תשובות

המשך

סיום אלים לשבוע נגד אלימות בטלוויזיה החינוכית עיתון ``מעריב`` השבוע האחרון של החופש הגדול בו הוקדשו שידורי הטלוויזיה החינוכית למניעת אלימות הסתיים במנה של סם נגדי: אתמול בין השעות 11.45 ל- 13.45 שידרה הטלוויזיה החינוכית את הסרט ``אנה והזאבים``, הגדוש בסצינות קשות. זאת בשעות הצפייה של קהל ילדי בית הספר היסודיים שהושבתו מלימודיהם. מנכ``ל אגודת ``זכות הציבור לדעת`` התלונן בזמן השידור וביקש מאנשי הטלוויזיה החינוכית להפסיק את השידור באופן מיידי. לדבריו, אף גורם בטלוויזיה החינוכית לא היה מוכן לקחת את האחריות להפסקת השידור. האגודה דורשת את התנצלותה של הטלוויזיה החינוכית, נקיטת צעדים משמעותיים נגד האחראים על ההקרנה, ונקיטת צעדים שימנעו מקרים כאלו בעתיד. דובר משרד החינוך מוסר שהעניין חמור, ושפרטי העניין ייבדקו. ``ידיעות אחרונות``: ``לאחר שצפה ב- `רוצחים מלידה` רצח הנער את הוריו``. ב10- הימים האחרונים נרצחו בארה``ב שלושה זוגות הורים ע``י ילדיהם. ``מעריב``: ``בהשפעת סרט אימה: בן 14 רצח את חברו בן ה- 7 ובישל אותו בתנור``. נער בן 14 מקנדה, שהושפע מסרט אימה שצפה בו עשר פעמים לפחות, רצח ופשט את עורו של ילד בן שבע, ולאחר מכן בישל את בשרו בתנור- נודע שלשום בבית המשפט בססקצ`וואן. ``ידיעות אחרונות``: עדות- אחד הנערים שרצחו את נהג המונית אהב לצפות בסרטי זוועה. ``ידיעות אחרונות``: ויכוח משפחתי על צפייה בטלוויזיה הסתיים במעצר. בסוף השבוע התיישבו בני המשפחה לצפות בטלוויזיה, במהלך הצפייה ביקש הבעל לצפות בערוץ מסויים, ואילו אישתו ביקשה לצפות בערוץ אחר. בין בני הזוג התפתח ויכוח, כאשר מכשיר השלט-רחוק מחליף ידיים וערוצים במהירות שיא. בשלב מסויים איבד הבעל את סבלנותו והחל להכות את האישה, כל זאת לעיני ילדיהם. ``ידיעות אחרונות``: התרגז על אשתו הצופה בערוץ הקניות וירה במסך הטלוויזיה. ``מעריב``: הילד חיקה את הנידון למוות- עד הסוף. בתאונה מחרידה בתאילנד תלה את עצמו למוות ילד בן תשע, שניסה לחקות את הקורבן בסידרת מתח פופולרית של הטלוויזיה הסינית. ``ידיעות אחרונות``: ``מאות ילדים אושפזו ביפן בעקבות צפייה בסרט מצוייר בטלוויזיה``. יותר מ- 600 ילדים פקדו אמש את חדרי המיון בבתי החולים ביפאן, בעקבות שידור, באחת מרשתות הטלוויזיה, של סרט הנפשה מצוייר. 155 אושפזו בשל מה שנראה כהתקפי אפילפסיה. הילדים סבלו מפירכוסים אפילפטיים, מצריבה בעיניים ובעיות נשימה. רשת הטלוויזיה החליטה היום להפסיק עד להודעה חדשה את שידור ההסרטה בכל רחבי המדינה. אחת הדמויות בסרטון ההנפשה- פיקאצ`ו, עכברון קטן ונחמד, שלח הבזקי אור כחול ואדום במשך כחמש שניות. ההבזקים היו אמורים לייצג ``פצצת אנטי וירוס``. פסיכולוגית הלוחמת בהשלכות משחקי הוידאו על הבריאות, ריקי קאיאמה, ציינה כי תגובות אפילפטיות להבזקי אור ידועות כסוג של אפילפסיה עקב רגישות לאור. קלינטון: `` מה התרחש לחברה האמריקנית, שילדיה הופכים לרוצחים?? חלק ניכר מהאחריות על ``הוליווד``. בעוד מדינת ישראל, מתאמצת בכל כוחה להיחשב כהעתק מושלם של אמריקה, חותרת לטיפוח תרבות ההפקרות המכונה ``ליברליזציה``- חשים דווקא האמריקנים צורך עז וחיוני בריסון המתירנות המואצת של הווי החיים המערבי, שטיפח כל השנים ``חופש`` ללא מגבלות. הדברים באים לידי ביטוי בחשבון נפש פומבי שנעשה לאחרונה בארצות הברית, בעקבות שורה של אירועים מזעזעים, בהם תלמידים צעירים נטלו נשק לידם ורצחו בדם קר את חבריהם ומוריהם. ``מקרי ירי בבית-ספר לא מתרחשים בוואקום. הם מהווים מבחינה מסויימת סימפטום של תרבות שמעריצה אלימות``, אמר השבוע נשיא ארצות הברית, ביל קלינטון. בנאום השבועי שלו לאומה, האשים קלינטון את תופעת האדרת האלימות בתרבות הפופולרית ואת הרפיון שמגלים הורים בהשגחה על ילדיהם, כגורמים לגל האחרון של מקרי רצח ביריות על ידי תלמידים בבתי ספר. לדבריו, ``הוליווד``, העיר שנחשבת שם כסמל לתעשיית תרבות הבידור המערבית, מייצרת סרטי קולנוע, תוכניות טלוויזיה ומוסיקה פופולרית, שעושים אידיאליזציה להרג ולאלימות ומעוותים את מוחם של בני נוער נוחים להשפעה. ``מה פלא שמחקרים רבים מראים שהילדים שלנו נעשו אטומים כלפי אלימות``, אמר קלינטון, ``האלימות נמצאת בכל מקום- על מסכי הטלוויזיה והקולנוע, על מסכי המחשב ובמוסיקה פופולרית``. הוא הוסיף, כי ``כאשר הרג חסר משמעות הופך למאפיין העיקרי של ``בידור למשפחה``, וילדים רואים עוד ועוד סכסוכים בקולנוע המיושבים בעזרת כלי נשק, אנחנו לא צריכים להיות מופתעים שילדינו פועלים בהתאם.`` המשך..

