תשלום לועד מורים

תשלום לועד מורים

בבית ספרינו גובים דמי ועד בסך 220 שח. הכסף מיועד למתנות, פעילויות מורים ושתיה. אני לא שותה קפה וחלב שרוב ההוצאות הן על זה.האם אני צריכה לשלם את הסכום במלואו? או שיש לנכות סכום מסויים? בבית ספרי הקודם ובשנים קודמות , מורים שלא שתו קפה וחלב שלמו חלק מהסכום, או שלמו בנפרד לפעילויות ומתנות. האם כל מורה מקבל סכום מסויים עבור תה וסוכר ממשרד החינוך או מהסתדרות/ארגון המורים? תודה על התשובות.

mykal

New member
מקבלים עבור כל מורה,

מהאיגוד המקצועי, סכום מועט שלא מספיק כדי לספק תצרוכת למשך כל החודש. גם אצלינו קיזזו סכום מסוים עבור מי שלא שתה --תציעי זאת לועד. לא הבנתי מה הסכום שנקבת, לשנה? לסמסטר? ינני יודעת איך היחסים בצוות. עקרונית גם אם לא הייתי שותה--לא הייתי מפסיקה לשלם דמי ועד.

קולוסלי

New member

gabi225

New member
על 22 ש"ח ( פלאפל ושתיה) לחודש לא שווה הרעש

במחשבה שלך אז הניתוח צריך להיות אחרת מי שעובד 6 ימים בשבוע ישלם יותר ממי שעובד רק 4 ימים בשבוע כי הוא שותה יותר.? מי ששותה רק תה בלי חלב ישלם פחות ממי ששותה קפה+חלב. ומי שהיה בחופשת מחלה יקבל זיכוי....? תמיד במיסי וועד/חבר/ועד ביית וכד' לא יהיה שיוויון בחלוקת ההוצאות. עיזבי.

גם אני לא שותה כלל חם אלא רק מים

אבל כדי שלא ידברו מאחורי גבי (הפטפטת עובדת מעולה בחדרי מורים...) משלמת רגיל כמו כולם . אצלנו אוספים 300 שח לשנה . כל מורה מקבל לחודש 8.2 שח לחודש עבור ועד מורים . הכסף מגיע ב 3 תשלומים לבית הספר והועד אמור לקבל זאת ממזכירת בית הספר. אנו מקבלים זאת במזומן מהמזכירה .

לפי התשובות אין חוקיות לענין

קביעת חלקיות התשלום. בעבר נהגו לקזז סכום למי שלא שותה קפה וחלב, והשנה יש משהי בועד שפועלת באופן מיליטנטי ממש ורק היא לא מוכנה שיהיה קיזוז. יש אוירה מגעילה ואנשים לא משלמים כלל. האם יש חובה לשלם מיסי ועד , או מי שלא שותה ולא מעונין בפעילות יכול לא לשלם?

mykal

New member
אין חובה מבחינה חוקית,

אם לזה את מכונת. מבחינת אוירה, זו בעיה. אתם בחרתם אותה. אני אישית הייתי 'בולעת' שנה, ובשנה"ל הבאה להעיף אותה מהועד. היא תשלם את מחיר המיליטנטיות.

את צודקת, היא בכלל לא נבחרה

היא לקחה על עצמה את התפקיד , יש עוד שתי מורות בועד, אך הן לא מורגשות ולא מעיזות לצאת בדעה שונה, בגלל האופי השטלטני והצעקני שלה . האם למנהל בית הספר יש זכות להתערב בענין , לדעתו היא עושה סדר והוא מרוצה מההתנהלות שלה, האם הוא יכול לכפות על המורים את התשלום ו או להתערב? תודה וסליחה על ׳החפירה׳ אני מעוצבנת מההתנהגות שלה והצעקות .

mykal

New member
אתן יכולות להזמין נציג הסתדרות המורים

שיארגן בחירות כראוי. אין דבר כזה שהמנהל מתערב במי לבחור, ומה לעשות. נכון שועד צריך ללמוד לעבוד בשיתוף פעולה עם ההנהלה אבל מבחינה חוקית, אסור לאנשי הנהלה להיות חברי ועד. ולא למנהל אין אמירה בענין.

חני ב

New member
אצלנו משלמים 400 לשנה

ויש מורות שלא משלמות את כל הסכום בגלל שאינן שותות קפה. למען האמת, רוב הכסף לדעתי הולך על סוכר, קפה וחלב.

