תשלום להתראה מוקדמת

baba luba

New member
תשלום להתראה מוקדמת

הבוס שלי פיטר אותי לפני שבועיים אני חייבת לו חודש. היום הוא אומר לי שאני לא צריכה להשאר אולי עוד שבוע וזהו. כנראה שמצא כבר מישהי איני יודעת. האם הוא חייב לשלם לי על השבוע שלא אעבוד ? ואם הוא לא ישלם לי ? האם זהו הילה לתביעה? תשובתכם הדחופה !

maya1506

New member
היי באבה לובה

יש חוק ברור בארץ שנקרא "חוק הודעה מוקדמת", הוא אכן יכול לוותר על נוכחותך שם אבל הוא חייב לשלם לך. רק צריך להשים לב שהוא לא מקזז לך ימי חופש תמורת ימים אלה. אם עבדת יותר משנה במשכורת חודשית (ברוטו חודשי) הוא חייב לך חודש, לכן הוא יהיה חייב לשלם לך עבור שבועיים נוספים. תדאגי לכתבים הנכונים לפני שאת יוצאת משם, דברי עם מי שאחראי על משאבי אינוש בחברה, את לא חייבת להיות בקשר ישיר איתו בעניין. בקישור לאתר ששלחתי אלייך קודם יש קישורים להכל. אל תוותרי ! ! ! תשתדלי לא להגיע לתביעה, זה לא רקורד טוב לעתיד, עדיף לצמצם נזקים כדי שתצאי עם גב זקוף ויד על העליונה. בהצלחה
מאיה

baba luba

New member
מאיה היקרה

תודה על התייחסותך. יש לי שאלה נוספת אפילו אם אני מחסירה יום אחד לוקחת חופש הוא רשאי לא לשלם לי על זה ? בתודה מראש

maya1506

New member
היי

כשאת לוקחת חופש ביוזמתך, זה על חשבונך אם דרך קיזוז יום חופש או על חשבון המשכורת. אני אשלח אלייך את מס' הטלפון שלי במסר, את מוזמנת להתקשר. מאיה

baba luba

New member
ויש לי עוד שאלה

יש לי ימי חופש האם למעסיק מותר להוריד לי מהמשכורת ולא מימי החופש ??? האם זו עברה או זכות ? בתודה מראש

maya1506

New member
תשובה

אם צברת ימי חופש ויצאת לחופש מרצונך, ההורדה צריכה להיות מימי החופש. בכל מקרה, במועד סגירת החשבון - שזה המשכורת האחרונה שלך על החברה להמיר לך את ימי החופש לכסף - החישוב הוא לפי מכפלה של ערך ליום עם מס' ימי החופש. חברה לא יכולה לאלץ אותך לצאת לחופש על חשבון ימי החופש שצברת, רק אם את בוחרת כך. כפי שאמרת קודם המעסיק רצה לוותר על נוכחותך בחברה עד לסיום תקופת "ההודעה המוקדמת", זה חייב להיות על חשבונו, במידה והוא לא נותן לך מכתב שזוהי בחירתו את מגיעה לעבודה מחתימה כרטיס ויושבת לו בגרון עד לתום התקופה ודרך אגב, מסרתי לך את מס' הטלפון שלי מבחירתי, את יכולה להתקשר משעה 17:00 עד חצות בערך, זה בסדר, אחרת לא הייתי מוסרת את המס'. תצליחי

rut2020

New member
סליחה על הבוטות אבל שגיאת כתיב ??

התכוונת לכתוב האם זוהי עילה לתביעה ולא הילה.

למעלה