המשך

טלוויזיה ודיכאון עיתון ``הארץ`` (28.9.98 ) `` לפי חשבון שנעשה באיגוד הפסיכולוגים האמריקאי בשנת 92` , צופה ילד אמריקאי בממוצע ב- 8,000 רציחות טלוויזיוניות ובלמעלה מ- 100,000 מעשי אלימות אחרים- עד שהוא מסיים את בית הספר היסודי. מחקר חשוב אחר מעלה את האפשרות שאלימות בטלוויזיה עלולה לעודד תוקפנות. בשנת 93`, הגיע איגוד הפסיכולוגים האמריקאי למסקנה כי ``ללא ספק צפייה מרובה באלימות בטלוויזיה מעלה את הסבירות כי הילדים הצופים בתוכניות שיש בהן אלימות, יאמצו התנהגויות וגישות אגרסיביות``. מחקרים נוספים טוענים כי סביר שילדים שצופים בטלוויזיה שעות רבות, יתפשו את העולם כמקום ``מפחיד``, מסוכן ולא ידידותי. כתוצאה מכך, מעידים זינגר ועמיתיו, עלולים ילדים אלה לפתח נטייה מוגברת ``להתנהגות מתגוננת ולהעדר אמון, מה שמציב אותם בקבוצת סיכון גבוהה יותר להיפגע מבעיות חברתיות ופסיכולוגיות``. ``אנשים הצופים בטלוויזיה שנים עלולים להיפגע במוחם- להשתגע, או לחלות באלצהיימר`` פרסם באחרונה המדען פרופ` משה אהרונסון מאוניברסיטת ת``א למה דווקא הטלוויזיה מכל התקשורת?- ``בדקתי ומצאתי, שכ- 70% מהידיעות שאנחנו נחשפים אליהן בתקשורת הן ידיעות לא נעימות או מפחידות, דהיינו גורמות לסטרס, מבחינה זו אין הבדל בין אמצעי התקשורת. אבל לידיעות האלה ברדיו ובטלוויזיה יש אימפקט שונה לחלוטין. בעיתון יכול הקורא לבחור איזו ידיעה לקרוא ומאיזו להתעלם. הוא יכול להתייחס לידיעה ולשבץ אותה בצורה פרופורציונלית בתמונת עולמו. אבל כשהוא מאזין לרדיו או צופה בטלוויזיה, הוא נעשה שבוי. אין לו חופש בחירה. ``משום כך אנשים שחשופים לטלוויזיה במשך 30 שנה, 4-5 שעות ביום, עלולים להיות מושפעים מהאפקט המצטבר של הלחץ הנפשי שיוצרת אצלם הצפייה המוגזמת בטלוויזיה``. במאמרו בירחון ``השערות רפואיות`` ציין פרופ` אהרונסון, כי שמע מד``ר מריאן רבינוביץ`, ראש היחידה לשיקום גריאטרי במרכז הרפואי ``שיבא`` בתל-השומר, כי בריכוזים חרדיים, כמו בני-ברק, כמעט ולא נתקל באנשים שחלו במחלות שיטיון. ד``ר רבינוביץ` העלתה את ההשערה, שייתכן, כי הדבר נובע מכך, שרובם אינם צופים בטלוויזיה ועוסקים כל חייהם בפעילות שיכלית אינטנסיבית. מחקר מגלה: צעירים נכנסים לדיכאון בגלל צפייה בטלוויזיה ``ידיעות אחרונות``, 26.5.94 מחקר שנערך באחרונה באוניברסיטת פן סטייט, פנסילבניה, גילה קשר ``חזק בצורה דרמטית`` בין התפתחות הטלוויזיה לעליה בתופעת הדיכאון בקרב הצעירים בארצות הברית. אין ספק שההשפעה החברתית של הטלוויזיה היא סיבה אפשרית לגילוי תופעות של דיכאון בקרב הצעירים``, אומר ד``ר פול קיטל, פרופסור לפסיכיאטרייה. ``אלפי שעות צפייה בטלוויזיה``, אמר קיטל בהרצאה במסגרת הכינוס השנתי