תשובה מראיון

תשובה מראיון

שלום,

אני מתראיין למקומות עבודה ומעדכן את המקומות שאני צריך לקבל הצעת עבודה ממש השבוע / בעוד יומיים .אני מעדכן זאת בסוף הראיון כשהראיון הלך טוב ול רות זאת הם מושכים את הזמן או שאומרים שאין עדיין תשובה או שגוררים ולא מחזירים תשובה.
מתידי עשיתי את כל המאמצים בראיון התעניינתי שאלתי שאלות עניתי.
מה זה אומר?האם זה אומר שלא רוצים אותי אן מתלבטים?

jgut

New member
אנחנו לא יכולים לנחש "מה זה אומר"

אבל יכול להיות שהאמירה שלך שאתה עוד מעט מקבל הצעה ממקום אחר, פוגעת בסיכויים שלך להתקבל.
&nbsp
במידה והם היו מאוד רוצים אותך, היו מזדרזים לקדם איתך את התהליך, עד כמה שניתן. ברוב מקומות העבודה, מדובר בסבב של כמה ראיונות שלאחריהם מחליטים האם לתת הצעה או לא. אם אתה בתחילת התהליך באותה חברה ואין להם דיעה עליך מספיק מבוססת, יכול להיות שלא ישקיעו בשביל מועמד שעוד שניה חותם במקום אחר.
&nbsp
אתה גם לא יכול לדעת האם הראיון הלך טוב או לא (בדרך כלל לא יתנו לך להרגיש שהיית גרוע). אתה לא יודע מה המיקום שלך לעומת מועמדים אחרים.
במידה ואכן יש לך הצעות עבודה אחרות, ומאוד התלהבו ממך, אז יש מקום לומר שאתה מאוד מתקדם עם חברות אחרות. אחרת זה חסר טעם.

choo

Active member
זה לא אומר הרבה - וזה לא ממש מעניין

&nbsp
במידהכ ותקבל הצעות עבודה, אתה תצטרך להחליט לגביהן, ללא קשר לתהליכים אחרים שאתה נמצא באמצעם. כמעט תמיד יהיה "עוד תהליך באמצע" ועוד משהו שאולי נשמע יותר מעניין - אין לזה סוף טבעי, אתה תצטרך ללמוד לחתוך.

הצעה קטנה - אל תגיד את זה בסוף הראיון, אלא יומיים אח״כ

בגלל הסיכוי שזה נראה לא אמיתי (וזה באמת לא אמיתי, נכון?).

יומיים אחרי הראיון, אם לא קיבלת תשובה - תרים טלפון ותגיד שקיבלת עכשו הצעת עבודה, ולכן אתה מבקש להזדרז.

liron50

New member
אין בכלל צורך לעדכן אותם לגבי מקומות אחרים

הם לא מעדכנים אותך לגבי מועמדים אחרים שיש להם.
&nbsp
תתראייני לכמה מקומות שאת צריכה. במידה וקיבלת הצעה מחברה א, אבל את
מעדיפה לחכות לקבל הצעה מחברה ב. אז יש טעם להתקשר ל-ב ולהתעניין בסטטוס
של התהליך, ולהחליט בהתאם.

GuestOfHonor

New member
התוכן של ההודעה הזאת סותר את הכותרת

GuestOfHonor

New member
ואני לא מסכים עם ההצעה שלך (עכשיו כשאני מבין אותה...)

אצלנו אנחנו מפורשות מבקשים ממרואיינים לעדכן אותנו אם הם מתקדמים לקראת סגירה עם מקום אחר.

זה לא משפיע על קבלה \ אי קבלה, ואני משער שגם לא על תנאים. זה כן מאפשר לנו להאיץ את התהליך (הזריז ממילא) במידת הצורך, כדי שאנחנו והמועמד\ת לא נפספס הזדמנות.

אני כן הייתי מודיע למקומות עבודה פוטנציאליים - שמעניינים אותי - אם אני לקראת סגירה במקום אחר, לתת להם הזדמנות לתת הצעה בעצמם.

זה מה

ידעתי אותם כי אני באמת נמצא בשלבים מתקדמים לקראת חתימה על חוזה
אבל אני גם מעדיף את החברה הספציפית הזו על פני מה שאני נמצא בתהליך.

מה שכן נראה שזה גורם להם להלחץ או להחזיק אותי עד היום האחרון שאני מקבל חוזה או לעדכן שלא ימשיכו האם לדעתכם יש קשר בין הדברים?

