תשוקה גורמת לסבל

lightflake

New member
תשוקה גורמת לסבל

בשונה מצורך בסיסי, לדוגמה: רעב, אדם שחש רעב הולך ואוכל (או נשאר רעב) בכל אופן לא חייבת להיות כאן תשוקה שמייצרת סבל. תשוקה זה צורך במילוי פסיכולוגי, אתה משוכנע שאתה חייב משהו כדי להיות מסופק/שלם/רגוע, ותמיד הסיפוק שלה יוצר רגיעה זמנית, הרגיעה הזו נובעת מכך שלכמה רגעים, אין תשוקה, אז אנחנו מרגישים משהו מהאושר הבסיסי של ההוויה, זה קורה לדוגמה במפגש של אדם עם מושא אהבתו (כאשר הוא עדיין מאוהב), האושר הזה הוא תוצאה של השחרור הזמני שלנו מהתשוקה שבאה על סיפוקה... במילים אחרות, אם נוותר על כל התשוקות שלנו, ונהיה מוכנים להשאר פשוט אבל באמת לגמרי ברגע זה (כלומר להפסיק לחלוטין את הריצה הפסיכולוגית) נראה שכל האושר והסיפוק והשלווה שחיפשנו כבר קיימים כאן ללא תלות בשום דבר אחר וכמו ממתינים "לנו" שנחזור אליהם...

neophile

New member
אושר סיפוק ושלווה דורשים תנאים

גם תנאים חיצוניים וגם תנאים פנימיים .

neophile

New member
תעדכן אותי

אם איי פעם חווית אושר סיפוק ושלווה שלא תחת תנאים מסוימים .

lightflake

New member
מעדכן: המון פעמים

ותמיד התנאי היחיד היה שבאותו רגע משהו גרם לי להיות ללא תשוקות, ללא נסיון להיות במקום אחר או מישהו אחר או משהו אחר, פשוט להיות.

ינוקא1

New member
ומה קרה אחרי "אותו רגע" ?

אתה יודע שגם כשאני בסוטול אני ללא תשוקות.

(סתם. מעולם לא הייתי בסוטול).

lightflake

New member
מה שכתבתי זה ה"תנאי" הפנימי

להיות נטול תשוקות
ואז... אין ממש תלות בתנאים החיצוניים ...
כן, ברור שאם רודף אחריך אריה אתה תברח אבל זה לא סותר את הסיפוק והשלווה הבסיסיים שלך

neophile

New member
להיות נטול תשוקות

זה שם למצב זאת לא פעולה .
איך מגיעים למצב הזה?

lightflake

New member
ציטוט: "זה מתחיל מלראות את זה

אז אתה כבר לא לגמרי עיוור
וממשיך בלבדוק מה זה נותן לך לעומת מה אתה מפסיד מזה
אני לא מדבר על להלחם או להדחיק
אם יש בך תשוקה למשהו ז"א שאתה רוצה אותו, ז"א שיש בך אמונה שזה יעשה לך טוב, יביא לך איזה סיפוק, ישלים לך איזשהו חוסר שאתה מאמין שיש בך... אם אתה בוחן את זה ורואה את זה אז אתה יכול גם לראות שזה לא באמת מועיל לך ושאתה לא באמת מעוניין בזה ואז אתה יכול לשחרר את זה, אז אתה יכול לקרוא לזה הדרך ל"רמת תודעה" יותר גבוהה אם זה עוזר לך, מבחינתי זה רק לפרק כל מיני אמונות שאנחנו לא מודעים להן, לראות אותן ואז נפתחת יכולת של שינוי. המילים פה הן מאוד גסות, תשוקה זה דבר גס יחסית, יש תנועות הרבה יותר עדינות שמוציאות אותנו מ"הרגע הזה", עצם ההנחה הפנימית ש"יכול להיות מחסור" במציאות, עצם האמונה באפשרות שבמציאות יכול להיות לנו מחסור, גורמת לנו להיות במקום אחד ולרצות להיות במקום אחר, ואנחנו מבחינה פסיכולוגית למעשה (מגיל ילדות, בעידוד ההורים ומערכת החינוך) כל הזמן בריצה לאנשהו... זה בכלל לא משנה לאן, העניין הוא המצב הנפשי של "לרצות משהו אחר מרגע זה" - רק לראות את זה בתוכנו ולבחון בדיוק אחרי מה אנחנו רודפים (או ממה אנחנו בורחים), ולמה אנחנו כרגע לא מסוגלים פשוט להיות באמת כאן ב100%, אלא אנחנו בתוכנו ממהרים להיות במקום אחר כי המוח כבר רץ לתכנונים ולהתחייבויות ולבדוק אימיילים ולחשוב על מה לאכול בצהריים ומה לא... רק לראות את זה, זה כבר מה שפותח אפשרות לשחרור ולעצירה.
אבל רק למי שמעוניין בזה."

-מאת: lightflake

ואיך א ת ה

מתמודד עם תשוקה?
כי לנסות להתמודד עם תשוקה זו מלחמה אבודה מראש אם אתה לא ברמת התודעה בה אין כל תשוקה.
רק BLISS.

lightflake

New member
איפה קראת את זה?