של ``ההתאחדות הפסיכיאטרית האמריקנית``, ``חושפות את הילדים לפעולות חוזרות ונישנות של אלימות, שעלולות לגרום לילד להיות מנוכר לחבריו ולמשפחתו. במצב שכזה, יש סיכוי גבוה יותר שהילד, או הנער המתגבר, ישקע בדיכאון``. ``מעריב``, 11.1.96 : מי בכלל צריך טלוויזיה? בגרמניה מתברר, מסתמנת מגמה של מרד טלוויזיה: אלפי אזרחים זורקים כל חודש את הטלוויזיה שלהם, פתאום הם מגלים שיש גם חיים. עוד לא מדובר במגיפה, אבל בתופעה שמתחילה למשוך את תשומת-לב הסוציולוגים ומנהלי ערוצי השידור בגרמניה. מדי חודש מחליטים כמה אלפי אזרחים בגרמניה לזרוק את מכשיר הטלוויזיה לפח הזבל ולחיות בלי הבהייה האינסופית באקרן, עליו מתרוצצות דמויות קטנות מהחיים. ``זה היה קשה, אבל כדי להציל את חיי הנישואין שלי הייתי חייב לזרוק את המכשיר לזבל``. הצהיר האנס וואדר, זמר ידוע, שהעיד על עצמו כ``מסומם טלוויזיה`` שהשתחרר מההתמכרות בעקבות אולטימטום של אשתו. ``שנים סבלתי מנדודי שינה``, סיפר טילו וואשקה מאולדנבורג לשבועון ``יו יו``, חקרתי את העניין והגעתי למסקנה שזה בגלל הצפייה הארוכה בטלוויזיה. זאת התמכרות, בדיוק כמו אלכוהול או סמים. והכי גרוע, מרוב בהייה, אתה נהיה פאסיבי, לא מסוגל לחשיבה עצמית ומקבל אל כל מה שיוצא מהקופסה הזאת כאמת לאמיתה``. וואשקה פירסם מודעה קטנה בעיתון מקומי והופתע לקבל 20 מכתבי תשובה מאזרחים שחושבים כמוהו. ביחד הם תכננו פעולות חברתיות ותרבותיות כאלטרנטיבה לטלוויזיה, ולטענתם, הם חיים באושר רב מהרגע שהכריזו על ``מרד בהייה``. ``הילדים שלי, רוברט ואילקה, גילו פתאום כשרונות יצירתיים, גילינו מחדש את הספרים, המשפחה מלוכדת והזוגיות של רעייתי אנט ושלי פורחת``, הוא אומר. לפחות 1.5 מליון גרמנים לא מחזיקים במכשיר טלוויזיה, ולא בגלל בעיות כספיות, אלא מבחירה חופשית``, מציין מכון מחקר במאנהיים. סוציולוגים שבדקו את התופעה מדגישים כי סרבני הטלוויזיה נמנים על המעמד הבינוני הגבוה, ומתאפיינים ברמת אינטליגנציה גבוהה מהממוצע. מומחי תקשורת טוענים כי התופעה רק תתחזק. החוקרים ממאנהיים שבדקו את התופעה, טוענים כי הנטייה להתעלם מהטלוויזיה, או לצפות בסלקטיביות רבה, אופיינית גם לצעירים בעלי רמת משכל מעל לממוצע, שהיו, מגיל צעיר חשופים לאלפי שעות שידור בטלוויזיה. הסלבריטי הראשון שהכריז על מרד טלוויזיה, חלקי אמנם, היה הלמודט שמידט, מי שכיהן כקאנצלר גרמניה, בשנות ה- 70. ``אני ממליץ לאזרחים לסגור את המכשיר לפחות יום אחד בשבוע``, אמר שמידט כבר ב- 78`, ``תראו איזה נפלאות זה יחולל בחייכם``. מחקר שנעשה בשוויץ מראה כי תופעת הבריחה מהטלוויזיה מפותחת מאוד בארץ האלפים: 7% מאזרחי המדינה, אחת העשירות בעולם, חיים בלי מכשיר טלוויזיה בסלון.

