תשלום אקסטרות לעזרה....|מיץ|

anguly

New member
תשלום אקסטרות לעזרה....|מיץ|

בשעה טובה ומוצלחת מצאתי עזרה חלקית לשעות אחר הצהריים שתאפשר לי קצת זמן עם נעה וגם לצאת כולנו לבלות בכל מיני מקמות בלי שאני ארגיש אחר כך כאילו חציתי את ים סוף או טיפסתי על האוורסט
. ויש לי שאלה כשאנחנו יוצאים לכל מיני אטרקציות - ברור שאני משלמת עליה כניסה - אבל האם לשלם גם על אקסטרות ומה נראה לכם סביר - שתיה? ארטיקים? אוכל? זו עלות שנגזרת מהבילוי שלא היתה לה אם לא היתה יוצאת איתנו ונראה לי קצת מוגזם לבקש שתביא סנדויצ'ים מהבית
- במיוחד אם אני לא מביאה.... אולי בעצם עניתי לעצמי עם מה אני ארגיש בנח
אבל אני אשמח לשמוע גם מה מקובל במצבים כאלה למי שיש נסיון?

לבנה123

New member
יכולה לספר לך שלפני שנים כשעבדתי בזה

שילמו עליי גם את הארטיקים. לא שזללתי כל כך הרבה, אבל כן שולם גם הענין הזה. מצד שני זו היתה משפחה אמריקאית עשירה....

מנסה לחשוב ואין לי תשובה

מניחה שזה הגיוני להציע לה ארטיק אם קונים לכולם. אוכל? שאלה טובה... השאלה מה את מתכוונת לתת לנעה. מסעדה? מזון מהיר? זה נראה לי מאד תלוי מצב. לא כל כך מכירה מנסיון אישי.

נטעטע

New member
לי נראה שמה שאת קונה לעצמך/לנועה

היא גם צריכה לקבל. אבל לאור שרשור הביביסיטר של ורדה, אני כנראה לא דוגמא.

3קטנה

New member
אפשר גם ? ../images/Emo13.gif

אני חושבת שאם אוכלים/שותים/מנשנשים בחוץ במסגרת העבודה שלה - צריך להזמין גם אותה, אני לא יכולה לתאר מצב אחר שהייתי מרגישה בו בנוח, גם בתור העובדת וגם בתור המעסיקה.

anguly

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אז תחושת הבטן שלי היתה נכונה.... גם לי הרגיש שמה שאני קונה לי ולנעה אני צריכה לקנות גם לה. וככה עשיתי
נסענו היום יחד למוזיאון ישראל - היה כל כך הרבה יותר נעים ונח עם עזרה, לא היו בכיות של רעב שנמשכו יותר מדקה, לא היתה ילדה זנוחה ולא אמא קרועה - כהל היה בנחת - במקרה הזה לא אכלנו צהריים (כי הבילוי היה עד 14:00) אבל כן קנינו ארטיקים והזמנתי גם אותה - עוד לפני שראיתי את התשובות שלכן - כי זה באמת מה שהרגיש לי הכי נח. תודה על התשובות. ועוד שאלה.... המסייעת (ממש יחידת חילוץ)
היא חיילת בחופשת שחרור בדרך למוזיאון איזה נהגת מטורפת חצתה את הצומת באור אדום - מה זה אדום - שתי מכוניות חצו את הצומת לפני כשהיא פתאום הגיחה עשתה סללום מפחיד וכמעט נכנסה בנו ובעוד אופנוע - היא כנראה התבלבלה או משהו כזה - אבל מיד חשבתי ומה אם היתה קוראת תאונה. האם אפשר לשלם ביטוח לאומי לחיילת? ולאחר השחרור איך משלמים כשזה על בסיס שעות ולא שעות קבועות?

לבנה123

New member
וואלה - שווה לחשוב על זה.

אני יודעת שיש לביטוח לאומי קו מידע - אולי שווה להתקשר ולהתייעץ? ותגידי - את חושבת שאני אוכל להעזר בה גם יום אחד? (אם היא אכן "לענין")?

anguly

New member
אני לא יודעת

לי נח, כי היא מרחק הליכה ממני ככה שגם אם אנחנו יוצאות יחד - היא מגיעה אלי ברגל כדי לעזור לי לרדת - שזו הצלה גדולה מאד. באוקטובר היא מתחילה לימודים - ואנחנו אמורות לקבוע תכנית לשילוב העזרה אחר הצהריים בהתאם לימים שהיא לומדת - אין לי מושג אם היא תוכל לשלב את שתינו ואם המרחק עד אלייך לא מהווה בעיה....

judith4

New member
למיטב הבנתי - לחיילת אי אפשר לשלם ביטוח לאומי

ולגבי עבודה בשעות אני לא בטוחה. בטוח שצריך לפתוח תיק העסקת מטפלת/עוזרת בית בביטוח לאומי. משלמים פעם בחצי שנה - נדמה לי שלפי סך הכסף ששילמת לה כפול נוסחה שמופיעה בטופס, כך שלא משנה שלא מדובר בתשלום קבוע.

anguly

New member
תודה../images/Emo13.gif

החיילות תסתיים עוד שבועיים ולגבי ההמשך אני אברר בביטוח לאומי...

דש1דש

New member
ביטוח לאומי

טוב - עכשיו ראיתי שכבר החלטת על כן לשאלה הראשונה - יופי כל עוד היא חיילת את לא יכולה לשלם עליה, אחר כך - דווחי על תחילת העסקה שלה - ובינואר שלמי עליה לפי שעות עבודה. בוודאי שאפשר (יש למלא יומי / שעות / חודשי ואז כמה שעות / ימים / משכורת חודשית)

דש1דש

New member
אני אומרת - כן!

בעיקר אם זו מישהי שתיהיה איתכם קבוע - אני מתיחסת לכזו עזרה כחלק מהמשפחה. יש עכשיו נערה ששומרת על גדולתי, 12 ימים באוגוסט - כדי שאוכל לעבוד קצת. השארתי להן כסף לביזבוזים - ברור שזה לשתיהן! אם את קונה לך / לנועה / למה לה לא? ביננו - הכניסה עולה יותר לרוב
אבל זו אני

העין ה 3

New member
גם אני בעד לקנות לה מה שאתן קונות לעצמכן

כשהייתי ילדה הייתי לוקחת את הבת של השכנים ללונה פארק כל שנה ומקבלת גם את הכניסה וגם כסף לבזבוזים. אני כל כך שמחתי כי להורי לא היה באותה תקופה, והשכנה שמחה יותר שהיא לא צריכה לעלות לגלגל ענק ולרכבת שדים (רכבת הרים עדיין לא היתה בארץ...).

למעלה