תשובות לסרטוריוס

galats

New member
תשובות לסרטוריוס

ראשית, אני רוצה להגיד שזה קצת מחמיא לי שאתה מתעצבן עלי כל כך, ככה אני יודע שאתה מפנים את מה שאני אומר. בקשר לקלינטון- איך נזכרתי בקלינטון? סתם כי אמרת שהצבעת לו פעמיים. כמו שאמרת כמה פעמים ומשום מה המחשב שלך לא קלט את מה שרשום בפורום- סטלין הוא אחד הרודנים האכזריים ביותר בהסטוריה. אבל אני לא מוכן להשוות רצח עם שביצע קלינטון שכולל הרג אזרחים (כדי שלא תהיה אי הבנה, עפ"י האו"ם) למוות של חיילים רבים במלחמות של סטלין. אם כבר אפשר לכלול את הרציחות של סטלין בעמו על "בגידה". אולי גם קופי ענן אשם ברצח עם אבל לא באותה מידה כמו קלינטון. הסיבה שהאו"ם לא עושה כלום זה בגלל שלארה"ב יש השפעה גדולה מידי שם.

אחת ולתמיד, ההבדל

במדינה דמוקרטית, נשיא או ראש ממשלה, נבחר ע"י התושבים בארצו בכדי לנהל מדיניות מסוימת, מוטלות עליו גם מגבלות בהתאם לחוקים ולמערכת האיזונים באותה המדינה לפיכך, במידה וקינטון רוצח, הרי כל העם האמריקאי, שבחר בו (ובחר בו שנית) הוא הרוצח. בניגוד לכך סטלין שאכן היה אחד הדיקטטורים האכזריים ביותר בתולדות העולם, לא היה מחויב לשום מערכת חוקים, לא היו עליו איזונים או בלמים כל שהם (הוא פשוט הרג את אלה שהיו), ועל כן, סטלין הוא רוצח, ביל קלינטון, עם כל חוסר חיבתי אליו, הוא לא!. מעבר לכך, סטלין אינו אחראי על "הרג של חילים במלחמות", כי אם, על טבח של אזרחים, בזמן שלום, החל מרידפות חברי המפלגה בשנות השלושים ועד השמדת עם של ממש של מילוני אנשים ברחבי ברית המועצות על רקע גזעי לחלוטין. את דעתי בקשר לאו"ם אמרתי כבר במקום אחר, ונדמה לי שאין ממש צורך עינייני לחזור עליו, מעבר לכך שאומר שהעומדת היום בראש מועצת הביטחון (המוסד הבכיר ביותר של האום) היא מדינת החופש והשלום סוריה...

עזוב, בחיאת. אין לי בעיה עם אנשים

שחושבים אחרת ממני, אבל הדמגוגיה הזחוחה והריקה הזו אכן מעצבנת אותי. בכל מקרה, לא נראה לי שיש לדבר תקנה (חוץ אולי מכמה שנים של התבגרות).

galats

New member
אני אקח גם את זה כמחמאה

רוב האנשים ששינו את העולם והיו בעלי תעוזה לשנות אותו היו הצעירים.

לו היית לומד היסטוריה...

היית יודע שמה שאמרת הוא לו מדויק בשום צורה, וודאי לא בהקשר שהעלתי, אבל הי,ל זה... העובדות לא הפריעו לך עד עכשיו, אז לך על זה

שמע, יש משהו בדבריו, ואכן אי אפשר

לפטור את הגרמנים מפשעיו של היטלר באותו אופן שפוטרים עמים אחרים מפשעי עריציהם. אבל זה באמת לא קשור להבדל התהומי בין נשיא אמריקאי כלשהו לבין סטאלין, והבן פורת מסרב לענות על השאלות הנורא פשוטות בנוגע למה שהתחיל את כל הדיון המטופש, אז עזוב אותו.

Marinette

New member
מה היטלר קשור לכאן בכלל?!

דיברנו פה כל הזמן על סטלין , זוכר? עכשיו, סטלין נבחר בדרכים דמוקרטיות? בטח שלא. לפי כל אמת מידה שבוחנים בה את השיטה הדמוקרטית - ממש לא. אז זהו, נראה לי שהכל ברור. היטלר לא שייך לנושא, והאזכור של היטלר בהקשר של הויכוח נראה לא יותר מניסיון להסיח את הדעת, צר לי.

galats

New member
למה הזכרתי את היטלר

כי נאמר שכל העם האמריקאי אשם שקלינטון רצח את העם העירקי אז הזכרתי את היטלר שנבחר בדרך דמוקרטית (וכן למדתי היסטוריה). לדעתי זאת מיסטיפיקציה של אותו רצח עם ויש להגיד שקלינטון אשם בזה יותר מכל אחד כי הוא יזם את זה. סליחה אם פגעתי ברגשות של אנשים אחרים.

אני לא יכול להתאפק

(מה עוד שנראה לי שזה פתח לדיון מעניין) גם אני למדתי בבית הספר היסטוריה, וגם אותי לימדו שהיטלר נבחר בבחירות דמוקרטיות אולם האמת היא שהיטלר נבחר לפרלמנט בצורה דמוקרטית, את דרכו שילטון הוא עשה במרמה ואיומים שהיו גורמים לטוני סופרנו התקף חרדה קשה (או לפחות להסמיק). אינני רואה צורך לפרט כאן על נשיא רפובליקת ויימר הישיש, הפרלמנט שנשרף, וההפגנות האלימות ברחבי ברלין, ואין בכוונתי גם לפתור בלא כלום את העם הגרמני, שהלך אחריו משהוכתר כעדר עגלים עליז אחרי השוחט, אולם האמירה, אותה לימדו את כולנו בתיכון לפיה היטלר נבחר בצורה דמוקרטית לשלטון היא בעיני שיקרית. ואין בדעתי להוסיף מילה אחת על קלינטון גם משום שהטעון מופרך וגם משום שדיונים על קליטון עדיף לקיים בפורום סקס.

ועוד כמה דברים קטנים

שאם כל המפלגות האחרות שנבחרו באותה תקופה היו מתאחדות הן היו מנצחות את היטלר
אבל זה פרט שולי ולא חשוב ואני מסכים עם דעתך על הרעיון שלך שעל קליטון צריך לדבר איתו בפורום סקס או בפורום סטיות מיניות...

אכן, היטלר ומפלגתו קיבלו רק 45

אחוז מקולות הבוחרים לרייכסטאג. אבל באמת עזבו, אם הילד החכם בעיני עצמו היה רוצה לעורר דיון אמיתי בנוגע למוסריות של ארה"ב, הוא היה מדבר על הפשע האמיתי שלה - האינדיאנים. אבל לא, מישהו בגדה השמאלית מכר לו איזה קשקוש נבער ומתלהם על רייגן ועל קלינטון, והוא מקרקר את אותה שטות.

galats

New member
רק שתדע

שאני לא בגדה השמאלית ואת אותו קשקוש לא מכרו לי שם אלא בארגון זניח בשם האו"ם שמאשים את קלינטון ברצח עם (אם היו שופטים אותו על זה בארץ היה מקבל עונש מוות). הסיבה שלא דיברתי על האינדיאנים היא שזה קצת בנאלי ולא אקטואלי לדבר על זה.

למעלה