יעלקר

Well-known member
מנהל
פוחלצית יקרה שלום,

אצלנו משלמים 400 ש"ח לא כולל מתנות שלשם כך אנו אוספות בנפרד. הכסף מיועד גם ל"מתנות" קטנות תשומת לב שאנחנו מקבלות כאשר אנחנו מרימות כוסית לפני החגים. זה נותן הרגשה טובה וכייפית. הכסף שמקבל הועד ממשרד החינוך בקושי מספיק לחודש אחד. קראתי את התגובות ונדהמתי. סליחה, אנחנו נמצאים במקום עבודה כמעט7- 8 או יותר שעות ואני קוראת כאן שמורות עושות חשבון אם הן שותות תה או קפה עם או בלי חלב..................... סליחה ומה צריכה לעשות מורה ששותה כמה כוסות/ספלים ביום? האם נצטרך לערוך רישום כמה ואיך..... ולפי זה נשלם או גם נסתכל על גודל הספל או הכוס..... עד להיכן הגענו???? הרי לא מדובר בסכומים גדולים.אם נרצה או לא אנחנו די הרבה שעות ביחד במשך היום וחשוב שבאמת יהיה לנו כייף ושנרגיש טוב לכן סליחה ,זה נראה לי לא במקום ואפילו גורם להרגשה לא נעימה וחבל, כי לקטר ולהגיד כמה לא טוב או להתלונן קל, אבל כל אחד ואחת במעט שלה מהמקום שהיא נמצאת יכולה לתרום לאווירה בחדר המורים.

nika27

New member
אוירה נעימה בחדר מורים לא נתרמת

ע"י כוס קפה. נתחיל מזה שאצלינו לוקחים 400 ש"ח לקפה בלבד, ועד עכשיו היה אירוע בית ספרי אחד ששילמנו גם עבורו סכום נוסף, בנוסף כל שני וחמישי יש אירועים פרטיים בצוות שמאלצים את המורים להשתתף במתנה. צר לי, יש מורות שמחתנות ילד חמישי ואין שום סיבה שמורות אחרות יממנו את זה.

יעלקר

Well-known member
מנהל
אם את מספיק קרובה ואת רוצה להשתתף אז כן

ואם לא אז סכום סמלי . אף אחד לא צריך "לממן" חבל שכך את מרגישה .מאחלת לך ולכולם לחתן ושרק נשמח בארועים משמחים. כפי שאמרת, אווירה טובה לא נתרמת ע"י כוס קפה. בברכת יום מוצלח בחדר המורים

לביAה

New member
כוס קפה ועוד איך תורמת לאוירה!

הנהגתי אצלנו, להביא כיבוד לאסיפות מורים מאז, נאספים סביב השולחן הערוך (מדובר בארוחת צהרים קלה: סלטים, קרקרים, קצת שתיה מתוקה...) אקיצר, קצת מפטפטים, קצת נעצרים משטף העבודה, אז - כן, כוס קפה כן יוצרת ותורמת לאוירה בחדר המורים! אממה, מרגיז שיש מורים או אורחים נוספים (אצלנו זה בכמויות מורגשות!) ששותים, אנשים עוד באים ומתלוננים "מה, אין כאן קפה/סוכר/חלב???" כאילו שזה צונח מהשמים.... לא עולה על דעתם ש'מישהו' משלם עבור כל זה!!!

חצופות, המורות שמחתנות ילדים.

חלאות המין האנושי. אני חושב שצריך לאסור על מורה (אלא אם היא בשנת שבתון) לחתן ילד.

ישראלי30

New member
טרומפלדור אחא! צריך להתחיל מההתחלה!

שלא ילדו ילדים. וכפועל יוצא מכך, שאף אחד לא ילד ילדים מכיוון שאולי יהפוך למורה ביום מן הימים.....

nika27

New member
זה לא העניין

מצידי שיחתנו, אבל אין שוב סיבה שאנשי צוות יממנו להם אירועים. זאת חוצפה. חבל שאתה בוחר את המשפטים שנוח לה להתייחס אליהם.

אז מה? הקטנוניות הזו הורגת אותי

אני משלם 320 ש"ח לשנה. ואיך בדיוק יבדקו שאת לא שותה קפה וחלב, ואם את בישיבה ומביאים מיחם, קפה וחלב וגם תה [ אופסי זה משרד החינוך משלם עבורך, אז זה מה שאת שותה?], אז באופן מופגן את לא שותה או מוציאה את התרמוס וה"סנוויץ' "מהבית? מצטער על התוקפנות שלי, אבל זה אשכרה אחד הדברים שאני סולד מהם בחדרי המורים.

nika27

New member
מצד שני

זה מזכיר לי לשלם על משהו ולא לקבל אותו. למה המורה שלא שותה בכלל צריכה לשלם דמי שתיה או המורה שלא יוצאת לטיול צריכה לשלם על הטיול?

למעלה