן אפונה לביה"ח . צוות מד"א שהיה במקום סירב להמתין ויצא לדרכו . אני נשארתי מבלי לקבל כל טיפול ומאוחר יותר פוניתי ע"י ילדי לביה"ח . בחודש אפריל השנה הגיע לביתי מכתב ממשרד עו"ד המורה לי לשלם סכום ע"ס 875 ש"ח למד"א. אני אדם בן 73 קשה יום שאין לו סכומים כאלו, פניתי בכתב למשרד עו"ד בבקשה לשלוח לי העתק טופס התחייבות עליו אני חתום, העתקי בקשות תשלום שכביכול שנשלחו לביתי במהלך השנים ואישור של רשות הדואר על משלוח ברשום. לאחר פניה נוספת נשלח לביתי טופס התחייבות על שמי ופרטיי בו מצוין שסירבתי להתפנות, באזור חתימת המתחייב הייתה חתימה מחוקה ומהמעט שראיתי הבנתי שהיא גם לא שלי. שוב פניתי בכתב למשרד עו"ד וביקשתי העתק טופס ברור יותר והעתקים שנשלחו בדואר רשום ואישור על כך. תשובת עורכת הדין הייתה : 1. הנך נדרש לשלם עבור הטיפול שקיבלת ממד"א גם אם לא חתמת על טופס ההתחייבות 2. כל ההתראות לתשלום החוב נשלחו אלייך בדואר רגיל וע"כ אין העתקים 3.עפ"י הפסיקה " על החייב לחפש את נושהו " חובה על מקבל השרות לפנות אל נותן השרות עמ"נ לשלם את חובו. מה עליי לעשות כאשר למעשה לא זימנתי את הניידת,לא קבלתי טיפול ,לא חתמתי על טופס התחייבות ,לא קיבלתי בקשה לתשלום במיידית או בדואר לאחר מכן . כיצד מתקיימת פה הפסיקה " על החייב לחפש את נושהו" כאשר אף פעם לא ידעתי שאני חייב ולמעשה אף לא אחד מהתנאים להיות חייב התקיים . ומה פתאום הם יכולים לטעון ששלחו לי בקשות בדואר רגיל וע"י כך לטעון למילוי חובתם . מה עליי לעשות ? אודה על עזרה .

תשובה

אינני מתמצא בנושא וגם בבדיקה שעשיתי לא מצאתי הוראה ספציפית שדנה בתשלום למד"א. כיוון שנאמר לך שעליך לשלם גם אם אין התחייבות אני מציע שתשאל על מה מבוססת הדרישה.

אם אתה יודע מי התוקפים ...

אתה יכול למסור את פרטיהם למד"א ולבקש ממד"א לפנות אליהם.

igalgolan

New member
מגן דוד

אם לא הזמנת שירות, ולא קיבלת שירות אינה חייב בתשלום. הם יהיו חייבים להוכיח בבית המשפט שאתה הזמנת את השירות ושאתה קיבלת את השירות. קרוב לוודאי שלא תוגש תביעה, אך אם תוגש בקש שיציגו הקלטה של שיחת הטלפון המזמינה את השירות (או לפחות מספר טלפון מתאים. יש לי ספקות רבים בכל הנושא של שליחת מכתבים "מאיימים" על ידי עורכי דין כאשר כלל לא ברור שהתשלום מגיע. קרוב לוודאי שהרבה אנשים משלמים על מנת "לא להסתבך" או "לא לבזבז זמן" בבתי משפט. יגאל גולן

אני לא בטוח ...

עד כמה שאני זוכר, לפי חוק "לא תעמוד על דם רעך", מי שמוציא כספים באופן סביר כדי לעזור למי שנמצא בסכנה - זכאי לשיפוי על הוצאותיו. אני חושב שכאשר מד"א שולח אמבולנס לאחר קריאה מאת מישהו שראה אדם מותקף, הוא פועל באופן סביר, כך שעל המותקף להשיב למד"א את ההוצאות.

igalgolan

New member
מוזר

מישהו ראה (אולי) משהות מישהו אחר פעל על סמך משהו, ומישהו שלישי ישלם? מגן דוד אדום יכול להענות לפניות למשלוח אמבולנס, אך בוודאי לא לפניות אנונימיות. אם נפגע קיבל טיפול, שישלם. אם הקריאה היתה מיותרת שישלם מי שקרא! יגאל גולן

אני חוזר בי ....

ולא שאני חוזר בי בגלל שיגאל גולן חזר 8 פעמים על הודעתו, אלא שאני חוזר בי מההסתמכות על חוק "לא תעמוד על דם רעך", כי בדקתי בינתיים וראיתי שהחיוב בהוצאות מכח אותו חוק הוא על מי שגרם לסכנה, כולל הניצול עצמו, אבל אין לחייב את הניצול אם לא הוא שגרם לסכנה, כך שבמקרה של תקיפה - אין מקום לחייב את הניצול. אני חושב שזו יכולה להיות גם עילת הגנה טובה. לשואל, וסיבה טובה להפנות את מד"א לחפש את התוקפים.

איפה 7 ההודעות האחרות של יגאל גולן?

עכשיו יחשבו שסתם ראיתי כפול (כפול שמונה) כשטענתי שיגאל גולן חזר על הודעתו 7 פעמים).

ציפי ג

New member
במחסן

של ההודעות המחוקות, שיגאל ועוד כמה גולשים מעשירים בימים האחרונים

igalgolan

New member
ההודעות הכפולות

ההודעות הכפולות מקורן בתכנון ותכנות לקוי של התוכנה. איני לוחץ פעמיים על כפתור ה"שלח". יגאל גולן

ציפי ג

New member
יש לכך הסבר פשוט

תפוז משוועים להודעות בפורומיהם, וזה איזה טריק מיוחד לעצבן גולשים מסוימים. אני אשאל בפורום מנהלים מה זה. בינתים אני מוחקת -ראו זה פלא - אף אחד לא מתלונן...

למעלה