korinalir

New member
תגובה

בקשר למאמרים, כמו שראית יש מאמרים כמו שהבאת ולעומת זאת מאמרים כמו שאיילת הביאה, הנושא מעולם לא הוכח או הופרך חד משמעית. אני בוחרת להאמין שרק אנשים אלימים יושפעו מלראות אלימות צריך שיהיה בך הגרעין הזה זה נראה לי הגיוני. גם חלק ממה שהבאת זה פשוט אנשים שטוענים שילדים ו\או מבוגרים רואים יותר מדי טלווזיה זאת טענה שונה לחלוטין שלא קשורה ישירות לאלימות מוגברת. בכל מקרה במדינה כמו ישראל שבחדשות יש הרבה יותר אלימות מבסרטים אני בספק אם אפשר בכלל לדבר על לגונן על הילדים מלראות מראות אלימים. הרי כמעט כל יום יש פיגוע וגופות אמיתיות, לא שחקנים עם קטשופ, על המסך. אם משהו גורם להתקהות הרגש של אזרחי ישראל זה המצב ולא התוכניות האלימות. ולצערי בהחלט בישראל ילדים מתבגרים מהר מבמדינות שאינן במלחמה והם הרבה פחות רגישים למראות כגון רצח, דם וכ"ו.

האם לדעתך

פשיעה הנובעת ישירות מהשפעת הטלביזיה אינה מספקת? כשנשאלו הנערים מדוע עשו את שעשו לאותה נערה? השיבו שכך הם ראו שעושים בטלביזיה. והם ניסו ליישם זאת על אותה הנערה המסכנה. כנ"ל היה מקרה נוסף בו הודו הנאשמים (אם אני לא טועה זה היה אלימות או רצח) שכך ראו בטלביזיה בסרט פלוני... ויש לא מעט דוגמאות, בדיעבד חבל שלא שמרתי לינקים. דווקא את שהביאה איילת וגם אני רק מחזק בין בעקיפין ובין במישרין את הטענה/אשמה על השפעת הטלביזיה.

