תשוקה

marllasinger

New member
תשוקה

במסגרת לימודיי, מצאנו עצמנו, אני והמרצה בויכוח עקרוני. הפתרון לויכוח, בשאיפה, טמון בהבנת המילה "תשוקה". לכן, אני מחפשת הגדרות, פירושים למילה תשוקה ובעיקר מה מקורה. יותר מאשמח לעזרה בנושא.

Image of me

New member
לפי אלקלעי: תאווה, חשק.

אני לא יודע אם המלה קשורה לשורש ש.ק.ק.: שקק - נכסף, רצה מאד: "כי השביע נפש שוֹקֵקָה" (תהלים קז 9) השתוקק - התגעגע, התאווה, נכסף מה הוויכוח העקרוני? אולי ההקשר יאפשר לנו לעזור יותר.

marllasinger

New member
תודה

הויכוח הוא על ההבדל בין פורנוגרפיה לאירוטיקה כשהדיון התמקד סביב רעיון קיום או אי-קיומה של תשוקה בפורנוגרפיה. על מנת ליישב את הויכוח, הוחלט שננסה להגדיר טוב וברור יותר מהי תשוקה.

ראה נא את הגדרת רב מילים

הסבר מלא למילה תְּשׁוּקָה שֵם נ' תאווה חזקה (לרוב מינית), חשק עז, השתוקקות עצומה. • "אֶל הָאִשָּׁה אָמַר... וְאֶל אִישֵׁךְ תְּשׁוּקָתֵךְ וְהוּא יִמְשָׁל בָּךְ" (בראשית ג טז). ---------------------------------------------- שורש המילה תשוקה הוא ש-ו-ק. כמו במילה תקומה: ק-ו-מ; תרומה: ר-ו-מ וכיו"ב.

אִיתַי

New member
הרהור

אני לא כ"כ בטוח שמותר לצטט כאן הגדרות מהמילון, בהתאם לחוקים של 'תפוז' בעניין זכויות יוצרים וכו'. (גנגי / שיבולת - אודה לכן אם תתרמו לי כאן קצת מניסיונכן בתחום). אולי עדיף לתת קישור לאתר ממנו לקוחות ההגדרות?

גנגי

New member
אסור להביא קטע שלם, כמו

שיר או סיפור, שלא לצורך למידה. כאן מדובר בערך מילוני קצרצר שמובא בהחלט לצורך למידה, ככל שאני מבינה. לא נראה לי שיש עם זה בעיה. אבל אם אתה לא שקט, למה שלא תתייעץ בהורינו מהפרדס?

למעלה