תשובה

תשובה../images/Emo168.gif

אין דבר העומד בפני התשובה ,ואדרבה הקב"ה רוצה לראות אותך שאתה שב אליו בתשובה בענוה אמיתית ,שתדע שאתה מעצמך אין לך כלום ,כל הזמן שלא נפלת לאותה העבירה זה לא היה מהכוח שלך ,אלא אך ורק סיעתא דשמייא ,כי אם אין הקב"ה עוזרו אינו יכול לו ,אז לקחו ממך את העזרה משמיים ,למה תהיה עצוב על זה ? כי הקב"ה רוצה לתת לך מתנה נפלאה בזה ,שאי אפשר להשיג אותה ,אלא ע"י נפילה לעבירות ולמקומות המטונפים ,אולם אנחנו מצד עצמנו לא בוחרים ליפול לשם ועושים את כל מה שביכולתנו כדי לסור מרע ולעשות טוב ,ומה שנעשה ממילא זה לא בבחירתנו ,הבחירה שלנו היא לא לעזוב את הי"ת בשום פנים ואופן יהיה מה שיהיה ,שמצד המעשים שלי אני יראה כפושע הכי גדול בעולם ,הלב שלי יבער רק להי"ת ,רבינו אומר שהלב של האיש הישראלי בוער עד אין סוף ברוך הוא ,עד להי"ת בעצמו ,וגם אומר מי שיודע עוצם מעלת ישראל מאין לקוחים ,יודע שלא שייך להם שום עבירה ועוון כלל ,וכל העבירות הן כמו משא כבד שצריכים לשא על עצמם ,אך סוף כל סוף אם אנחנו לא נתייאש ,ונרצה תמיד לעבוד את הי"ת בין שהולך לנו בעבודת ה' ובין שיש לנו כישלונות ,ונתחק בכוח של הצדיק שהוא יכול לתקן אותנו תיקון אמיתי ונצחי ,אז יש ענין שיתהפך הכל לטובה ,ור' נתן אומר שלא משנה מה יעבור על האדם ,אם הוא יחזיק את עצמו בנקודות האלה:1 לא לעזוב את ה' 2 להאמין בכוח של הצדיק הוא בטוח במיליון אחוזים שאותו אחד יזכה לתיקון הנצחי שלו.

shirel27

New member
../images/Emo23.gifהחיזוקים הנפלאים שלך...

החזירו אותי לתקופה אחרת...בה הייתי חזקה ומחוזקת יותר... תודה לך.

מכתב.רבי נחמם זצ"ל אמר פעם...

שבסוף חייו מראים לאדם מה פעל אז התקופה שאת מדברת עליה לא נעלמה לאף מקום זה לא כמו אישה שעובדת במקום עבודה שזה עבר וחלף אלא אצלך זה עוד לא התחיל וידוע שעל מצווה אחת שאדם עושה בעולם הזה אי אפשר לשלם לו על בכל העולם הזה אז תתחזקי ותשמחי שזכית ואני בטוחה שגם עכשיו את עושה מצוות פשוט עכשיו זה בלי חשק ממש אלא מתוך הרגל ואני חושבת שהקב"ה יותר מעריך אותנו בתור חולים שעושים מאשר בריאים וחזקים אלא כל דבר קטן שאנחנו עושים שקשה שווה הרבה הרבה יותר ויותר!העולם הזה עובר כמו צל ממש כענן כלה פשוט לחטוף מצוות כמה שאפשר לא משנה מה יהיה לחטוף ליהיות בקיאים בהלכה כמו שרבנו אמר לקום בבוקר ולומר מודה אני ליטול ידיים אחר כך תפילה ברכה וכו' ממש בקיא בהלכה ולא לעזוב את הרצון ולא להתייאש אף פעם לדעת שה' יתפאר בכל תנועה קלה שאנחנו עושים בעולם השפל הזה ולהחזק בספרי רבנו זצ"ל!

shirel27

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifתודה לך

בס"ד תודה על דברי החיזוק והעידוד... את צודקת. אין חוכמות. אני מקווה בע"ה להיות מחוזקת יותר לאט ובטוח.

למעלה