תשישות כרונית

תשישות כרונית

שלום. אני סובל תקופה ארוכה מתשישות-המצב לא משתפר ולעיתים נראה כי מחמיר. ביצעתי בדיקות דם מקיפות ולתענת הרופאים הן תקינות. בין תוצאות הבדיקה ניתן לזהות כי: כולסטרול HDL נמוךׁ33.56ׂ גלוקוז נמוך- 73.4 MPV נמוך- 7.11 RDW נמוך 11.7 בנוסף עלה בתוצאות כי: CMV-IGG- חיובי EBV- IGG- חיובי הרופאים אומרים לי כבר כמה פעמים שאני בריא ושזה כלום- אני ממש סובל בקיץ אני עתיד להתחיל לבצע תפקיד מאוד קשה ותובעני בזרועות הביטחון ואני חושש ממצבי הבריאותי. מה אני עוד יכול לבדוק ואיך אפשר להתמודד עם המצב?

EBV חיובי?

אם אני לא טועה, זה אומר שהיתה לך בעבר מחלת הנשיקה. האם אתה מודע לעובדה הזו? בכל מקרה, עזוב רגע את הבדיקות. בן כמה אתה? כמה זמן קיימת התשישות? האם חלית בעבר במחלה שגרמה לך לעייפות הזו? נסה להזכר... האם לאורך כל היום? האם בשעות מסויימות אתה תשוש יותר? האם שעות אלו עקביות? מהי מידת הפעילות הגופנית שאתה מבצע? תוכל לפרט איזו פעילות ובאיזו תדירות? בברכה, אור זהבי.

EBV חיובי אצל רב האוכלוסיה

כך שהנתון הזה חסר משמעות. גם CMV הוא וירוס מאותה משפחה שיכול לגרום למחלת הנשיקה, וגם הוא מגיל מסוים מצוי אצל רב האוכלוסיה (אך בשכיחות נמוכה יותר מ EBV).

אני לא מצפה תמיד לקבל תמונה מלאה על המצב

בפוסט הראשון בפורום, אפשר להגיד גם שאין לנו פה כמעט שום מידע שממנו ניתן להגיע לאבחנה (סינית בכל מקרה). לכן אני שואל עוד ועוד. לטעמי - אין נתונים חסרי משמעות ודווקא קיום הוירוס הנ"ל יחד עם המצב שהוא מתאר, מעניין.

אתה צודק, לא דייקתי בדבריי

יש ממצאים (אמנם שנויים במחלוקת) המראים קשר בין זיהום ב EBV לתסמונת העייפות הכרונית. אבל הקשר מדבר על זיהום פעיל (ראשוני או ריאקטיבציה) ולא על המצאות עדות לזהום בעבר (שקיימת כמעט אצל כולם מגיל מסוים). מבדיקת הדם שהוא מתאר לא ניתן להסיק על זיהום פעיל.

כחל2

New member
תזונה?

הייתי מוסיפה ושואלת איך התזונה? ממה ניזון והאם בצורה סדירה? האם ביקשת מהרופא שלך לבדוק בבדיקות הדם גם b12 ? חוסר בו עלול לגרום פעמים רבות לעייפות מטורפת

למעלה