האם זה מהווה איןם?אני באמת נמצא בשלבים מתקדמים ואף צרנקבע לי מועד לחתימה על חוזה.אם עדיין מושכים זה תשובה שלילית?

choo

Active member
אי אפשר לדעת "למה הם מתכוונים"

&nbsp
אולי הם לא בטוחים, אולי הם סתם איטיים, אולי הם לא מספיק מתעניינים בך בשביל להתאמץ בנושא, אולי הם פיספסו, אולי המראיין הבא נמצא בחופשה ואי אפשר מבחינתם לדלג עליו, אולי.....
&nbsp
אתה צריך, בסופו של דבר, לחתוך בנקודה כלשהי, האם לאמר "כן" או לאמר "לא" למקום הראשון שנותן לך הצעה. אין שיטה נכונה לעשות את זה.

liron50

New member
ברור שמבקשים, השאלה אם זה כדאי למועמד

אם יגיד שהוא עומד לסגור בחברה אחרת, מאד לא סביר שיגידו לו "חכה חכה, נציע לך
חוזה עם שכר גבוה יותר ממה שהציעו לך". יותר סביר, שיניחו שהוא די אבוד מבחינתם
וימשיכו עם מועמדים אחרים.
&nbsp
ומעבר לכך, האם אתם טורחים לעדכן מועמדים על ההתקדמות שלכם עם אחרים? די בטוח שלא

jgut

New member
זה לא מדוייק

הסבירות שיניחו האם הוא אבוד או שווה מאמץ - תלוי בעד כמה קשה לגייס עובדים בתחום שלו, עד כמה הוא הרשים וכו'. לדעתי המועמד יכול להעריך בעצמו עד כמה הוא "מיוחד" בשוק העבודה.

למה המועמד אבוד? אולי מקום העבודה שלנו יותר טוב?

אולי באמת יציעו לו שכר יותר גבוה. למה אתה מניח שהמקום האחר מציע יותר?
וגם אם המקום האחר מציע יותר, ינסו לפתות אותו בתפקיד יותר מעניין, למשל.
או בתפקיד עם אופק קידומי.
או בתנאים יותר טובים (עבודה מהבית, שעות גמישות).

מה שכן, אם מועמד אומר את זה סתם כדי לייצר משא ומתן, הרבה פעמים קולטים את זה שהוא משקר, ואז זה רק הורס לו.

liron50

New member
נראה לי הגיוני

אם אני מתקשר בקשר לדירה להשכיר, ואומרים לי שאני יכול לבוא לראות, אבל לקחת בחשבון שמישהו אחר כבר ראה את הדירה לפני, התלהב ממנה והוא במו"מ מתקדם.
רוב הסיכויים שאני יעדיף לא לבזבז את הזמן אם אני יודע ש-60-80% שמישהו אחר כבר
ישכיר אותה.

להשכיר דירה ולמצוא עבודה זה לא אותו דבר

אם אומרים לך שכבר יש שוכר אחר, אתה יודע שמירב הסיכויים שהם יילכו עם השוכר האחר. למה להם לפתוח מחדש משא ומתן מולך?

אבל כשאתה מחפש עובד, ועומד מולך מישהו שנראה לך שמאד מתאים לך - אתה תתאמץ כדי לשכנע אותו. אפילו אם הוא אומר לך שמחר הוא הולך לחתום חוזה.

אם הוא באמת הולך מחר לחתום חוזה, הוא לא היה מגיע לראיון... כלומר - האיש עדיין מחפש. עדיין פתוח לשמוע הצעות.

GuestOfHonor

New member
לדעתי כדאי מהסיבות שאמרתי

כל מקום עבודה וכל מראיין ונהליו, כן? אבל במקום סביר (כמו אצלנו), התגובה ההגיונית ל"שמעו, קיבלתי הצעה ממקום אחר, מה הסטטוס של התהליך שלי אצלכם?" תהיה "נשתדל להקדים את הראיונות הבאים ואת מתן התשובה".

לי זכור שלושה מקרים הפוכים

בשני מקרים היה ראיון יום אחרי יום בחברות שהמרחק הרגיל בין ראיון לראיון הוא שבוע לפחות ובמקרה השלישי ויתרו על ראיון שני ושלושתם התקבלו.
אני דווקא חושב שזה עוזר למועמד כי ככה הוא נראה מבוקש יותר. באחד מהמקרים המומעד התגלה כדי בינוני ובמקרה אחר הוא באמת היה מאוד מוכשר ועם המון ידע אבל עם בעיות אישיות קשות. יכול להיות שאם היו חושבים יותר ביישוב הדעת הוא לא היה מתקבל.

תגובה לגבי מה שאמרתם

אני אומר את זה שאני בשלבים מתקדמים/לקראת קבלת חוזה רק בסוף הראיון וממש לא בהתחלה או בטל' רק בסוף ששואלים אם יש שאלות.
נראה בתשובות שלכם כי חשבתם שאני מציג את עצמי ישר ואומר את זה אבל זה לא כך.

למעלה