תשלום לבעל הבית

vivika

New member
תשלום לבעל הבית

הייי

החלטנו לצאת מהדירה חודשיים לפני סיום חוזה בעקבות נסיעה לחול

התבקשנו למצוא דיירים חילופיים, הראנו את הדירה ולבסוף מצאנו זוג שיחליף אותנו
(לא היה קל למצוא מישהו שיחליף אותנו בגלל כל מיני ״בלטמים״ שקשורים לבעל הבית)

אנחנו עוזבים ב20 לחודש, והדיירים רוצים להיכנס לדירה בתחילת החודש
הדירה חייבת!!! לעבור שיפוץ בגלל רטיבות שגרמה להמון כתמים וקילוף נוראי בקירות
לבעל הדירה יש מספיק זמן לשפץ בימים של אחרי העזיבה שלנו

בכל זאת בעל הבית מבקש שאנו נשלם עד סוף החודש (למרות שאנו מוסרים את הדירה ואף אחד לא יגור שם)
האם אנו באמת צריכים לשלם את ההפרש?

חוזה זה חוזה

אם החוזה שלכם מסתיים מתי שהזוג השני נכנס, אתם חייבים לשלם עד היום בו הם מתחילים לשלם. אם הדירה במצב שהיא לא ראויה למגורים עד אותו שיפוץ זה אומר שהחוזה לא תקף, אבל אני מניחה שזה לא המצב אם אתם נשארים בדירה עד ה-20 לחודש.

vivika

New member
שיפוץ זה שיפוץ

אנו בכל מקרה יוצאים חודשיים לפני סיום החוזה... התאריך כבר לא רלוונטי, מצאתי לו דיירים חלופיים.

אני ספגתי את המצב של הדירה מפני שלא רציתי לחיות שבועיים באבק ולהוציא את כל הריהוט בזמן שיפוץ
שום דייר לעולם לא ישכור דירה במצב שכזה (במחיר שמבקשים עבורה)

בכללי בימי השיפוץ בעל הבית אמור לספוג את ההוצאות או הדיירים?

במידה ואני משלמת עד סוף החודש, לבעל הבית יש זכות להיכנס לשפץ על חשבוני?

שוב, השאלה מה המצב של הדירה

אם מדובר במצב שלא מאפשר מגורים תוך כדי השיפוץ/לפני השיפוץ, אז לגיטימי שלא תשלמו, אבל אם הדירה עדיין ראויה למגורים בתקופה הזאת החוזה תקף. בעל הדירה לא צריך להינזק כלכלית בגלל שאת רוצה לעזוב לפני שהדיירים החלופיים נכנסים - החוזה שלך עכשיו תקף עד לתאריך בו נכנסים הדיירים, אלא אם סיכמת עם בעל הדירה אחרת, ולפי מה שאת מתארת זה אינו המצב.

בעל הדירה יכול להגיד לך שאת לא חייבת לעזוב לפני השיפוץ ושאת יכולה להמשיך לגור שם. שוב - כל עוד לא מדובר במצב שלא מאפשר מגורים תקינים (ואבק לצערנו לא עומד בהגדרה הזאת למיטב ידיעתי), החוזה תקף.

למעלה