זה מתחיל מלראות את זה
אז אתה כבר לא לגמרי עיוור
וממשיך בלבדוק מה זה נותן לך לעומת מה אתה מפסיד מזה
אני לא מדבר על להלחם או להדחיק
אם יש בך תשוקה למשהו ז"א שאתה רוצה אותו, ז"א שיש בך אמונה שזה יעשה לך טוב, יביא לך איזה סיפוק, ישלים לך איזשהו חוסר שאתה מאמין שיש בך... אם אתה בוחן את זה ורואה את זה אז אתה יכול גם לראות שזה לא באמת מועיל לך ושאתה לא באמת מעוניין בזה ואז אתה יכול לשחרר את זה, אז אתה יכול לקרוא לזה הדרך ל"רמת תודעה" יותר גבוהה אם זה עוזר לך, מבחינתי זה רק לפרק כל מיני אמונות שאנחנו לא מודעים להן, לראות אותן ואז נפתחת יכולת של שינוי. המילים פה הן מאוד גסות, תשוקה זה דבר גס יחסית, יש תנועות הרבה יותר עדינות שמוציאות אותנו מ"הרגע הזה", עצם ההנחה הפנימית ש"יכול להיות מחסור" במציאות, עצם האמונה באפשרות שבמציאות יכול להיות לנו מחסור, גורמת לנו להיות במקום אחד ולרצות להיות במקום אחר, ואנחנו מבחינה פסיכולוגית למעשה (מגיל ילדות, בעידוד ההורים ומערכת החינוך) כל הזמן בריצה לאנשהו... זה בכלל לא משנה לאן, העניין הוא המצב הנפשי של לרצות משהו אחר מרגע זה - רק לראות את זה בתוכנו ולבחון בדיוק אחרי מה אנחנו רודפים (או ממה אנחנו בורחים), ולמה אנחנו כרגע לא מסוגלים פשוט להיות באמת כאן ב100%, אלא אנחנו בתוכנו ממהרים להיות במקום אחר כי המוח כבר רץ לתכנונים ולהתחייבויות ולבדוק אימיילים ולחשוב על מה לאכול בצהריים ומה לא... לראות את זה, זה מה שפותח אפשרות לשחרור ולעצירה.
אבל רק למי שמעוניין בזה.

ינוקא1

New member
גם אחרי שראית והבחנת

בתשוקה , הדרך עדיין ארוכה.

לא קל להפסיק תשוקה - גם אם ניקח תשוקות שברור שהן מזיקות , למשל אלכוהול וסיגריות.
אנשים רבים מודעים לתשוקה , מודעים לנזק שזה עושה להם , מאוד רוצים להפסיק , אך לא מצליחים , או מצליחים וחוזרים שוב.

(ואם יש לך פטנט שהופך את זה ל"קל" , תוכל לעשות הרבה כסף).

כפי שהגדרת יפה , המדובר בדרך כלל לא בתשוקה בודדת אלא במבנה שלם הכולל בתוכו אמונות , תשוקות , רגשות , טראומות , יחסי אנוש , פחדים וכו' וכו'. כל אלו יוצרים את המבנה האישיותי שלנו שהתשוקות הן חלק ממנו. ולכן כדי להתמודד עם תשוקה מסוימת , צריך פעמים רבות להתמודד עם חלקים גדולים של המבנה כולו. כנ"ל לפעמים תשוקה אחת שהצלחנו לשחרר , גורמת לתשוקה אחרת לצאת - כתחליף.

השיטה הטובה ביותר שאני מכיר לשחרור אמיתי של תשוקות (ולשחרור בכלל) , היא שיטת השחזור של קסטנדה.

lightflake

New member
שוב, התיאוריות שתוקעות את האדם

"הדרך ארוכה" ? אולי... ? אז מה ?

תמיד כל מה שמשנה זה רק הצעד היחיד שאתה עושה ברגע זה, והוא תמיד רק צעד אחד קטן.

אין באמת "מבנה"
אין באמת "מיינד"
אין מאמת "דרך"

יש עכשיו משהו שעולה ושאתה יכול להתבונן בו, אתה יכול לראות את האחיזה שלך בו ואז אתה יכול לשחרר ממנו, וזה מה שחשוב, ואם אדם נמצא עם עצמו בשקט זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה מתאר לעצמך.

ינוקא1

New member
יש באמת מבנה

יש באמת מיינד
ויש באמת דרך.

אם אתה יכול למחוק הכל בהינף יד ולהגיד "אין כלום" וזה עובד , אז בבקשה - נראה אותך גומל אנשים בהינף אצבע מסמים , אלכוהול וסיגריות.

האדם נמצא בתוך מערכת יחוס מסוימת. וכל מה שנכלל בה הוא אמיתי מבחינתו.
אם תצא מחוץ למערכת היחוס , אז היא אכן הופכת "לא אמיתית".
אך למזלך הרע אינך יכול לצאת כרגע - אתה הינך ותישאר יצור פיזי , עם מיינד ומבנה ודרך , ואתה צריך לשחק לפי הכללים.
אם לא תשחק לפי הכללים , ותחשוב למשל שיש לך כנפיים ואתה יכול לעוף - אז פשוט תתרסק לרצפה.
(ומאחר ואני מכיר את הגישה שלך של "ניתוק מהמציאות" , אני בטוח שזה קרה לך כבר ובגדול).

הדרך להשתחרר מהמערכת , היא לעבוד לפי כללי המערכת.
להיות שקט זו אכן דרך מצויינת , אני מיישם אותה כל יום.
אני בטוח שאתה לא מישם אותה , כי אחרת לא היית מנותק ממי שאתה.

אתה יכול לנסות

לשכנע את עצמך "אני לא מעוניין בזה" עד מחר.
אם התשוקה למשהו היא חזקה, זה לא יעזור הרבה.

ברמת התודעה בה יש לך הכל, ורק אז, אין תשוקה.
איזו תשוקה יכולה להיות למישהו שיש לו כל מה שרק אפשר לחשוב עליו?

למעלה