zazaza

New member
וכשדתי אומר שהוא רצח כי אלוהים

שלח אותו ???? זה שבנאדם אומר שהוא רצח מישהו בגלל הטלויזיה, לא אומר כלום על המשמעות האמיתית שגרמה לרצח. שוב, אין לך הוכחות למה שאתה אומר ואתה מנסה להדגים עם מקרים בודדים ספציפיים על הכלל. בדיוק כמו שאני אגיד שבגלל שיגאל אמיר אמר שהוא היה בשליחות האלוהים שלך, משמע שאסור להאמין באלוהים כי הוא גורם לאנשים לרצוח.... כמו שברור לך שיגאל לא רצח בגלל אלוהים כך לי ברור כי הרוצח לא רצח בגלל מה שראה בטלויזיה --> אמשיך ואומר כי הוא היה רוצח בכל מקרה רק לא באופן שחיקה אלא בגרסה "מקורית".... מאחר ואלימות מכל סוג קיימת בכל חברה אנושית, גם בחברות אנושיות שבהן אין טלויזיות "חילוניות" ופלורליסטיות מכאן אני אישית מסיק כי אין קשר. אדם אלים יהיה אלים עם או בלי טלויזיה, רוצה דוגמא ? קח את איראן...

כהרגלך בקודש

במקום להגיב לענין אתה מסית את הנושא. אתה וביגון היינו הך = IGNORE LIST סתם אדם דוחה..

zazaza

New member
מי שלא קורא עד הסוף, מוציא את עצמו

טיפש.... תקרא עד הסוף ואם עדיין לא תבין את הקשר אז תבקש הבהרה... ואם אנחנו באיגנור ליסט שלך אז אל תענה לנו בכלל, כל עוד אתה ממשיך לענות, משמע שאנחנו לא באיגנור ליסט או שאתה לא יודע מה זה...

zazaza

New member
אתה

אחד האנשים הכי טיפשים, ירודים ברמתם וחסרי ההיגיון הסבלנות והסובלנות. אתה פשוט טיפש. לשמחת כולנו, אינך כאן אלא עוד מיסיונר טיפש שכל רצונו הוא להפיץ את מסר השנאה, הטיפשות, הפרימיטיביות ותת הרמה האנושית. בגלל אנשים כמוך שונאים את הדת. ולא, לא "אצא" לך מההודעות, ההודעות בפורום הן של כוווווולם. כמו שאין לך בעלות על התנ"ך ופרושיו, כך גם אין לך בעלות על ההודעות בפורום. ואני שוקל האם מעתה, לאור הודעתך המפגרת והילדותית, כדאי לי לענות על _כל_ הודעה שלך.

ccv

New member
גם הגוים נגד אלימות בטלוויזיה

האם הגוים מספיק טובים בשביל ללמוד מהם? בבקשב ישנם אתרים שלמים המדברים על הנזק הנפשי/מיני/פסיכולוגי של ראיית אלימות בטלוויזיה אז למה להיתמם? חבל וכואב מאוד שצריך אפילו לדון על הנזק ושאי שחברות הכבלים וכו´ יארגנו "מומחים" שיאמרו שאולי אין וכו´ וכו´ אבל למה להתמם? חלק מהצלחת החינוך התורני הוא בזה שהמגיעים אליו רובם בלי טלויזיה בבית למה לא להודות על האמת?

גוססי

New member
"הצלחת החינוך החרדי"...

איזו הצלחה, במטותא? הבורות המוחלטת בכל דבר שאינו קשור לדת? הפחד הבלתי נשלט מפני מרפק חשוף של אשה? השנאת כלפי כל מי שאינו "משלנו"? חוסר הרצון להתפרנס בכבוד והפיכת הבטלה לאידיאל? שגעון הגדלות הקבוצתי? הקנאות המוציאה מעת לעת מאות אנשים לרחובות במסע מאורגן של הרס ואלימות?

