תשלום ועד בית

תשלום ועד בית

שלום לכולם,

בן זוג שלי ואני עברנו לדירה משלנו (ראשונה של שנינו
) בתחילת החודש ואז הגיעה אישה מועד הבית ואמרה שצריך לשלם 100 ש"ח לחודש ינואר.
בחוזה שלנו רשום שעלינו לשלם 70 ש"ח לחודש לועד בית, אז שאלנו אותה למה העליה? מסתבר שצריך לעשות איטום/זיפות לגג ובחודשים הקרובים המחיר יהיה 100 במקום 70 ולאחר 3-4 חודשים אמרה שתחזיר את המחיר ל-70 ש"ח.
השאלה שלי היא כזאת: את ההפרש במחיר אנחנו צריכים לשלם או שבגלל שזה שיפוץ של הבניין כולו בעלת הדירה צריכה לשלם את ההפרש?

תודה מראש לעונים

דינה

תודה על התגובות :)

רק מה עליי לומר לבעלת הדירה?
פשוט לא נעים לי להתקשר אליי ולדבר איתה על ה-30 ש"ח האלו, זה שווה את זה?

תודה,
דינה.

אני חושבת שכדאי שתיידעי אותה.

על ההפרש. אולי היא תסכים לשלם, ועל פי התגובה שלה תחליטו אם שווה לכם את הכאב ראש הזה

את יכולה להפנות את הגברת מועד הבית אליה

בזמנו כשנעשו שיפוצים ועבודות תחזוקה בבניין שגרתי בו, ועד הבית פנה ישירות לבעל הדירה. במקרה שלנו היה מדובר אמנם בסכומים גבוהים בהרבה, אבל באופן כללי דברים כאלו לא אמורים לעבור דרך הדיירים. עדיף גם שהיא תסביר את זה, על מנת למנוע טלפון שבור.

שלחתי הודעה לבעלת הדירה

ואמרתי לה שאמרו לנו לשלם 100 במקום 70. היא אמרה כן, תשלמי את זה זה בשביל תיקונים בבניין.
מהתגובה שלה אני מבינה שהיא לא רוצה להשלים את הפער.
מה גם, בעלת הדירה בקשר טלפוני קבוע עם ועד הבית אז היא מודעת למה שקורה.

אני לא יודעת אם שווה לי להתעסק עם זה אחרי התגובה שלה...?

ושוב, תודה רבה על התגובות

החלטה שלך אם שווה לך להתעסק עם זה או לא

אבל בעל דירה אמור לשלם על תיקונים וכל הוצאה נוספת שהיא מעבר לתחזוקה השוטפת.
היום זה זיפות, מחר זה יכול להיות שיפוץ של חדר המדרגות.
מה עוד שאצלך גובה התשלום לועד בית רשום בחוזה (צעד לא נכון מצד בעלת הדירה) ואין סיבה שתשלמי יותר.

The Girlie Show

New member
הייתה לי בעלת בית

שדרשה שאשלם תוספת עבור החלפת צנרת הביוב בבניין שבועיים לפני שעזבתי / הסתיים החוזה
התגובה שלי אליה הייתה פחחחח במיוחד כשהיא הכריחה אותי לקצר את החוזה בחודש כדי שדיירים חדשים ייכנסו והעיפה אותי שבועיים לפני תום החוזה כדי לשפץ את הדירה [ואני המטומטמת שלא רצתה שהריהוט שלה ינזק מהצבע]

B L I M P

New member
לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק

באופן אישי דברים כאלו מרתיחים אותי, אבל אם היחסים איתה לא משהו או שהיא סתם קמצנית, אולי עדיף לשמור את הויכוחים לסכומים יותר משמעותיים.

למעלה