תשישות

big99

New member
תשישות

הבוקר רכבתי כ 3 שעות ברוטו בעיקר סינגלים שמשית-סוללים , סיום רכיבה ב 10:00 .
בחצי השעה האחרונה לרכיבה חשתי תשישות, חוסר ריכוז, יציאה מהשביל לעיתים ו"כמעט תאונה" עם עץ, פשוט תחושה שהעיניים נעצמות אוטוטו.
הדופק לא חרג מהרגיל , הקפדתי לשתות מים מהולים במעט מלחים וסוכרים (סוכר ענבים משמין..) , הפסקת קפה אחת ארוכה ועוד כמה קצרות במהלך הרכיבה ונשנוש תמרים מידי פעם.
האם התופעה מוכרת ? מה מומלץ לעשות ?

זכיר

New member
לישון טוב

מומלץ לישון טוב בלילה ולדעתי במקרי קצה של התעייפות לעצור לפאור-נפ שיכולים לעשות נפלאות תוך 10-30 דקות.

אני מאמין שרמת הפעילות לפני הרכיבה מאד משמעותית. יצא לי לרכוב לאורך לילה לאחר יום עבודה שגרם לי לקרוס עוד הרבה לפני השחר ויצא לי לרכוב יום רצוף ולילה רצוף בלי צורך לישון אחרי שנת לילה טובה (לפני היום). יש כאן סיפור רכיבה שעייפות מהווה חלק נכבד ממנו, אם מעניין אותך לקרוא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3063980

big99

New member
ואללה

ערב שישי אכן לא ישנתי טוב וראיתי טלוויזיה עד אחרי חצות, מעריך שישנתי כ 4 שעות...

The Pinky P

New member
חפש ביוטיוב - "מצב קיר".

אתה לא מכונה, יש לך סף יכולת.

כושר גופני בלתי מספיק לרכיבה שביצעת.
עייפות מתמשכת/ עייפות כתוצאה מהרכיבה.
חום ולחות.
הכנה בלתי הולמת לפני מבחינת תזונה.

כן, יש את הרכיבות שבהן אתה מרגיש "מעוך" ואי אפשר לשים את האצבע על הבעייה אבל אתה מרגיש שזה לא זה.

כל זה רלוונטי כמובן בתנאי ששללת בעייה רפואית חמורה יותר.

big99

New member
קראתי את הבלוג

על רכיבת הכביש, אין מילים, פשוט לא מבין איך מגיעים לרמות מאמץ מהסוג הזה
מצב קיר - לא הצלחתי למצוא וניסיתי מס' וראציות גם באנגלית ?
שאלה נוספת - האם קסדה לבנה סופגת פחות חום מקסדה כהה? יש למישהו'י נסיון ?

big99

New member
מצאתי תודה

האם יש סיבה לכך שזה קורה ברכיבות ראשונות במקום חדש כמו גם בשבת האחרונה ?
אני זוכר שגם לאחר רכיבה ראשונה בבארי הייתה תחושה דומה בעיקר בנהיגה חזרה הבייתה.
שבוע לאחר מכן רכבתי שוב באותו המסלול והיה קל יותר

The Pinky P

New member
כן.

יש גם אפקט פסיכולוגי שמשפיע על הרכיבה במסלולים חדשים.
מן הסתם שאתה לא רוכב בשקט נפשי ורוגע כמו במסלול שכבר רכבת אותו בעבר.

אבל אם אתה אומר שגם באוטו בדרך חזרה זה קורה לך אז אין מנוס מלבדוק את עצמך מבחינה רפואית ובמידה והכל תקין -
להוריד קצת עומס ואם מדובר במסלולים חדשים - לרכוב אותם בהדרגה, עם עוד אנשים שכבר רכבו אותו, אחרי הכנה טובה ובמזג אוויר טוב.

creth11

New member
אצלי לפחות קיים אפקט המסלול החדש

בנוסף למה שכבר כתבו לך
אצלי שאני נכנס פעם 1 למסלול חדש ההיתלהבות וחוסר ההיכרות גורמת לחלוקת כוח לא נכונה.
במסלול מוכר אני כבר יודע להאריך את חלוקת המעמץ לאורכו לפי יכולתי. במסלול חגש איני יודע ואם איני עוצר עצמי בעיקר בהתחלה אני מתחיל חזק ומילהב שורף ים אנרגיה ואז עם בסופו נידרש מעמץ גדול למשל איזו עליה או קטע טכני משולב עליה נישאר עם שאריות האנרגיה ומתחיל ליסחוט את קצה היכולת.
תוצאה שגורמת בסיום להרגיש כמו לימון שסחטו אותו עד סופו ואז ססחטו שנית.
דבר הדורש באמת זמן היתאוששות גדול מהרגיל ועייפות בנהיגה חזרה.
אצלי הפיתרון לעצור באיזו תחנת גלק ולתפווס נימנום קטן, כוס קפה ואתה כמו חדש.

oferbic

New member
לא בריא להגיע לאפיסת כוחות

מצב כזה מתחיל להרוס את השריר וחבל על כל ההשקעה.
באופן כללי:
חשוב להגיע למאמצים באופן הדרגתי, ולדאוג לתזונה מסודרת במהלך פעילות ארוכה כדי לא להתקל בקיר.
ניסיון לא טוב שהיה לי עם הצ'ימיצ'ורי (162 קמ עם 2000 טיפוס מצטבר) - הגעתי לא מוכן והייתי צריך כמה שבועות לחזור לעצמי.

למעלה