korinalir

New member
לדעתי

מי שרוצח יש בו את הגרעין האלים בבסיסו (לכולנו יש יסוד אלים אבל חלק נוטים יותר להפעילו) אני לא מכחישה שאנשים מקבלים רעיונות על *שיטות* לרצוח מהטלוויזיה אבל לדעתי הם היו רוצחים גם בלי זה. פשוט כנראה בדרך שונה. ניקח את הדוגמא המזעזעת ביותר הילד שבישל ילד אחר בתנור כמו שהוא ראה בסרט, אני חושבת שאם נטיות רצחניות כאלה הוא היה רוצח מישהו גם בלי הסרט. אבל אולי במקום לבשל אותו הוא היה רק יורה בו... בכל מקרה חופש הביטוי הוא כן דבר חשוב ומבוגרים יכולים לשפוט בעצמם מה טוב להם לראות. בקשר לילדים אני לא מתנגדת לשבב שהורים יחליטו מה הם מרשים לילדיהם לראות. אני אבל לא אכניס שבב כזה לביתי כי לדעתי ילדים צריכים להיות חשופים (כי במדינה כמו שלנו הם חשופים בכל מקרה) וצריך להסביר להם שזאת לא הדרך הנכונה. כמה שמסבירים לילדים בגובה העיניים וללא התנשאות הם מבינים ומקבלים יותר. אבל זאת רק דעתי...

קטונתי

גדולים ומומחים ממני קבעו זאת, אלא אם כן יש לך השגות כלפי מומחים בעלי שם. את הנושא הזה הצגתי כבדרך אגב על השפעת הטלביזיה ללא קשר בין דתיים לחילונים, מגמת האנטי היא לא יחודית למגזר הדתי/חרדי.

zazaza

New member
שוב ?!

נא ציין את שמותיהם של המומחים כדי שנוכל להאמין לך. כל דבר שתרשום כיריה מהמותן הוא בחזקת שקר, וזאת מאחר ואתה שקרן פתולוגי וזה הוכח --- ועם הוכחות לא מתווכחים.

begone

New member
פתאום אתה כל כך קטן

תגיד, מה הגודל שלך? יש לך איזה כישרון על-טבעי להיות קטן פתאום? אולי אתה מעין קוסם, שהופך לגמד קטנטן בעת הצורך? אתה לא קטונת. אתה סתם מתחמק. זו טקטיקה חרדית טיפוסית - כל פעם שאתה טוען טענה קשה ובלתי מתקבלת על הדעת, ישר אתה נסוג ומתחבא מאחורי ´גדולים ממך´ ואומר ´קטונתי´. לצערי, לא קטונתי ולא גדלת. אתה כל הזמן באותו הגודל. אז מספיק להתחבא מאחורי קשישים וחז"לים למיניהם. תתחיל לדבר בשם עצמך.

begone

New member
תיזהר שלא יאכלו אותך

הרי אתה כל כך קטן.......קטן.......קטן קטן קטן קטן..... יתקטן ויתקדש שמיא רבה!

qwerim

New member
אני פנאט בהגיון

רצח והלקאה בוודאי שלא... יש מקרים בהם ישנה לגיטימיות, ויש מקרים שלא. "סרט מצונזר" וכו´. אני מאוד מצטער שאינך פוסק הלכה. כל עוד אתה לא, אבקש ממך לא לפסוק לי את ההלכה בעניינם דתיים, מה שלך נראה "מצונזר" לנו לא,ואין שום דבר רע בפנאטיות כל עוד היא לגיטימית. אני פנאט!

zazaza

New member
אתה חיית אדם

איזה הצדקה יש לעבור על החוק ? אתה חי בין בני אדם, לבני אדם יש חוקים ספציפיים בנוגע לאלימות והשחתת רכוש. ואגב, הלקאה לא ? האם תקיפת נשים חילוניות היוצאות מבית חולים בירושלים הוא משהו אחר ? זו רק עוד דוגמא "למוסריות" של הציבור החולני, הברברי וחסר העכבות הנקרא "חרדים". אתה פנאט, אבל ידענו את זה קודם. אין שום דבר רע בפנאטיות כל עוד היא לגיטימית... אז הפנאטיות שהפגינו הנאצים ברצח היהודים היתה תקינה לפי דבריך כי זה היה מאוד לגיטימי לדעתם שאנחנו נחותים (אבל בעצם גם החרדים חושבים שזה לגיטימי שהחילונים והגויים נחותים אז אולי כדי שתתחילו לבנות אמבטיות גז...).

למעלה